7 признака, че трябва да си починем от технологиите

Как да разберем, че е дошло време да се откъснем?
22 авг 2016 16:14,
0
7 признака, че трябва да си починем от технологиите
Източник: Reuters, архив

Днес постоянно общуваме чрез различни приложения на социалните мрежи. Светът стана немислим без телефона, а големият въпрос е, как да разберем, че е дошло време да се откъснем от технологиите. 

Отговорът: ако тези симптоми са ни познати...

1. Сутринта ни започва с телефона

Веднага след като отворим очи сутрин, трябва да проверим телефона си незабавно. Така прекарваме поне 15 минути в различните социални мрежи, преди действителност да станем от леглото. 

2. Поява на страх и безпокойство

Тези усещания се появяват, когато телефонът не е на една ръка разстояние от нас. Всъщност, не помним последния път, когато прекарахме повече от половин час далеч от устройството, докато сме в будно състояние. 

3. Телефонът ни разсейва постоянно

Дори и когато гледаме телевизия или се храним, проверяваме за нови съобщения, имейли или други известия. 

4. Игнорираме семейството и приятелите си

Когато се опитваме да прекараме време с най-близките си, непрекъснато се случва да се занимаваме с телефона си, вместо да обърнем внимание и да разговаряме хората около нас.

5. Код паника

Паникьосваме се, когато телефонът се изключи или установим, че батерията е пред изчерпване. Тогава отчаяно се опитваме да намерим начин да я заредим, дори и да сме някъде навън. 

6. Вече не четем

Не можем да си спомним последния път, когато сме прочели цяла книга. Напоследък е трудно дори и да изчетем цяла статия, заради извършването на много дейности едновременно. 

7. Недоспиване

Дори и вечер да се чувстваме много уморени след дългия работен ден, прекарваме часове в социалните мрежи - време, което би трябвало да се използва за сън.

Повече полезна информация може да откриете в рубриката "Здрав ум" на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари