Dokle&Greesh: Няма конкуренция, писна ни от румънски диско парчета

Трябва подкрепа за българската музика. Не пари, а адекватно отношение, твърди дуетът
25 яну 2011 14:03, Екип на Dnes.bg
0
Dokle&Greesh: Няма конкуренция, писна ни от румънски диско парчета

Dokle&Greesh се определят като първото Urban/Hot AC дуо. Това е стилът, съчетаващ здравия рок, танцувалния поп, мелодичното R'n'B, пиперливия хип-хоп и сърцатия соул. За тях можем да кажем, че наживо са яки, но преценката трябва да направи всеки сам. Със сигурност ни предлагат нещо различно на БГ сцената.

 

Двамата са автори, текстописци и продуценти на песните си.

 

Dokle дълго работи с група Кокомания, с които има заснет и видеоклип, а Greesh е вокал на популярните в началото на десетилетието групи Портокал и Матакка.

Dokle (Боряна Докле-Георгиева) и Greesh (Гриша Димитров Георгиев) се женят на две поредни нестандартни церемонии, изпълнени с музика и шумотевици. Именно в клуба, където е сватбеното им парти, припламва идеята дуетът в живота да прерасне в дует и на сцената. 

Първият им сингъл Pour Out Love, както и видеото към него, направиха впечатление, което е и повод да ви срещнем с тях.


Каква е идеята на проекта? Целите ли комерсиален успех, или правите парчетата си само за кеф?

Greesh:Първо и най-важно, ние правим музика с кеф. Но се се радваме когато тя достига до мното хора, което я прави и комерсиална.

Dokle: Двете не се изключват взаимно. Даже е добре да се съчетават!

Как виждате Бг сцената в момента, има ли нужда от нови алтернативни и интересни неща като вашата музика?

Greesh: Ами сцената си е ОК. Проблемът са медиите, които изобщо не й обръщат внимание. И резултатът е, че гледаме и слушаме едно и също. Няма едно алтернативно радио!

Dokle: Според мен това, което липсва и от което има нужда е да има всякаква музика и изпълнители. Повече разнообразие, а не само румънски диско хитове. Тъжно е, че в България няма никаква конкуренция в поп музиката примерно.

Mислите ли че може да постигнете нещо в България, и че ОK, след като снимате там два-три клипа, издадете албум, направите няколко концерта и се появите в 3-4 сутрешни блока ще има някакво по-нататъчно развитие?

Greesh: Едва ли ще постигнем кой знае какво, появявайки се в сутрешни блокове и заснемайки клипове, които музикалните телевизии така или иначе не излъчват. Единственото удовлетворение за артисти като нас е да издадем качествен албум и да го представяме пред възможно най-широк кръг от фенове.

Dokle: Ако направим 2-3 клипа и се появим в 2-3 сутрешни блока, със сигурност няма нищо да се случи. Но съм сигурна, че ако навсякъде подкрепяха българската музика, тя ще има успех, а ние ще имаме още по-голям хъс за албуми, клипове и концерти. Не става дума за пари, а за внимание и публика. За адекватно отношение.

На какво най-много залагате в парчетата си? Текстове, уникалността и смесицата от стилове, или друго? Какво е основното послание, което носят те?

Greesh: Залагаме както на текстовете, така и на музиката.

Dokle: Правим я с любов, а посланията са различни. Хората трябва да ги усетят за себе си – от нас е достатъчно да бъдем истински, след това музиката заживява собствен живот.

Какво ви различава от останалите банди, които зяпаме из нета? Какво ново може да ни предложите?

Greesh: Ако гледаме в България, та дори и в световен мащаб, група с двама фронтмени (мъж и жена) отдавна не е имало! Самата смесица от стилове при нас също е необичайна.

Dokle: В България определено можем да предложим много – най-вече защото до момента не е имало нищо подобно на българска сцена. В световен мащаб сме далеч от мисълта, че измисляме топлата вода. Но пък сме такива, каквито сме.

Мислили ли сте за колаборации с някой от родните певци или музиканти?

Greesh: Да. Мислим и го правим - участието на Skiller и Рококо в наше общо парче е стъпка в тази посока. Те и двамата са артисти, които харесваме и подкрепяме. Планираме в албума да има и други интересни колаборации!

Dokle: Със сигурност предстоят такива! Супер важно е всички на сцената да се подкрепяме взаимно! Когато харесваш някого, е важно да го кажеш!

Ще снимате ли скоро ново видео?

Greesh: Засега предстои да пуснем още няколко клипчева с живи изпълнения, защото ни се иска хората да се запознаят с нас, да чуят какво правим. Но втори сингъл ще има. И то - скоро!

Кога да очакваме албума?

Greesh: Нямаме краен срок за албум, но от самото начало работим за това. Има натрупани много песни, върху които работим. 5 от тях вече са записани. Ако всичко върви както до сега, смятаме, че до пролетта ще сме готови!



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари