GGP: От тук нататък се целим само в качеството

S.t.a.m.b.e.t.o. ни разказа за структурата, плановете и новото MTV видео на лейбъла
9 юни 2009 12:33, Екип на Dnes.bg
0
GGP: От тук нататък се целим само в качеството
Най-многобройният лейбъл у нас наскоро дигна мерника на MTV.

Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n. (GGP) заснеха видео в HD картина, спазвайки всички стандарти за музикално видео на гиганта, за да имат шанса да попаднат в най-комерсиалния ефир.

Видеото Made In Burgas можеш да гледаш по-долу, а ние се срещнахме със S.t.a.m.b.e.t.o., за да ни разкаже за мейкинга и това което се случва в свръх активната бургаска организация.

Която впрочем наброява повече артисти от всеки един друг лейбъл у нас, но за това повече подробности в интервюто:

Дай ни малко инфо около новия ви клип, Made In Burgas.

S.t.a.m.b.e.t.o.: Клипа стана много добре, в HD формат е. Доста се постарахме за него и искам да благодаря на екипа на Фар ТВ, които ни помогнаха да го реализираме. Направихме го с цел да бъде завъртян по MTV и много се старахме за него.

Вие си направихте специално проучване за изискванията на MTV за клиповете. Какво ви отговориха от там?

Те са доста изискванията, например има такова да няма цигарен дим в клипа. Това тук го няма никъде. Списъка им е доста дълъг - за монтаж, за всичко. Набляга се на това клипа да изглежда изключително професионално направен.

В случай, че клипа не бъде одобрен от MTV, това ще ви стимулира ли да направите още по-добро видео следващия път?

Много ясно. Ще гледаме да го направим така, че от раз да го приемат. А ако този го приемат ще наблягаме отново на същия екип и на качеството.

Нека си поговорим малко и за лейбъла. GGP изглежда най-многобройната организация у нас. Можеш ли да ми кажеш точно колко човека сте се събрали там?

Точно в момента сме доста, защото направихме конкурс наскоро, който се казваше "Моя квартал". Целта беше да проучим нови артисти и много се изненадахме, че имаше толкова голям интерес, като цяло за тази музика. Може би на ден получавахме по 20 песни. Иначе в момента сме около 70 човека в GGP.

Как се организирате 70 човека, как си комуникирате в GGP?

Най-важното е хората да са лоялни и да имат уважение. Всички работим здраво и не сме само от Бургас. Има момчета от София, Русе, Враца, Пловдив - от цялата страна. Готовите парчета се препращат към нашата централа в Бургас и наистина има хора, които правят много яки неща - знаят какво искат и как да го постигнат.

Значи ли това, че абсолютно всеки който иска да запише песен може да се включи към вас? Дори и най-големите аматьори ли посрещате в редиците си?

Абсолютно всеки може да се присъедини. Не всеки е тръгнал с нещо супер качествено, с някакъв супер хит. Всеки е тръгнал от някъде. Aз и моите колеги искаме да подкрепим момчетата и те да се развиват.

Вие главно свободно си разпространявате музиката, имате ли желание да изкарате и нещо на пазара?

Всъщност ние вече продаваме един микстейп на диск. Разпространява се в Бургас и смея да твърдя, че има доста добър интерес. Скоро ще го пуснем и в цялата страна. Подготвяме и много нови микстейпи на новите артисти, а старите артисти вече завършват и първите си албуми. Тях мислим да ги промотираме и с турне.

Интересно, кога го планувате това турне?

Когато са готови албумите, за момента не можем да кажем.

Я кажете нещо за Spirit Of Burgas, нас много ни вълнува.

Ами то май цяла България се вълнува доста. Миналата година беше нещо наистина страхотно и призовавам всички да заделят пари и да дойдат да го видят - това е нещо уникално с изключително горещата атмосфера.

Вие тогава пяхте на главната сцена, сдуха ли ви поне малко това?

Чувството трябва да се изпита, не може да се опише. Беше уникално! Но не сме се сдухали, нашия принцип е, че както пееш пред 10 човека, така трябва да пееш и пред 10 000 - винаги на макс. Тази година отново сме на главната сцена и ще дадем всичко от себе си. Бих издал и една тайна -  ще сме подгряващи на главния изпълнител в третата вечер. (Който се надяваме да стане известен до дни, има разни предположения, но нищо за което можем да ви кажем на този етап - б.р.) Тази година го очакваме с още по-голям интерес, все пак Spirit-а влезе още с първото си издание в топ 5 на най-добрите фестивали в Европа.

И от 70 човека как ще селектирате кой да излезе на голямата сцена и кой не?

Не знаем колко време ще имаме все още, но ще селектираме най-добрите си песни. Ще направим общ микс и който изпълнител вече е в него, той излиза и на сцената.

А на каква възраст сте хората в лейбъла?

Ами от новите артисти имаме момчета на 15 - 16 години, активните артисти сме на около 23 - 24. Общо взето сме доста млади. Някои от хората негодуват, че сме станали детска градина, но в това няма нищо лошо. Всеки е тръгнал от някъде, аз на 16 години стартирах и съм се развивал с времето.

А от GGP ще продължите ли да залагате на тежкарския генгста стил с яките коли и ланците? Не сте ли се замисляли за нещо по-различно?

Принципно това е нашия стил и не мислим да му изневеряваме. Но не се целим само в хип-хоп аудиторията, имаме всякакви интереси и се стремим да достигнем и фенове на другите стилове, не само феновете на хип-хопа.

Това включва ли и доста модерния напоследък чалга рап?

Този стил в нашата организация е тема табу. Можем да гарантираме, че с поп фолк няма да се забъркваме. Но комбинация рок с хип-хоп в момента в Америка е последен хит - Busta Rhymes, Lil Wayne с последното си парче... много бихме се изкефили да направим нещо подобно.

Имате ли желание да направите колаборации с някой от старите кучета на родната сцена?

Ние вече имаме парче с Шамара и с други изпълнители. Винаги сме отворени за всякакви проекти с абсолютно всеки изпълнител, но не винаги срещаме подобно отношение и от другата страна. Просто много хора не могат да преодолеят предразсъдъците си.

Как се разбирате с другия лейбъл в Бургас - Hood G Fam. Няма ли да си спретнете някоя местна война, ей така за по-интересно?

С Hood G Fam се разбираме... перфектно бих казал. Имаме общо парче, ще продължаваме да работим с тях - общи партита, общи песни. Те са едни от най-големите професионалисти в България и се разбираме супер.

Ми то като ви гледам вас, май Бургас е най-активния град на хип-хоп сцената.

Определено е така. Просто няма друг град с толкова много активни изпълнители. Шамара във Варна вече си е на най-горното ниво, него никой не може да го стигне вече, но от нашия град определено излиза най-много продукция.

Нещо позитивно за финал....

Теглете новия мисктейп, когато пуснем албуми на пазара си ги подкрепете, а не ги теглете и слушайте предимно хип-хоп. Има много хора който хвърлят адски много труд в тази музика и се надяваме хората да го оценят.

GGP - Made In Burgas


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари