Булгаргаз иска неустойки от $20 млн. и 80 млн. лв. заради кризата

Скоро започват преговори с Газпром с искания за промени в договора за доставка на газ
3 фев 2009 13:36,
5
Булгаргаз иска неустойки от $20 млн. и 80 млн. лв. заради кризата
Снимка: БГНЕС

По предварителни данни преките неустойки, които ще иска "Булгаргаз" от доставчиците си на газ, основният от които е "Овергаз", заради недоставените количества газ по време на газовата криза, са 20 млн. долара преки неустойки и още около 80 млн. лв. за пропуснати ползи. Това каза изпълнителният директор на "Булгазгаз" Димитър Гогов.

Той поясни, че пропуснатите ползи могат да бъдат компенсирани и чрез доставки на по-ниски цени на заявените, но недоставени количества газ за януари. По думите му заявени за януари са 270 млн. куб. м газ, а са доставени 157 млн. куб. м газ.

Пропуснатите ползи са от неполучени транзитни такси, неполучени суми от продажба на газ, а също и от разликата между цените на газа, който България трябваше да купи от Гърция, и цените, по които трябваше да се закупи от Русия, които са по-ниски.

Вижте още

Кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
32
 
! Отговори
uuuf преди 15 години
KOGATO...ZAFNAT...NALAMITE...V ZATVORA,NA TIA PRESTAPNIZI,DAI BOJE,NA6I4KITE,DE,TOGAAAAVA ,6TE NI ,,PLATIAT,,
3
8
 
32
 
! Отговори
хаха преди 15 години
Да, и вече е ясно кой ще изплати неустойките.БГГаз ще ги прехвърли на топлофикациите, а те - на нас. После ДКЕВР ще намали цената на парното с 20% през Август, но ще я увеличи с 60% през декември. Познат сценарий.
2
8
 
32
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
Ха-ха !Първанов защо не се изправи до Путин и не си поиска парите ? Все пак 10-тина пъти му ходи на крака, да има някаква полза от тези "совалки". Но какво може да се очаква от човек с второ име - Седефчов. Тъжна история ...
1
8
 
32
 
! Отговори
Айнщайн преди 15 години
Ще ви ги изплатят,вервайте ми:)

Спонсорирани публикации