Отстраниха хирурга, който прави гинекологични прегледи

Досега е работил в няколко болници и е бил отстраняван
16 апр 2024 13:33, Инна Ангелова
35
Отстраниха хирурга, който прави гинекологични прегледи
Снимка: Ri Butov от Pixabay

Хирургът, който прави гинекологични прегледи, без да има нужното образование и диплома за това, е временно отстранен от работа. Това се казва в съобщение на Ямболската болница. След проверка се установи, че д-р Артур Полшиков се опитва да удеби млада жена, че е необходимо да ѝ направи гинекологичен преглед, който той няма право да изърши.

Прокуратурата веднага се самосезира по случая. Лекарят бе заснет със скрита камера, а видеото бързо набра популярност в социалките.

Д-р Артур Полшиков е завършил е медицина в Тверската медицинска академия в Руската федерация. Досега той е работил в няколко болници в различни градове в страната ни - Плевен, Враца, Павликени. Отстранен е от всяка от тях. През 2016 г.  е назначен на работа като специализант в Хирургичното отделение в болницата в Добрич.  През 2020 г. е задържан при акция на ГДБОП за притежание и разпространение на детско порно. Службите засичат, че от IP-адрес от добричка болница се теглят и разпространяват файлове със сексуална експлоатация на деца – на видима възраст под 14 години.

"След публикуването на журналистическо разследване със заповед на изпълнителния директор на „МБАЛ "Свети Пантелеймон"- Ямбол е разпоредена вътрешна проверка и свикана комисията за Медицинска етика. Считано от 15.04.2024г.Д-р Артур Полшиков е временно отстранен от работа до приключване на проверка. Държим да подчертаем, че от назначаването му до днес срещу д-р Артур Полшиков в лечебното заведение няма постъпили официални жалби. Въпреки това, ръководството на болницата намира за необходимо случаят да бъде изяснен и категорично се обявява срещу каквито и да е нарушения на медицинските стандарти. За останалите твърдения в репортажа има компетентни институции", заявиха от управата на ямболската болница.

Колегите на д-р Полшиков от лечебното заведение се опитаха да го защитят, казвайки че болницата е много натоварена, а лекарите са малко и няма кой да извършва прегледи.

От изпълнителната агенция "Медицински надзор" назначиха извънредна проверка по случая. "Ще запознаем обществеността и министъра на здравеопазването след приключване на проверката", заяви шефката на агенцията Иванка Динева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: лекархирургпрегледи
Още от Здраве
Защо трябва да внимаваме с консумацията на овесени ядки?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Ния преди 1 седмица
Да се провери дали е исинска дипломата или фалшива.Имам информация,че и украинците идват с фалшиви дипломи.Може и в България да ги правят.
30
0
 
0
 
! Отговори
Ива Б. преди 1 седмица
Не знам как ги наемат на работа такива екземпляри, но дори и да няма кадри не ги оправдава. Педофилията и неправомерното упражняване на медицинска дейност са сериозни провинения. Само за справка, ако прегледате профила на въпросния Полшиков, ще откриете, че неговата съпруга работи в училище.
29
1
 
2
 
! Отговори
Поправкс преди 1 седмица
До 18 Анонимен. "...се опитва да удеби млада жена ..." ЧЕТЕТЕ ЛИ СИ ПИСАНИЦИТЕ, ПРЕДИ ДА ГИ ПУБЛИКУВАТЕ?! Да се чете . . . се опитва да ОТебЕ млада жена
28
0
 
5
 
! Отговори
Пак по-добре преди 1 седмица
От гинеколог, който прави сърдечни операции
27
0
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 1 седмица
До 24: Какъв бай Ставри, бре? Този ако свободно си обикаля болниците след като е бил съден значи някой го пази. Не разбрахте ли, в България невинните лежат в затвора а виновните законът ги пази. В този ред на мисли, много си помислете как ще гласувате.
26
4
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 1 седмица
ААА, със сигурност е украинец:)
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мале, мале за това го бият, я? В БГ ако нямаш доктор свой човек да те насочи към единиците останали читави доктори си за погребалната. Докторите бягат а погребалният бизнес разцъфтява.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хирурга е манияк ... май... Искате ли да ви оперира?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Тоя не е у ред Човека е от тия дето си падат по деца ... май... Бай Ставри го зове!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ббб - 17 То у Ямбол всичките такива... У едно от селата им всичката "етелигенция" се изнесе по чужбината да се жени за богати западняци... Но си останаха ппрростакеши и даже в старческите домове не пробиха :))))
21
0
 
2
 
! Отговори
Тоя не е у ред преди 1 седмица
Бях изненадана, че и деца понякога ходели на такива прегледи. От лекарка го знам. Та този перверзник баш за това решил и гинеколог да става, като се отчете за какво са го осъдили. Ама като дойде някоя бабушкера и изведнъж няма да разбира от таз работа
20
1
 
1
 
! Отговори
Дедо УУУУУЙЙЙЙЙЙ преди 1 седмица
Човеко обича да глде бееее! Жена му не му пуска! Комшийката и тя му не дава! Що му се сърдите?!
19
1
 
3
 
! Отговори
Бай Станчо преди 1 седмица
Аз на хирург да ми гледа карантиите геникологично не давам. Току виж котката му е гладна и клъцнал нещо да я нахрани пък после отиди обясни, че си искал офталмолог, а си попаднал на хирург - любител гинеколог
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"...се опитва да удеби млада жена ..." Алоооо, авторката Инна Ангелова, ЧЕТЕТЕ ЛИ ПИСАНИЦИТЕ СИ, ПРЕДИ ДА ГИ ПУБЛИКУВАТЕ?!
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"...се опитва да удеби млада жена ..." ЧЕТЕТЕ ЛИ СИ ПИСАНИЦИТЕ, ПРЕДИ ДА ГИ ПУБЛИКУВАТЕ?!
16
0
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Ямбооол е градът.Кажете на Динку той ше *** упрай.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някоя млада мома се оплакала че докатора иска да и бърка в дупката.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямам мнение, нека да приключи проверката първо, да видим, дали е умишлено набеден или не.
13
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цяло чудо, че още не е замесен Путин в тази путинска история!
12
7
 
19
 
! Отговори
112 преди 1 седмица
Да си заминава за Русия -на фронта. Там да прави гинекологични прегледи.