6 алтернативи на ботокса, които подмладяват кожата

Има много различни кремове срещу лице за фини линии и бръчки
5
6 алтернативи на ботокса, които подмладяват кожата
Снимка: Istock

Със сигурност можем да кажем, че живеем във време, в което външният вид е издигнат в култ. За да изглеждаме добре, сме склонни да се подложим на какво ли не. Но може би това, от което имаме нужда е малко време и любов към себе си. Ако все още се страхувате от поставянето на ботулинов токсин или пък филъри, можете да опитате да забавите хода на времето с някои от следните естествени алтернативи. Ето и кои са те:

Акупунктура

Акупунктурата е лечение, което се използва от хиляди години. То подобрява притока на кръв, циркулацията и изчиства токсините в лимфната система чрез вкарване на малки игли. Наскоро някои специалисти по акупунктура започнаха да експериментират и с акупунктурата като метод, който може да се използва и за забавяне на стареенето.

Направени са съвсем малко проучвания, за да се определи дали това е така, но предварителните изследвания показват, че акупунктурата може да подобри хидратацията и еластичността на кожата. Тя е изцяло естествен метод. Ако искате да опитате акупунктурата като алтернатива на ботокса, потърсете лекар, запознат с това как този метод може да се извършва на лицето.

Микронидлинг

Микронидлинг е козметична процедура, която се използва за стягане на кожата, подобряване на тена и текстурата ѝ, намаляване на белезите от акне, свиване на порите, премахване на стрии, хиперпигментация и намаляването на фините линии и бръчките. Методът работи чрез прилагането на устройство, снабдено с малки хирургически игли, които пробиват кожата, задействайки естествения лечебен отговор на тялото – а именно – производството на колаген се увеличава, което подобрява тонуса и текстурата на кожата и придобиването на по-младежки вид.

Резултатите от микронидлингът могат да бъдат допълнително подобрени с инжекции с богата на тромбоцити плазма (PRP), която се създава с помощта на плазмата на пациента, извлечена от кръвта му. Тъй като микронидлингът разчита на естественото производство на колаген в тялото, пълните ефекти от лечението ще бъдат видими в рамките на четири до шест седмици.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Здраве
Навици, които дехидратират кожата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бял мъжки крем извличан по естествен начин.
3
1
 
6
 
! Отговори
:D преди 1 седмица
Това "кремове срещу лице" в подзаглавието влиза в златния фонд на джурналистиката.
2
1
 
6
 
! Отговори
Т преди 1 седмица
Можете да станете (по-) дебели за гладка кожа.
1
5
 
6
 
! Отговори
Пищова преди 1 седмица
Спермолин от моята 24 сантова.любовна писалка.Това е панацеята.