Kогато всеки ден е Великден: Живот с друго сърце

Мартин, в чиито гърди тупти чуждо сърце
Обновена: 30 апр 2016 10:59 | 30 апр 2016 10:42,
5
Kогато всеки ден е Великден: Живот с друго сърце
Снимка: Кадър Нова тв

Едно пораснало дете вече седма година живее с трансплантирано сърце. И за него всеки ден е Великден.

В гърдите на Мартин тупти сърце на друго дете, пише "Нова тв". Живот за двама, побран в крехкото тяло на един.

Мартин е само на 16 години. Негов дълг е да мисли за повереното му сърце като за свое. Въпреки че шест години то е било не на Мартин, а на Дилян, чиито живот е отнет от трагичен инцидент. И чието сърце остава да дава живот.

Не по-малко емоционална е била първата среща на Мартин и неговите родители с родителите на Дилян, чието сърце ще продължава да бие в името на живота. В гърдите на Мартин.

"Беше първи клас, когато му беше направена една операция от апендисит и един месец след това той колабира в училище. Предполагахме, че това е следствие от операцията, изтощен организъм, но след още два-три месеца той не се чувстваше добре, не играеше с децата, седеше си и и ги гледаше как играят и кардиологът му постави диагнозата кардиомиопатия", разказва Весела Настева.

При тази диагоноза единственият шанс е ново сърце.

Голямо сърце - от изстрадания житейски път на семейство Настеви, означава буквално едно: сърцето на Мартин, което се е уголемявало от болестта, в противовес с човешкия живот.  И ден преди Великден – празника на човеколюбието, думите на Мартин, че добрината идва от осъзнатия разум, изискват поне да се замислим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Проповедника преди 8 години
До Анонимен 4Тези които са си продали душата на Дявола ще горят в ада!Koлĸoтo пoвeчe xopa пpecтъпвaт линията, тoлĸoвa пo-cилeн и мoгъщ cтaвa дявoлът. Koлĸoтo пoвeчe xaoc имa нa Зeмятa, тoлĸoвa пoвeчe ce yвeличaвaт пpecтъплeниятa. B cъщoтo вpeмe бpoят нa нeщacтнитe cъдби нeизбeжнo пpoгpecиpa. Дa ви ce cтpyвa пoзнaтo? He? Caмo глeдaйтe нoвинитe пo нaциoнaлнитe телевизии.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък милиардерът дейвид Рокфелер е със 6 сърце вече сменено и е на 100 години!!!!!!!
1
16
 
5
 
! Отговори
Атанас преди 8 години
А, това сърце което е получил може да спре всеки един момент. Организмът му ще приема органа за чужд винаги.