Как да подобрим зрението с йога?

Този тип "тренировки" укрепват мускулите на очите
12 окт 2015 10:10,
1
Как да подобрим зрението с йога?
Снимка: Reuters, архив

Упражненията на йога могат да бъдат от полза за всяка част от организма, включително и за очите. Този тип „тренировки“ укрепват мускулите на очите, а също така могат и да ги отпуснат. Тези упражнения са предназначени за хора, чиито очи са здрави, но те са уморени или напрегнати. Това често се дължи на дългите часове, прекарани през компютъра.

Онези, които страдат от заболявания на очите, като макулна дегенерация, глаукома или някаква инфекция, трябва да се консултират с лекар, преди изпълнението им.
 
1. Укрепване на клепачите
 
Мускулите на клепачите могат да бъдат тонизирани, също както и останалите мускули в тялото. Започва се с частично затваряне на очите – клепачите се затварят само наполовина. Горните клепачи започват да треперят, заради усилието. Вниманието следва да се съсредоточи върху спиране на треперенето им. По-лесно е, когато погледът е насочен към по-далечни обекти.
 
След около 10 – 15 секунди, очите бавно се затварят. Следва дълбоко вдишване, за да се повиши кислородът в кръвта. То продължава за около две минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари