BG сиренето и млякото са ни любими. Но знаем ли достатъчно?

Стартира образователната кампания "BILLA Млечен свят"
Обновена: 29 сеп 2016 15:27 | 29 сеп 2016 15:27,
10
BG сиренето и млякото са ни любими. Но знаем ли достатъчно?
Снимка: "BILLA Млечен свят"

Сирене, кашкавал, кисело мляко - традиционните храни на нашата трапеза, които българите обичаме и с които се гордеем. Но знаем ли достатъчно за качеството и начина на производство на нашите любими млечни продукти и какво точно слагаме на масата си?

За да си отговорим на този въпрос, днес стартира пътуващото изложение "BILLA Млечен свят" – образователна кампания за млечните продукти по БДС, която цели да информира потребителите за ползите и качествата на млечните продукти и да утвърди тези, които са с високо качество и с произход, гарантиран от Български държавен стандарт.

BG сиренето и млякото са ни любими. Но знаем ли достатъчно?

Една от основните цели на инициативата е българинът да се върне към хубавата и качествена традиционна храна.

По време на кампанията клиентите ще дегустират различни млечни продукти. Също така всеки ще може да получи и консултация със специалист по диететика и да разбере повече за ролята на качествените млечни продукти в здравословното лечебно хранене.

Според управителя на BILLA България Бойко Сачански е много важно да не обръщаме внимание само на външния вид на храната ни, но и на нейния произход, откъде идва и как се произвежда. Трябва да се познават и предимствата на млечните продукти, произведени и сертифицирани по Българския държавен стандарт.

Инициативата ще се проведе под формата на пътуващо изложение в периода 29 септември – 10 октомври 2016 г. в избрани магазини на веригата в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.

Кампанията е подкрепена от Министерството на земеделието и храните, Българската агенция по безопасност на храните, Българският институт по стандартизация и Българското дружество по хранене и диетика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Разрешавам си са те поправя. Не кокосово, а палмово масло. Последното е от друга палма и е много по-евтино. От него правят и сaпун.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, "днесбеге"-то, престанете с това "BG"- нещо си! Пишете, "български, -ска, -ско, -ски"! Първо се доограмотете, за да не допускате правописни грешки (не пропускате ден без грешки ), пък тогава се опитвайте да "развивате" българския език!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Гешо 5Прав си! Правят го с мляко на прах и кокосово масло! Това е днешната технология! Болно ми е да го кажа - всичко българско и родно е негодно!!! Не е моя фразата. Прочетох я тук в този форум ама баш си е така!
4
1
 
10
 
! Отговори
Гешо преди 7 години
Живея в Холандия и няколко пъти си купих българско сирене овче - пълен *** , беше като тебешир . Вече си купувам гръцко и много съм доволен - всеки път е едно и също , а пък българското всеки с различен вкус . Пожелавам успех на българските производители и да мислят по малко за парите а за името си .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на български "млечни" продукти, може да се видят толкова хубави снимки на крави!
2
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 7 години
Днес посетих,магазин на ''Кауфланд''в града ни,под логото на всички магазини от веригата,''обичам българското''имаше цена на кашкавал 34.99лева за килограм,запитах магазинерката,кашкавала от мляко на първескиня /родила първо дете / ли е,тя не можа да ми отговори,изкупуват суровото млеко на цена 0.50лв.за литър.тази цена 34.99лв.как се образува.Най-скъпия кашкавал в ЕС .Брюксел Париж,Виена,струва 14евро за килограм.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще има сирене без мляко , пък ще е и качествено ? Крави няма те сирене търсят !