Сменяме личния лекар от днес до Нова година

Пререгистрация се извършва 2 пъти годишно – юни и декември
1 дек 2016 16:52,
5
Сменяме личния лекар от днес до Нова година
Снимка: flickr

От 1 до 31 декември здравноосигурените лица могат да сменят личния си лекар и да се регистрират при нов, припомня "Дарик". Такава пререгистрация се извършва два пъти годишно – през месеците юни и декември.

Пациентите имат право да изберат общопрактикуващ лекар на територията на цялата страна. Всеки, който иска да направи такава смяна, трябва да закупи регистрационна форма за постоянен избор.

С попълнения формуляр той трябва да отиде при предпочетения нов общопрактикуващ лекар, като представи и здравноосигурителната си книжка и документ за актуален здравноосигурителен статус.

Ако той все още няма здравноосигурителна книжка, смяната се извършва с третия екземпляр от регистрационната форма за избор на ОПЛ.

За пререгистрацията не е нужно гражданинът сам да се отписва от листата на досегашния си личен лекар. Това, както и включването в пациентската листа на новоизбрания лекар, се извършва по служебен път от районната здравноосигурителна каса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Мадархерц преди 7 години
До Кирил : плати си бе човек, здравна застраховка към някоя частна болница и имаш лекар по всяко време не е скъпо 80-100 ? на месец и винаги са усмихнати и не чакаш по опашки!
2
2
 
3
 
! Отговори
Наредба Законова преди 7 години
Личния лекар може да бъде сменен по всяко време на годината! Четете, преди да пишете!!! И никави формуляри не са нужни!!! Отиваш при избрания от теб лекар и ако не си с прекъснати здравно осигурителни права, той те регистрира като свой пациент на компютъра си за две минути!!!НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ХОРАТА!
1
9
 
9
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
С кого да го сменим ?!?! Къде вече да намерим личен лекар ,които да е в наше разположение ,не ние в негово ?!?!Къде по дяволите в София да намеря лекар когато ми трябва а не когато на лекаря му е удобно ??????