Как кокосовото масло прави ноктите по-красиви

То подхранва в дълбочина
18 мар 2022 21:45, Михаела Лазарова
1
Как кокосовото масло прави ноктите по-красиви
Снимка: Istock

В основата на красивите женски ръце са здравите и добре поддържани нокти. Какво да правим, ако ноктите ни са меки, растат бавно, чупят се? Можем да се доверим на кокосовото масло. То има редица приложения в грижата за нашата красота.

Богато на витамини и мастни киселини, лесно абсорбиращо се от кожата, леките масажи с него, могат да подобрят здравето на ноктите. Кокосовото масло се комбинира чудесно с бадемово масло, масло от авокадо, които също са едни от най-добрите масла за красотата на ноктите.

За по-силни нокти

Включването на кокосово масло в грижа за ноктите, може значително да подобри тяхното състояние. Тънките, чупливи нокти са трудни за поддържане, а маникюрът рядко се задържа повече от ден-два. В някои случаи чупливите нокти могат да бъдат болезнени, да увеличат риска от появата на гъбички. От друга страна, редовното им масажиране с кокосово масло помага за подобряване на влагата в ноктите. По този начин се постига повече здравина и гъвкавост на нокътната плочка.

При разрошени кожички

Те могат да са много досадни и болезнени, а също така осигуряват благоприятна среда за бактериите и гъбичките. Разрошените кожички винаги загрозяват маникюра, особено ако се изкушим да ги откъснем. Причините за влошаването на кожата около ноктите могат да бъдат много – домакинстване без ръкавици, агресивни препарати за почистване на дома до които се докосваме, твърде агресивни към кожата на ръцете сапуни, дезинфектанти, дефицит на витамини и минерали и други.

Тук масажът с кокосово масло също може да помогне да се възстанови кожният баланс и кожата да стане по-здрава и красива.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Не зная, какво е разрошени кожички. Обаче ще питам жената, когато се прибере от женското събиране