Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни

Министърът коментира реформите в здравеопазването
Обновена: 21 фев 2016 08:21 | 21 фев 2016 08:00, Петя Славова
92
Москов: Няма съмнение за сигурността на личните данни
Снимка: Булфото
Няма съмнение за сигурността на личните данни. Това обяви Министърът на здравеопазването Петър Москов в Бургас по повод обществената поръчка за въвеждане на системата за пръстови отпечатъци в здравната сфера:
 
"Две от най-големите български фирми, едната от които е правила тази система с която депутатите в НС се идентифицират, а другата е с договори с българските служби за сигурност за софтуер и т.н.
Още по темата
 
Тоест никакво съмнение от гледна точка на породените спекулации в обществото за сигурността на личните данни, на здравните данни. Не мога да кажа какви са стъпките по Закона за обществените поръчки, но е регистриран факта, тоест отварянето на първата процедура за административно съответствие. Тези две фирми са, между тях ще бъде избран изпълнителят".
 
Министърът коментира те теми от здравната реформа, бъдещето на болниците и лекарствената политика на Здравната каса, предаде БНТ.
 
Москов обясни, че дори да не се стигне до подписване на рамковия договор с Лекарския съюз, в сила ще влезе служебен договор от 1 април. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЛЕлеЕ, добре е организирал Москов тайфата, личи по "мъдрите аргументи". Само отговори, да знаеш, че Гама консулт и Контракс - двете фирми претенденти за поръчката от 2003 работят за МЗ? А сега офертата се печели от Гама консулт Консорциум. Нали знаете, какво е "консорциум" ри търгове?! И защо толкова се бърза с тази поръчка, след като след година ще има система за нови лични карти. А сегашната лична карта, изд. от МВР, невалидна ли е, фалшива ли е, та Москов не и вярва, та я подменя?
42
1
 
1
 
! Отговори
ЛЕле преди 8 години
До 62Съгласен съм с теб.Всъщност дали с карта или отпечатък разлика в това каква информация ще предоставя системата след идентификация на пациента няма.Просто манталитета ни(и моя също) за някой неща е такъв че винаги искаме да минем колкото се може по-евтино или ако може дори да е без пари и голяма част от хората които имат изгода пак че намерят начин да излъжат с ел.чип докато отпечатъка е уникален и не може да се копира когато след сканирането се зареждат цифри
41
1
 
2
 
! Отговори
Ех преди 8 години
Пак става дума за пари ........Не разбираш ли ,не става дума за лечение,дали е качествено ,добро и тн ,а за някакви пари на пациента.Хей ,човече ако имаше болен близък ,майка,дете,баща ,последното нещо което щеше да те вълнува са дали парите били правилно похарчени .Пък и в България думата пари е тоталното извинение да не се свърши нещо качествено .
40
1
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 8 години
Не обичам да критикувам.И позитивните и аргументирани мнения по принцип са ми приятни.Смятам ,че контрол трябва да има ,но една е-карта с чип е с повече ползи.Вместо на хартиен носител да се носят консултациите всичко може да се осъществява он-лайн.Спестява и време и консумативи(Много често пациента влязъл в кабинета забравя съществени симптоми и терапии , а с е- картата ще може с стегнато и бързо да се направи оценка на здравния му статус и ще има и контролни функции за премилан пациент.
39
1
 
1
 
! Отговори
ЛЕле преди 8 години
Това е и един от малкото законни начини народът(пациентите) да имат контрол на поне една малка част от държавните парични дела в България.До голяма степен този страховит отпечатък е положителен от финансова гледна точка на здравеопазването у нас така че ако имате опровержение на моите коментари ще се радвам да го прочета.Аз търпя критика и предпочитам да се уча от нея а не да приказвам тъпотии когато някой не е на моето мнение
38
1
 
1
 
! Отговори
Олеле преди 8 години
Лост за всичко е пациента .Израза "клинична пътека" доби много негативен смисъл ,защото хуманността на лекарите доведе до това ,че да има доста повече "Кл.Пътеки"А "Кл .Пътека " до сега бяха тези заболявания ,за които заплаща НЗОК , а не пациента.Лекарите трябваше да подходят твърдо и щом диагнозата не е предвидена но "Клинична пътека" да си плаща пациента.
37
3
 
0
 
! Отговори
ЛЕле преди 8 години
Защо винаги първо плюете и после мислите? С този отпечатък вие потвърждавате че сте получили мед. помощ и по този начин НЗОК плаща за това което вие сте потвърдили.Така парите които лекари и болници си прибират от вашите данъци чрез НЗОК сега се контролират от пациента и няма да имате цимент в прешлена (на хартия) а ще предотвратите злодеянията на болничната ***. Така данъците ви ще няма да отиват при някой лаком лекар и контролът е от пациентите не от някоя си държ. институция
36
0
 
0
 
! Отговори
да преди 8 години
Колко е прав спасителя ,че по делата ще ги познаете.
35
0
 
2
 
! Отговори
анонимна. преди 8 години
Коя беше майка му?! Крушата не пада под слива , а под круша и т.н.Само биене в гърдите , замахване с пръст и куфарчета под сурдинка.Да ти хартисат парите г-н Москов.Други хора да ти ги харчат или да ходиш по мойте стъпки. Там където аз съм стъпвала и Вие да стъпите.А моят път води все към гробищата
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върни парите за лични карти бе мошеник.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана със завода за антибиотици в Разград? Кой го купи? Съществува ли, или вече и ваксините се произвеждат "някъде"? И от къде накъде трябва да направиш луда цяла държава, под предлог, че се бориш с корупцията, докато на практика си вътре в играта?
32
2
 
14
 
! Отговори
лунатика преди 8 години
Този е меко казано ЗЛОВЕЩ! Тръпки ме побиват само като му видя физиономията. Няма махане на този рептил!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли някой вече се съмнява,че този човек е силно нарко зависим.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо някой/например Москов/, с ръка на сърцето не си признае ,че старата здравна система си работеше и нямаше нужда от модели,които да се реформират постоянно ?
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов съмнения има и то не само в сугурността, но и в твоята компетентност не е лошо преди да се става министър да се минава психопреглед и тест за оща култура писна ни от калинки.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимката горе Москов ясно показва какво мисли за пациентите, лекарите и прочие. Само дето е объркал пръста
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не думай бе Москов първия хакер с два грама мозък може да разбере всичко и да те изкара даже престъпник, *** се скрий някъде и не си показвай грозната мутра недоносник какво разбираш ти от компютри и криминалистика *** аз лично пръстови отпечатъци не давам на никого ела да ми нарушиш правата ще се видим в Страсбург.
26
0
 
10
 
! Отговори
456 преди 8 години
НЕЗНАМ ДАЛИ ТОВА ОНОВА,НО ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ЧЕРНИЯ ПАЗАР ЗА ЛЕКАРСТВА ЩЕ ЦЪФТИ..ПЪК И ЗАРАЗА ОТ ТОЯ ПРЪСТ ЗАВИРАН КЪДЕ ЛИ НЕ И ПОСЛЕ НА ПЕПИ В ИНДИКАТОРА МИ СЕ СТРУВА ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНА.
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов е обикновен некадърник и наглец, като Шефът му - Мутрата.Представете си как карат дърводелец с отрязани пръсти я болницата и оттам го връщат съвсем законно.
24
1
 
17
 
! Отговори
?!?!?!!!! преди 8 години
За бежанците това важи ли? Хм!