Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни

Министърът коментира реформите в здравеопазването
Обновена: 21 фев 2016 08:21 | 21 фев 2016 08:00, Петя Славова
92
Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни
Снимка: Булфото
Няма съмнение за сигурността на личните данни. Това обяви Министърът на здравеопазването Петър Москов в Бургас по повод обществената поръчка за въвеждане на системата за пръстови отпечатъци в здравната сфера:
 
"Две от най-големите български фирми, едната от които е правила тази система с която депутатите в НС се идентифицират, а другата е с договори с българските служби за сигурност за софтуер и т.н.
Още по темата
 
Тоест никакво съмнение от гледна точка на породените спекулации в обществото за сигурността на личните данни, на здравните данни. Не мога да кажа какви са стъпките по Закона за обществените поръчки, но е регистриран факта, тоест отварянето на първата процедура за административно съответствие. Тези две фирми са, между тях ще бъде избран изпълнителят".
 
Министърът коментира те теми от здравната реформа, бъдещето на болниците и лекарствената политика на Здравната каса, предаде БНТ.
 
Москов обясни, че дори да не се стигне до подписване на рамковия договор с Лекарския съюз, в сила ще влезе служебен договор от 1 април. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
и още преди 8 години
до 83Всеки с специалност Обща медицина може да се справи с около 70% от общата патология в ежедневието.Няма друга такава специализация.И когато се диагностицира по- сериозен здравословен проблем коректното е пациента да се насочи към тесен специалист.Едните без другите не могат.Това е истината!
62
0
 
1
 
! Отговори
eeeeee 83 преди 8 години
Наистина ли не знаеш ,че Всеки Дженерал Практишън прави в своя кабинет освен общия преглед и ЕКГ , а и кръвно измерва ,колкото и старно да ви звучи??Виж , с голямо уважение се отнасям ,към всички Лекари със или без специалност ,които са избра ли тази професия по призвание. Убедено смятам ,че това са повечето в тази гилдия.Малцина са тези ,които са дълбоко комплексирани и "гледат на канчето на другия".
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До голям смяхА-а, разбрах, общата медицина е същинската медицина. А другите са помощна медицина. Че то палпация и баба знахарка прави. За перкусията и аускултацията ще ти е по-трудничко - дано не ти се налага. *** ти наистина си двойкар, който се прави на велик медик. Само дето не знаеш, какво е ананмнеза. ЕКГ-то между впрочем го прави кардиологът. Е, няма да те поучаваме тук. Чети си справочника и пиши. Добре ли плащат или само със шмрък?
60
0
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 8 години
Би ли ми пояснил!? - по колко изпита имат "другите " лекари със специалности?!?И нали не говориш за 6-те години студентско обучение?!Защото специалноот се взема с един държавен изпит в два или три дни разделен условно на "практичен и" и " теоритичен" пре комисия от няколко хабилитирани леца с различен профил на специалност.
59
0
 
1
 
! Отговори
и оке до76 преди 8 години
Струва ми се ,че не си чувал ,че един от най- стойностните медицински учебници е "Диференциалната диагностика " на Хеглин. До 77 ами нали това искам да обясня.: Общо практикуващите са всичките предишни участъкови терапевти и педиатри ,които имаха куража да излязат и да бъдат избиране от Пациентите?!Това са Лекарите! Всички останал, с цялото ми уважение са специалисти,в дадена област.И са изключително важни за всички ни.
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 73Ами то затова са толкова способни "Дипи"-тата, щом 5 години само "колоквиуми" полагат, а не изпити, и накрая имат само един държавен изпит, а не 3-4, както другите спецалидстни. Що ли си представях, че и "Обща медицина" е специлност и за нея се специализира още няколко години след 6-те години основно висше образование по медицина. Питай вече действащи Джипита без такава специалност, как им се отели волът да учат допълнително, защото излезе специално изискване.
57
0
 
0
 
! Отговори
още до 76 преди 8 години
И всички Джи Пи -та имат и апарати за измерване на Кръвно и термометри и всички имат и медицински сестри , а някои и по две!
56
0
 
1
 
! Отговори
голям смях преди 8 години
До 76 от 69Ето ,сам го изтъкна ...лаборатория , рентген ,скенер!!Това не е същинската медицина.Има снемане на анамнеза , после пропедевтика - палпация, перкусия , аускултация ,плюс ЕКГ във всеки кабинет на Джи Пи/за това си абсолютно прав - аз недогледах/Глюкомери във всеки кабинет , тест ленти за ориетировъчно изследване на урина с 10 показателя и при явеоблем.
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До още от ОлелеПовечето джипи-та нямат сестра. А като са с повече от две специалности, от които нито една не е "Обща медицина", защо не работят по специалността си. Или се блъскат с досадните нахални, пръщящи от здраве пациенти, дошли да ги тормозят, само от бликащо човеколюбие?!
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 69Стига си плямпал глупости, бе, "Хеглин"! Как твоето "Дипи" (вероятно си искал да кажеш "Джи Пи", което идва от абревиатурата на английското "GENERAL PRACTICIAN", произнася се "Дженерал практишън") ще може да ПРЕГЛЕДА ЦЯЛОСТНО клиента, след като не разполага с рентген, лаборатория, скенер, ЕКГ-апарат, не е нефролог, уролог, гинеколог и т.н. ЗА ВСИЧКО ТОВА ТРЯБВАТ НАПРАВЛЕНИЯ! Шмyrльо, гледай да си изкараш по-скоро санитарския стаж, защото си отстранен временно студент - ДВОЙКАР.
53
0
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
За Обща медицина се учи 5 години с колоквиуми по всички дисциплини и държавен изпит накрая!Но ти ме подсети за любимия ми анекдот:Господ Бог ,решил да оправи здравеопазването в БГ и се предрешил като Джипи.В кабинета му влязъл парализиран пациент на количка.Бог за секунди го изцерил и за почуда на чакащите пред кабинета пациента излязъл на самоход!Веднага го наобиколили "К,во стана ,бе човеко?" Отговора му бил:"Все същата работа ...едно кръвно не ми измери"Схвана ли??
52
0
 
0
 
! Отговори
още от Олеле преди 8 години
Повечето Джипита са с по две и повече специалности.Всички Джипита са истински Лекари с призванияОсвен това "сигурните суми" на се заплата , а сума за разходи : заплати на сестра , санитер , счетоводител , осигуровки , наем за кабинетите , ремонт на кабинетите , зареждане на спешен шкаф /задължително/ Стерилизация , софтуер , хартия , тонер , задължителна охрана на болвницата , задължителен договор със трудова медицина, и накрая данък и без възможност за кръшкате ,защото всичко е по банков път
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 69Да, българите са много тъnи, и когато ги боли стомахът - отиват при травматолог, или още по-добре - при хирург. А случайно, ти, широк специалисте, ама много-о-о-го широк, та чак пишеш литературни есета на бюрото си, да знаеш, колко ОПЛ-та имат придобита специалност"Обща медицина", това не е като общите ти лафове, взети от семинарите, за нея се учи поне година и се полагат изпити. А да знаеш случайно, кои са показателите за качество на работата на ОПЛ, и че ОПЛ и кръвно не мерят!
50
0
 
1
 
! Отговори
от Олеле преди 8 години
2.Връщането към същинската лекарска професия един Лекар да е способен да прегледа всецяло пациента е в основата на реформата от 2000 гТова не разбраха медиите когато разтръбиха ,че БГ пациент остава без специализирана лекарска помощ2 Предишните участъкови терапевти и педиатри и тези от тях ,които имаха Куража да излязат и да бъдат избиране от пациентитеи 3. "Сигурните пари " на джипито са по най- високата ставка е само по 1лв и 37 ст на месец ,колкото и пъти да дойде пациента.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОлелеО, та пациентите и без това плащат, независимо има ли или няма клинична пътека. А системата на джипитата има ОСНОВНА ЦЕЛ ДА ОТБИВА болните от здравна помощ, отдавна предплатена. Щом са ОПЛ (повечето без специалност), защо сключват договор със здравната каса за твърдо плащане по брой на регистрирани при тях потенциални клиенти?! В пазарната икономика се плаща за ВЕЧЕ извършена услуга или купена стока с определено качество! СЛЕД ПОКУПКАТА! И то, ако е качествена! Контрол на качеството-О!
48
0
 
1
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
Ето това е катастрофалната грешка!първо смятам ,че си неуспяващ "тесен" специалист и вероятно от ДКЦ.Второ - правилното е ,не а по - скоро задължителнот е - да се премине през специялест с специалност Обща медицина ,защото само в кабинет на Дипи може да бъде прегледан цялостно.Трето - едва ли може пациента Дори и с медицинска подготовка сам да се ориетнитра за здравословния си проблем.Това го казва Хеглин - има ли емоционална връзка се губи обективността!
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До разхищениеДа, много си прав! Българинът страшно обича да ходи по лекари, да чака с часове в смърдливите коридори, да се подлага на унижението от груби, некадърни джипита, които пестят направления, има бонуси за това. Освен това, българите са най-здравите, най-неумиращите, най- богатите в Европа, но са садо-мазохисти и ходят да мъчат лекарите и себе си. Вместо директно да отидат при специалист, те се кефят на гнусната цедка за направление- избери, кое ти е по-важно - сърцето или мозъкът?!!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛЕлеСмях в залата! Така КЛИЕНТИТЕ щели да имат възможност за контрол върху "държавните парични дела". Манипуланте, парите за лечение са много малко държавни, те са наши, внасяни от нас десетки години. И как ще става контролът? След като съм "разрешил на държавата"(ах,колко съм силен, разрешавам на държавата, ха, ха) и съм натиснал с пръста Шарковия код на върха му, който нося със себе си, ха, ха, ДЪРЖАВАТА ЩЕ МИ ИЗПРАТИ ИЗВЛЕЧЕНИЕ ЛИ, КАК Е ИЗХАРЧИЛА СРЕДСТВАТА, С ИМЕНАТА НА ПОЛУЧАТЕЛИТЕ?
45
0
 
1
 
! Отговори
разхищение преди 8 години
01за правила преди 7 часаЗа рестарт на системата са крайно необходими строги правила- в Холандия ,където населението е най- удовлетворено от мед.помощ Джипито е на вратата на здравеопазването.Пълен стойностен преглед ,изясняване на проблемите и насочване към тесен специалист ,ако това е необходимо!Хаоса идва от немотивирани искания и за консултации и за излишни изследвания.Изисквания от специалиста към Джипито ,което само по себе си е незаконосъобразно.
44
0
 
1
 
! Отговори
ЛЕле преди 8 години
до 63Така е но когато парите отиват на правилното място и голяма част не се прибират от някой вече заплатите на лекарите могат да се увеличат както и парите за болнично оборудване и т.н.Това е една положителна крачка в медицината.Всеки има мнение кое не е наред и много неща не са,но все от някъде трябва да се започне