Жена в мозъчна смърт спаси живота на двама

Донорската ситуация възникна в Плевен
7 сеп 2015 18:10,
4
Жена в мозъчна смърт спаси живота на двама
Снимка: архив Булфото

Поредната донорска ситуация у нас спаси живота на двама души.

64-годишна жена изпадна в мозъчна смърт на 4 септември в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен. Въпреки тежката загуба, близките вземат благородното решение да дарят органите и така да бъде спасен живота на тежко болни пациенти, съобщиха от здравното министерство.

В УБ „Лозенец“ са извършени две бъбречни трансплантации. И двамата пациенти, мъж на 47 години и жена на 54 години, са в добро постоперативно състояние.

Изпълнителната агенция по трансплантация и Министерството на здравеопазването изказа съболезнования към близките на донора и благодарност към лекарите от УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, Спешна помощ и трансплантационните екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поклон пред хората, които са намерили сили да мислят за други страдащи човешки същества, въпреки загубата на скъп човек!
2
1
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Златен жест! Дано и плевенчаните Румен Петков и красавицата Цецка да разкрият къде е златния резерв на България , чието изнасяне е съпроводено с много смърт ! starozagorskinovini/news/index.php/politika1/1458-iztochvaneto-na-bankite-i-zlatniya-rezerv-na-balgariya
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поклон пред близките !