Дефицити на болниците не се очакват, НЗОК има пари

Лечебните заведения работят нормално
8
Дефицити на болниците не се очакват, НЗОК има пари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Болниците се върнаха към обичайния си режим на работа. Не очакваме да имат дефицити. С предложението за увеличаване на парите за клиничните пътеки за инфекциозните болести целим да стимулираме развитието на инфекциозните звена. Всяка болница сама ще решава как да усвоява допълнителните пари“. Това каза пред БНР проф. Петко Салчев, директор на НЗОК.

В петък Българският лекарски съюз и Здравната каса проведоха среща, на която постигнаха споразумения по редица въпроси. Предстои нова работна среща за уточняване на конкретните параметри на новите цени на клиничните пътеки. Очаква се крайният вариант на анекса към НРД за обсъжданите промени да бъде подписан в средата на месеца.

Проф. Салчев обобщи предложенията, договорени по време на срещата.

„Увеличаване на цените на клиничните пътеки за инфекциозни болести. Предлагаме увеличаване на цените на клиничните пътеки за всички останали заболявания. И до момента НЗОК плаща за PCR изследването, като условие е да преминава през направление от РЗИ, а разчетите са до 2500 изследвания на ден, които може да покрие Касата.
Предлагаме подпомагане на детското и майчино здравеопазване. Предложихме отчитане на дейностите в извънболничната помощ в реално време“, обясни той.

По думите му финансов резерв в Касата има. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: НЗОКболници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 3 години
До НЗОКаца без дъно-------------------------------------Само че 90% от преминалите в болниците са неосигурени и за тях НЗОК не плаща. Но това е тема табу за мисирките и ***,да не се наруши социалния мир.И кефа Му.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дефицит на болни дали се очаква покрай короната че народа за 2 месеца изолация се научи сам да се лекува.
6
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
НЗОК има пари за ковид. Другите болести останаха улево. Кой го е страх да ходи на болница за да не се зарази или да му лепнат диагноза ковид, независимо, че може да го е блъснала кола.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има за точене здраво. Ставам доктор!
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко месеца се биехме в гърдите че сме се справили най-добре в света с вируса, един от БАН "създаде" математически модел на заразата и накрая обяви че вируса бил ХАОТИЧЕН! Не само че има дефицит но тепърва ще се усети откъм задните части на повечето българи!
3
0
 
5
 
! Отговори
НЗОКаца без дъно преди 3 години
Как да няма пари? Криза - не криза, работни - безработни, здравните осигуровки се плащат от всички, с изключение на едни там... Дарения - афиширани хилядарки от милиардери, пенсии от обикновени хора..Колко минаха през болниците от март насам, заради вируса? Я кажете! А колко профилактични прегледа не са направени през този период, колко направления за специалисти по-малко са дадени спрямо миналата година? Моля, моля, кажете къде са парите? Пандемията си е жива далавера за НЗОКаца. Там си е так
2
0
 
1
 
! Отговори
Здравна каца преди 3 години
Като имало пари, защо пак се събират капачки?!?Явно не могат да си купят нови кувьози.
1
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Няма Частна Болница в България , която работи със Здравната Каса - Искат Заплащане на Услугата - Здравната Каса е Бакшиш за Собствениците на Лекарите .Следващия Главен Прокурор ще се Заеме със Здравеопазването на Република България .Днешния Главен Прокурор е Съсобстеник на Десет Частни Болници .