След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!

Директорът на болницата наказа дисциплинарно дежурния екип
27 сеп 2017 14:52,
76
След "А при нас ли да умре?": Уволнения в "Пирогов"!
Снимка: Facebook

Директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов уволни един от дежурните екипи в болницата след отвореното писмо на Евелина Добрева.

В него жената разказа за ужаса, през който е минала, в опит да спаси съпруга си. Във фаталния 16 септември тя звъняла многократно за линейка, тя дошла след час и половина, а в "Пирогов" отказали да приемат агонизиращия й съпруг. На думите на лекарката от линейката, че човекът ще умре по пътя, дежурните в "Пирогов" отвърнали: "А при нас ли да умре?".

Още по темата

След това мъжът бил закаран в "Александровска", където починал. След като разказа за ужаса си във Facebook, Евелина Добрева бе поканена на среща със здравния министър Николай Петров, който назначи проверки в лечебните заведения.

Междувременно директорът на "Пирогов" назначи своя проверка, която констатира, че дежурният екип в кабинет №126 в Спешното отделение на 16 септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на Спешна помощ Спас Добрев.

Липсва документиране на резултатите от извършения преглед, не са проведени и лабораторни изследвания на пациента.

"При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип", се казва още в констатациите от проверката.

На базата на резултатите от нея изпълнителният директор проф. Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
30
 
! Отговори
художника преди 6 години
Не усещате ли как се подиграват с нас "Балъците" ? Уволнили ги били- голям праз. Частните болници са гладни за кадри, утре веднага ще ги назначат на работа, а народа ще е доволен. ЩО НЕ ИМ ОТНЕХТЕ ЛЕКАРСКАТА ПРАКТИКА? Това е наказанието за тия ПР0STAЦИ !!!
43
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с уволнението е най-баналното решаване на случая. Защото утре това пак ще се случи и какво пак ли ще уволнявате? Ще останете без хора накрая.И в нашата фирма доскоро уволняваха на поразия и сега изведнъж се оказа, че вече няма кой да работи и се молят и на най-некадърните да не напускат. Тези, които сега идват на работа не стават за нищо. Всичко свестно бяга навън и тук остава само шлака.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кват държавата-такава и спешната помощ!Докато не се събудим,няма да се оправят нещата.И не бой на лекарите,а пред Министерски съвет с камъни трябва.
41
6
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 6 години
Тоя джентълмен в ѝанерика плаща поне 3000$ на ден за престой, ай ходи се лекувай без пари там, ще те изритат още на входа, ако нямаш пари
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви кажа нещо от гадна Америка. Там отношението към възрастните и особено болни хора е изключително! Бях поредно в Ню Йорк и се обадих на моя приятел който е в хоспис. Питах го как се чувства, той каза, че е ОК, но не може дълго да говори защото в стаята има ЕДИН ДЖЕНТЪЛМЕН НА 91 ГОДИНИ. Джентълмен а не "дъртак", "умреляк", или каквото се сетите. Моят приятел ми казваше, имаше рак, спокойно, ще ме излекуват. И наистина от години е добре. Сравнете всичко с нашите болници.
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това уволнение е като късането на опашката на гущера.Бързо се отървава от нея, за да запази себе си.Това е направил и шефа на "Пирогов".А ако се направи едно честно разследване из тази болница, такива безобразия ще излязат на бял свят, че чудо ще стане...Отвратителното отношение към хората там е вече система.Махнали са две пионки, а системата си остава и продължава по същия начин както си знае. Това е проблема.Трябва цялостна промяна на здравеопазването от студент до министър.
38
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От както направиха здравеопазването от мисия в бизнес, докторрите станаха джамбази.Подхода им към пациентите е като на прекупвачи нан *** з акланницата.Почвам да си мисля, че по-отвратително нещо от български лекар няма.Поне напоследък образцови такива не съм срещал, дори и там, където си плащам яко.Плащам яко, получавам кофти грижи, сбъркани диагнози, неправилни дозировки и неправилни лекарства в рецептите и т.н. ...На тази пасмина и да плащаш и да не плащаш, все тая - те така си могат
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирогов не е това, което беше някога!Аз ходих там с бъбречна криза, едвам се държах на крака.Докторът не дойде на работа понне 4 часа. Цяла тълпа хора чакахме отред. Никой не ни обърна никакво внимание.Едвам хванах такси и с него отидох в друга болница, където срещу заплащане и за около половин час ми решиха проблемите.Бил съм и в спешен кабинет с подут крак, държха се с мен като с куче. Една дебелана там едва не ме изгони, по неясна за мен причина.Отвратително се държат с хората...
36
4
 
13
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
Трябва да проумеем, че България е страна от третия свят. Тук само законът на джунглата и законът на мафията раздават правосъдие."Око за око, Зъб за зъб"Ако корумпиран лекар ти поиска пари за да те лекува. Ако твой близък или приятел пострада заради немарливост и нагла постъпка от страна на мързеливо медицинско лице...върни му го тъпкано на него или неговото семейство.Такива същества ще разберат за болката на обикновените хора тогава, когато попаднат в тяхното положение.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на мене ми се случи и то с джипито но понеже съм чепат и казах направо че ще я направя във вечен пациент ! Разбра че не се шегувам !!!!!!!!!!!!!!!! Останалото за вас !
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Пирогов са върнали сина ми една нощ. Отишъл с подут глезен и болка от ухапване от насекомо. Казали му: "Не сте спешен случай, имате си джипи. " А е петък среднощ. До понеделник да чака за джипи. После отиде във ВМА в спешен кабинет, там е прегледан в токсикология, изписани са му лекарства, били са му инжекция урбазон и се оправи.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ShoppКое в случая е без пари, че нещо не схващам.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ко като уволнят лекаря? Утре ще е на нова работа. Само за справка- тоя от видеото с Баба Гуси сега работи в Български Пощи на Руски Паметник.
31
4
 
23
 
! Отговори
nelineli9 преди 6 години
Сбъркана е здравната реформа, ясно е, не може здравето да е стока,а болниците търговски дружества!!! Не може да не си човечен, отзивчив и добър, щом си лекар!!! Сбръкани са ценностите в цялото ни общество!
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнен. Колко е лесно и не наказуемо. Утре съдът ще върне уволнените лекари и държавата ще им плати всички разходи. В такива случаи оня, който е разписал уволнението да понесе своето наказание. То така всеки може. Уволняваш без да ти мине окото, а после държавата плаща като поп.
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Хайде сега за неизпълнение на трудовите си задължения да започнат подред уволнения, но да не започват от управляващите, че ще останем без правителство!
28
13
 
29
 
! Отговори
Мартин преди 6 години
И после лекарите реват, че ги бият. Малко им е боят!Такива индивиди и подобни на тях, които искат пари под масата, са направо за трепане.Защо стават здравни служители, след като няма капчица хуманност в тях?!?На хората им писна от немотия и гавра от страна на държавните институции.Лекари, полиция, съд, социални, кметове, общински съветници, депутати,...всички са един дол дренки.Всеки гледа да те ограби и прецака. Душичка не му остана на човек.Все по-често ще се чува за саморазправа.
27
1
 
19
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Shoppградси незнам за теб, ама нормалните хора си плащат здравни осигуровки и никой не ги лекува без пари!
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕМА такава държава - вече всяко семейство е почуствала бездържавността която царува.Е ако я има то тя си използва за наказание на неподчиняващите се.Лекарите са само част от разпадналата се държавност.Но това зависи от всеки един от нас.Смирение или спасение или свобода.
25
3
 
23
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До АнонименЛекарят е длъжен да лекува всеки, даже да е най- големият престъпник на света. Първо ще му окаже медицинска помощ, после ако иска ще го предаде на властите.