Прокуратурата готви обвинение на Петър Москов

Причината е скандалът с ваксините
Обновена: 17 ное 2016 18:58 | 17 ное 2016 18:57, Петя Славова
30
Прокуратурата готви обвинение на Петър Москов
Снимка: архив, Булфото

Прокуратура готви обвинение на здравния министър Петър Москов за скандала с ваксините от началото на годината, съобщава БНТ, позовавайки се на свои източници в държавното обвинение. По неофициална информация Москов е призован да се яви в следствието следващата седмица.

Обвинение по случая ще получи поне един негов заместник. Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова отказа коментар с думите: "Каквото има да каже прокуратурата, ще го каже в понеделник."

В началото на годината прокуратурата образува досъдебно производство във връзка с бартера на ваксини между България и Турция.

За случая вече има един обвиняем. СГП привлече към отговорност за безстопанственост на Росен Алексиев от държавната фирма за производство на ваксини „Бул Био“. Обвинението е във връзка с произведените над един милион неетикетирани ампули с ваксини срещу тетанус по поръчка на турската фирма "Тюрк илач".

Това стана след разследване за нерегламентирано производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
До Nadia Nikolova Вашите симпатиите не са причина прокуратурата да отминава престъпления. Законите се спазват от министрите- те се клеха и носят отговорност Москов е виновен за смъртта на десетки хиляди, лишени от медицинска помощ, защото са безработни и без доходи. Той е за затвора, само заради пръстовите унижения и с каква цел го направи, ако не за чужди интереси. Съмнявам се, че има морал на лекар.
20
0
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
А защо само срещу Москов. Прокуратурата да ги започне всички министри, като първо ги арестува и ги обвини за управление, което водо до геноцид на българските пенсионери и работещи бедни.
19
3
 
1
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Аз симпатизирам на Москов и смятам,че за първи път в този ресор се появи един толкова кадърен,последователен и принципен човек заслужаващ уважение.Свърши много работа за тези 2 години и сега недоумявам защо ще трябва евентуално да отговаря за това,че си е вършил работата.В това министерство трябват здрави нерви и той доказа,че ги има след всички обиди и обвинения,които отнесе.Иначе уважаеми граждани като го плюете поне застанете с истинските си имена,а не го правете анонимно.
18
0
 
1
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Мили хора защо сте така тенденциозни и публикувате само обидните коментари към Москов?Трябва да публикувате всяко едно мнение стига да не съдържа нецензурен език,защото така показвате липса на уважение към хората регистрирали се в този сайт.Моят коментар е мое лично мнение и за разлика от публикувани досега други мнения не съдържа вулгарни епитети.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На толкова откраднати пари нищо няма да му се случи. Не сама Москов е корумпиран.Ще си плати и ще продължи.Хранителната верига е дълга.Колко крадливи кметове министри депутати митничари лекари и други са влезли в затвора ? Аз не знам такъв случай.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Бсп ще гушкат пари от здравната каса, дащото е сладко.Откъде знам?Гледам как гласуват бюджета на здравната каса години наред.Приликата на Бсп и герБ е, че.. нямат разлика. Борят се само за кокъла.За народа - ядеца остава.
15
3
 
3
 
! Отговори
КК преди 7 години
Първо Р. Овч
14
1
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ТОЯ СЕ ОКАЗА БЕЗПРИНЦИПЕН ЧОВЕК. ЗАРЯЗА СИ ПАРТИЯТА ЗАРАДИ МЕКОТО МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО И ЗАРАДИ ЕДИН НАДУТ И ВИСОКОМЕРЕН ГЕРБАДЖИЙСКИ ЧОРБАДЖИЯ, КОЙТО ПЪРВИ ЩЕ ГО ПРЕДАДЕ КОГАТО МУ СТАНЕ ИЗЛИШЕН.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време беше. Другите разбойници и главатаря, какво ще ги правим?
12
1
 
24
 
! Отговори
РОСЕН преди 7 години
СЕЩАМ СЕ БОЙКО КАК СЕ ХВАЛЕШЕ КОЛКО МНОГО МУ ПОМОГНАЛ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ ЗДЕЛКАТА И КАК ГО ЗАЩИТАВАШЕ
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам либе, не вярвам, пак, ще хвърлят прах в очите на лековерния електорат, а после във времето, ще смарсафъчкат всяко дело !
10
2
 
32
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Хайде хаирлия да е един по един та до един сите лапачи от гербавата глутница на топло .
9
2
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
ЗА психотеста за ушителите са прави. Напрежението и нервите са много и един лабилен индивид не би издържал.
8
2
 
25
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
ИСТИНАТА Е---ВАКСИХИТЕ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В БУЛ БИО --НЕПАКЕТИРАНИ В ТУРЦИЯ СЕ ПРАВЯТ АМПУЛИТЕ И СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРИЯ---С ЦЕНА 10 ПЪТИ ПО--ГОЛЯМА РАЗЛИКАТА ОТ 560 000 000 СЕ ДЕЛИ ВЪТРЕ Е И МОСКОВ И МАРЕШКИ
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разгеле! В затвора тоя наркоман облещен!
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нещо, подобие на човек и лекар само от ваксините изкара 5 милиона. Да не говорим колко изкарват с Шарков от лекарствата за раково болни. Лекарствата се внасят в достатъчни количества но на ниски цени поради стандарта у нас. Д-р Менгеле който контролира Здравната каса, веднага изнася една трета и то на цените на които се продават в ЕС.И разликата прибира с онзи у//род Шарков. От това колко милиона са прибрали?И не се знае какви прави Менгеле?Знае се но дава и на Бай Член и всичко се покрива.
5
1
 
38
 
! Отговори
Нетърпелив преди 7 години
А на Боко, Цецо, Цецка, Деси, Лилето и компания - кога?
4
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да видя как му вземат отпечатъци. Най добре да му пратят ДАНС да го тръшне на земята "като един истински престъпник"
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kraino vreme besche moskov davarne oarite ot turskitevaksini ot hilad. Sa sparsturi prasni otpe4atazi. Aparaturi koito sa podareni i ne struvat pari. Moskov e milioner okraha sdrsvnata kasa s dr lekari. Simion nedchkov dr besche hvant ot gospodari na egira da laje sdravnata kasa uj isgonen i pak e na rabota uschi nos garlo 74 g esaena mestoto na mkad gr. Koito saminava sa eu v bg nama rabota ot pensioneri dr na rabota
2
2
 
39
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 7 години
За учителите-психотест !!! А за тоя ???