Разболяваме се от "токсични" връзки

Нездравословната връзка води и до понижено самочувствие
20 ное 2015 22:28,
2
Разболяваме се от "токсични" връзки
Снимка: Reuters, архив

Хората, в чиято интимна връзка има стрес, са засегнати в по-голяма степен от епизоди на депресия и чувство на тревожност, в сравнение с тези, които откриват любов и подкрепа в половинката си.

Нездравословната връзка често води до понижено самочувствие, което е причина за развитие на депресия и чувство на тревожност. Тези психични състояния могат да доведат до редица физически проблеми, тъй като предразполагат към развитие на заболявания и хронични възпаления.
 
Когато сме ангажирани с връзка, в която не се чувстваме добре, сме склонни да не се грижим за себе си. Липсата на грижи за собственото здраве е проблем, който не бива да се омаловажава, тъй като може да доведе до неглижиране на признаци за по-сериозно състояние.
 
Проблемите с интимния партньор е възможно да провокират и т. нар. „емоционално хранене“. То се изразява в консумация на храни, с високо съдържание на калории и въглехидрати и ниска хранителна стойност. Към тях се посяга и при липса на глад.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
fdg преди 8 години
Когато си дала *** си за употреба от човек, когото не харесваш или обичаш е токсично. ТОксично е, когато нямаш мир в душата си.
1
0
 
8
 
! Отговори
Ами когато единият преди 8 години
държи да не се разделя с другия, защото има някакви сметкаджийски съображения, тогава получава ли се същото?Такъв търпи всякакви обиди, пренебрежение и грубо отношение, защото е убеден, че има някаква полза от тази връзка.Някои безскрупулни жени пък живеят с богати или високопоставени мъже, но се отвращават от тях физически. Той може да се отнася към нея нежно и внимателно, защото я харесва или дори я обича, а на нея й се повдига от близостта с него.Това също ли са видове токсични връзки?