У нас все още можело да се намери качествена храна

Експерт съветва: Риба поне един на седмица
33
У нас все още можело да се намери качествена храна
Снимка: Pixabay

"Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж в седмицата. И то да я консумира в нейния максимално натурален вид – леко запечена, без тежки пържени неща, и ако е възможно с леки подправки."
Това каза в предаването "Тази събота и неделя" главен асистент доктор Иван Неделчев. По думите му в България все още може да се намери хубава храна.

"Агенцията по храните извършва достатъчно прецизен контрол. При добра информираност имаме възможност да открием прясна и качествена храна", допълни той.

Неделчев подчерта, че калориите в организма са едно разтегливо понятие, а най-важно е да се чувстваме добре и да бъдем здрави.

Вземете числото 22 и го умножете по килограмите си. Ако една дама е 60 килограма, умножени по 22, това прави около 1 400 калории, които ще я поддържат в добра форма. Когато имаме и физическо натоварване, калориите трябва да са малко повече - около 1 800", обясни той.  "При мъжете е по-специфична формулата. Един средностатистически мъж около 70 килограма, ако има силови натоварвания – е хубаво да поддържа калориите си от 2500 до 3000, но е важно от белтъци, мазнини или въглехидрати ли са получени", каза още Неделчев.

Той коментира и колко е важно да се прави разлика между здравословния начин на живот и визията.

"Когато говорим само за визия, дори да приемаме по-малко калории и те да са от най-вредните източници, тялото ще сваля килограми, но тогава няма да бъдем здрави. Здравето има различни компоненти и то не кореспондира само с визията. Важно е как се чувстваме, как се наспиваме, дали имаме проблеми", обясни още Неделчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: храна
Още от Здраве
4 упражнения, с които може да изгорите много калории
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може, ама трудно.
29
1
 
3
 
! Отговори
Може на 50лв преди 1 седмица
За 100гр. примерно, КОЛКО ОТ ПОВЕЧЕТО ХОРА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ЧИСТА И КАЧЕСТВЕНА И ТО В КАВИЧКИ КАЧЕСТВЕНА ЗА ТЕЗИ ПАРИ ХРАНА???ПРОДУКТИЕ СРЕДНО СТАВАЩИ ЗА ЯДЕНЕ СА АДСКИ СКЪПИ,А ТЕЗИ ОТ ИСТИНСКИ ХРАНИ СА ПОЧТИ 3 ПЪТИ ПО-СКЪПИ ОТ СРЕДНИТЕ ЗА СТРАНАТА ЦЕНИ? СКАЧАЙТЕ И ЯЖТЕ БАНАНИ И ПЛЮЙТЕ ПУТИН ДОКАТО ЗЕЛЬО НИ УПРАВЛЯВА СТРАНАТА!!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Според подзаглавието преди 1 седмица
Риба поне един на седмица? Всяка седмица поне един човек в България да яде риба ли?
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде? Ааа, сетих се, в партиините резиденции и ловни стопанства, с 50лв. разходи.
26
4
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 седмица
До Сед бът тру "Праскова дето като я изядеш на гладно и ти причинява гастрит какво ви говори." Да братле, прасковата дето си изял веднъж в живота ти е направила гастрита, не цигарите, които пушиш, ракията и долнопробното домашно вино, с които се наливаш, оцета и лютото, които нагъваш. Точно прасковата е.
25
0
 
9
 
! Отговори
Сед бът тру преди 1 седмица
За съжеление родните сортове се унищожават с чудовищна сила. На тяхно място идват хибриди и ГМО та . Домат с гени на риба дето седи 3 месеца на стайна тем. без промяна за какво ви говори. Праскова дето като я изядеш на гладно и ти причинява гастрит какво ви говори. Не храна , а отрова!!! Семената им не покълват и трябва всяка година да плащаш за семе. Месото бъкано с женски хормони за да надава животното, момченца на 13г с гърди на начинаеща фолк дама какво ви говори...
24
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
До Анонимен 24 "Масло във Франция 2-3 евро" 250 грамово пакетче масло Президент във Франция (и не, за разлика от България това там НЕ се води луксозна марка) струва толкова. Това значи, че килограма е 8-12 евро.
23
7
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
До Анонимен 22 Това, че пазаруваш само най-евтината и най-близката до дома ти храна поради което си стигнал до такава констатация си е лично твой проблем и не е определящ за избора на храна на останалите българи. Аз лично нямам проблеми да си намирам качествена храна при това всякаква.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Когато не си бил никъде по света или пък си бил но си глОпав за да видиш света тогава пишеш подобни статии. Масло във Франция 2-3 евро в Бг го продават по 10-12 лева. Сирене 10 евро за кг в Бг 30-35 лева. Кафе ILLY 250г за 5-6 евро в бг Билла го продава за 24 лева. И с всичко останало е така. Но нали сте най-глОпавият народ на тази земя та всичко си е точно.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Бг храната е с ужасяващо ниско качество. Това че не го разбирате не променя нищо.
20
0
 
5
 
! Отговори
иван костов преди 1 седмица
На боко и пеевски д-тата само с качествена храна са пълни
19
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
и къде е тази качествена храна ами рибата от къде е като черно и бяло море неможеш да се разминеш от кораби фериботи краицери и какво ли още не защопочнаха от скоро да коментират рака на дебелото черво това случаино ли еисп св месо на 6 лв за кг сирене с повишено водно съдържание прясно мляко отсухо мляко и какви ли не още измиш-лъо-тини 30 години вече
18
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
До ЯГОДИ в КАРЛОВО Ягоди през април означава, че трябва да ти ги доставят от няколко хиляди километра ако искаш да са расли в естествени условия на открито. Ягодите са плод, който е бързоразвалящ се, което означава, че за да достигне до теб в състояние годно да се продава, трябва да се берат полузелени. Та, не разбрах, какви точно въпроси имаш и защо се чудиш, че през АПРИЛ няма хубави ягоди за теб?
17
0
 
6
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
Ще поправим това.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Последните 3 години Промяната върнаха ментетата които са на цена на оригинален продукт, сирене с повишено водно съдържание, брашно тип 650, натрошен ориз и т.н. освен това вносните сирена и кашкавали освен, че са истински са и по-евтини дори моцарелата и чедъра дори и синьото сирене е по-евтино от палма кашкавала на Маджаров!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да се намери хубава мома,или качествена храна е правилно?
14
0
 
22
 
! Отговори
1234 преди 1 седмица
""Агенцията по храните извършва достатъчно прецизен контрол."...Вярвам Ви!!!
13
3
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 1 седмица
Риба е в женски род или в множествено число но поименно рибите са в основно в мъжки род - паламуд, сафрид, шаран, сом, толстолоб, един риба не е правилно, но тукашните джурналя ги знаем от какъв произход са така че им е простено.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ха ха ха, ама сериозно ли бе? Ако не си си я произвел сам, трябва да се прекръстиш преди да ядеш.
11
6
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 1 седмица
До Анонимен,ами почни да работиш и да си произвеждаш,кой ти пречи,ама мързела ти е огромен,а и с крадене е по-лесно,нали