Защо жените избягват фитнеса? Неувереност, липса на пари...

Представителките на нежния пол се страхуват, че хората ги намират за непривлекателни
12 сеп 2019 21:45, Нели Христова
49
Защо жените избягват фитнеса? Неувереност, липса на пари...
Снимка: Pixabay

Средностатистическата представителка на нежния пол прекарва три четвърти от деня в бездействие, излагайки се на риск от сериозни здравословни проблеми, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания "Шуър уимин".

Допитването, обхванало 2000 жени, показва, че една на всеки четири от тях изпитва неувереност и притеснение, че ще бъде оценявана, което я кара да избягва залата за фитнес.

Близо половината от участничките споделят, че в даден момент са се чувствали негативно оценявани, когато тренират. Процентът на жените, имали подобно чувство, е най-висок във възрастовата група между 18 и 24 години - 70 на сто.

Тридесет и седем процента от анкетираните участнички смятат, че според мнението на околните не са достатъчно добри в тренировките. Двадесет и осем процента се страхуват, че хората ги намират за непривлекателни, когато се "потят и зачервяват".

Много представителки на нежния пол странят от залата за фитнес, водени от притеснението, че другите ще си помислят, че не знаят какво да правят.

Проучването показва, че средностатистическата британка е активна само четири часа дневно, което означава, че три четвърти от времето й, прекарано в будно състояние, преминава в бездействие.

Над една пета от жените (21 процента) признават, че правят тренировки под един път седмично. Повечето представителки на нежния пол предпочитат да прекарват времето си в гледане на телевизия (55 процента), сърфиране в интернет (42 процента), мързелуване (36 процента).

Въпреки че харчат солидни суми за годишно членство във фитнеса, много дами не се възползват от него.

"За нас беше шокиращо да установим до каква степен е ограничена физическата активност на жените, както и бариерите, които им пречат да тренират", казва Кортни Лукас от "Шуър уимин".

Водещата причина, поради която жените избягват фитнеса, посочена от 27 процента от участничките, е липсата на достатъчно пари за тренировки. Неувереността - от начина, по който изглеждат, заради това, което другите мислят за тях, от незнанието как да използват уредите, също пречат на дамите да бъдат физически активни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: фитнеснеувереност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фитнеса с ЯДЕНЕТО да е наполовина от това което сте консумирали досега и до един месец резултатите са видими
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
занимавам се от 30 години с джогинг и ми е направило впечатление че жените са по амбициозни и по трудно се отказват напротив опитват се да надграждат със диети и по голям обем бягане докато мъжете в началото да много нахъсани но след третото четвърто натоварване започват един по един да се отказват
22
6
 
12
 
! Отговори
Защото преди 4 години
Защото умната жена знае, че е за предпочитане разходка или крос на открито.Знае кои упражнения са най-подходящи за нейната възраст и тип фигура и ги прави у дома си.Защото домакинската работа също е вид фитнес.Защото, ако практикува изброените по-горе начини за изразходване на енергия и стягане на мускули, спестените от фитнес пари може да вложи за други видове разкрасяване.
21
0
 
12
 
! Отговори
Вал преди 4 години
Що за глупава статия?!Поне да бяхте разучили как стои въпросът в България...А коментарите са абсурдни. Какво ##$%%^^ значи, че фитнесът не е за жени?!Във фитнеса, който посещавам, ходят доста жени и то редовно. Аз ходя 6 пъти седмично от доста време ии, противно на очакванията, не съм заприличала на Хълк. :DА дамите, които са неуверени или се притесняват - да потренират малко с някого преди да се отказват! :)
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересни мнения надолу, но да се ходи на фитнес не е простотия. За мъже. За жени - друга история.В общи линии буташ едни слушалки в ушите, извърташ си за 30-40 минути програмата. За новаци е 2-3 пъти в седмицата. За смешни пари(50-60 левро на месец) и умно трениране, след 2-3 години си почти като излязъл от фотошоп. Нито те интересуват другите, нито нищо. Ся, че се мечтаят бързи резултати(в седмици) и се харчат пари(и здраве) без особен краен ефект - следваща тема.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама не го разбирам това с жените и тренирането? Както моя тренер ми казваше "По-лесно е да не изядеш две вафли(+ 400-600ккал) отколкото да бягаш после един час(- 400-600ккал)."Първо да спрат да спят правилно(че това им е 1/3 от живота), да почиват правилно(че това им е още 1/3 от живота), да ядат правилно, та хеле, може чак тогава да се замислят да тренират... То не спи правилно, не почива правилно, не яде правилно, после чакай някакви упражнения да помогнат...
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-добър фитнес от разходката и спорта. Фитнесът е извинение за мързеливи тлъстаци, които искат временно да се стегнат.
17
0
 
3
 
! Отговори
жена преди 4 години
Аз много харесвам фитнеса, някои уреди не знам как точно биха могли да бъдат заменени, но изглежда трябва да си устроя личен такъв за да си правя каквото ми трябва.
16
1
 
19
 
! Отговори
Данчо Ментата преди 4 години
Мойта я спрях от фитнеса, щот почна да *** бий.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания "Шуър уимин"."Докога ще ни представяте локални проучвания като световен феномен? Това, че британките са лениви хипопотами не означава, че в останалата част от света жените са така.
14
0
 
10
 
! Отговори
преди 4 години
Те жените за да спортуват непременно ли трябва да ходят на фитнес ?По същата логика бихме могли да попитаме защо мъжете се чувстват неуверени да посещават курсове по йога. Явно тук се изхожда от безумната идея, че мъжете и жените навсякъде трябва да са по 50% от пол.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото жените не се нуждаят от мускули за да са уверени.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фитнеса отдавна стана сцена за изява на колпексари ,както мъже ,така и жени!
11
0
 
12
 
! Отговори
жена преди 4 години
Аз се чувствам неадекватно във фитнеса, където е пълно със списания Плейбой и подобни и хора, гледащи ме надменно или подигравателно понеже не съм момиче вероятно. Не всички, но ми е достатъчно. Платила съм до ноември, но няма да стъпя, неприятно ми е.
10
1
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Фитнесите често са препълнени с неприятни типове. И на мен не ми се ходи по тази причина.
9
9
 
22
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Да се ходи на фитнес е социална порстотия. Почти всичко, което можеш да направиш във фитнеса, можеш да направиш у дома без уреди (освен, ако не си профи културист) и без да са ти нужни други хора. На масата им липсва воля, да работят за добра фигура, здраве и тонус сами, а другата половина са комплексари, които искат да се покажат или да "разгледат" какво има в миришещата на пот и мръсни крака зала. Голем кеф...
8
0
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Най-точно казано! Ще допълня и безумната музика, заради която си тръгвах по-рано, както и онзи 2 см челов безличник, който не знаеше и той защо работи във фитнеса.
7
0
 
18
 
! Отговори
47г.-кретен преди 4 години
Защото там ходят предимно индивиди като #4, изтървани от специализираните заведения.Материалите от "Дейли стар", "Мирър" и "Сън" са много задълбочени и поучителни, само това чета сутрин във ... фитнеса.
6
3
 
19
 
! Отговори
666 преди 4 години
Това, че хората не ходят на фитнес не означава, че бездействат.
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може би защото търчат като луди напред назад и нямат време за нищо . Вечер единственото , което им се иска е да се хвърлят в леглото и денят да свърши, не че другият е различен. Деца, работа, пране, готвене, гладене, куче, абе каквото се сетиш...само на фитнес си се засилила