Могат ли старческите петна да се третират в домашни условия?

Има някои методи, които помагат
28 ное 2014 14:05,
0
Могат ли старческите петна да се третират в домашни условия?
Източник: Reuters, архив

Старческите петна представляват доброкачествено нарушаване на пигментацията на кожата. Много често се срещат при хора над 40-годишна възраст, а при пациенти над 60 години наличието им се смята за нормално.

Тези петна са характерни за възрастните хора, но биха могли да се появят и при по-млади. Слънцето „спомага“ за тяхната поява. Те се наблюдават най-често на места, които да изложени на ултравиолетови лъчи.

Не са много домашните методи, с които може да се повлияят старческите петна, но ако имаме под ръка лимони, кисело мляко, мед и масло, може да сме в състояние да им въздействаме. Освен това, има и някои ефективни козметични средства, които са достъпни без лекарско предписание.

Хидрохинонът е един от най-често използваните продукти, достъпни без предписание, които се употребяват за третиране на старчески петна. Според Администрацията по храните и лекарствата в САЩ хидрохинонът е единственият избелващ агент, предназначен за безопасна употреба върху кожата. Освен това, той е и невероятно ефективен.

Въпросът за съединението обаче е малко спорен, тъй като Европейският съюз забранява употребата му, а причината е, че според някои лабораторни проучвания може да причини рак на кожата. Дерматолозите продължават да твърдят, че хидрохинонът е безопасен и полезен продукт, когато се използва в ниски концентрации.

Що се отнася до домашните средства, които могат да помогнат за „изчистването“ на старческите петна, има няколко ефикасни варианта. Първият сред тях е лимоновият сок. Той е кисел и нанасянето му върху петната няколко пъти дневно може да помогне за тяхното избледняването.

Маслото съдържа млечна киселина, която може да работи по същия начин. Медът и киселото мляко в комбинация могат да създадат друга домашна смес за избелване на кожата. Трябва да смесим по една чаена лъжичка и от двете и да нанесем върху кожата, засегната от старчески петна. Следва да се остави да изсъхне за половин час, след което да се отмие.

Повече полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари