(18+) Пушенето убива. Борбата по американски

Властите засилват мерките срещу порока с трупове
Обновена: 11 ное 2010 13:53 | 11 ное 2010 10:05,
90

Снимка: fda.gov

 

Американските власти решиха да ожесточат законодателството в борбата срещу тютюнопушенето, съобщи АФП.

Администрацията по продуктите и лекарствата (FDA) предложи няколко изображения, които да бъдат поставени върху цигарените артикули.

Според FDA изображенията трябва да са разположени на не по-малко от половината площ на предната и задната страна на цигарената кутия.

По данни на американското здравно министерство всяка година умират 443 хил. американци от болести, дължащи се на тютюнопушенето.

Пушачи са 20,6% от възрастното население на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: меркитютюнопушене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако всички пушачи престанат да пушат огромно количество *** ще фалира.
25
1
 
22
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
"Пушачи са 20,6% от възрастното население на страната." Похвално ! У нас са 60 % най-малко...
24
1
 
59
 
! Отговори
Ристо преди 13 години
Слава Богу отказахме цигарите с жената преди година. Храната придоби съвсем друг вкус, няма го гадния вкус в устата рано сутрин, няма главоболие....направо нов човек. Да не говорим, че годишно спестяваме над 3000 лева които иначе давахме за тази отрова...
23
4
 
40
 
! Отговори
Cristobal преди 13 години
Цял свят се бори за отказване и намаляване на пушенето на цигари, само в БГ още се толерира! Защо? Защото сме последни по смъртност? Защото сме последни по ракови заболявания? Защото сме последни по инфаркти и инсулти? Защото сме бързо растяща нация? Дори страни като Иран и Турция забраниха напълно пушенето на обществени места. В Шотландия след 1г. от забраната инфарктите са намалели с 20%.В Англия 1г. след забраната разходите по здравеопазване са намалели с 40%.
22
9
 
31
 
! Отговори
аз преди 13 години
колкото и да ми слагате минуси , фактите са си факти ОТ ЦИГАРИ УМИРАТ МИЛИОНИ !!!!!(от трева никой)
21
1
 
7
 
! Отговори
Varenia преди 13 години
V Shveicaria otdavna slagat Pictorial Health Warnings s izobrazhenia na trupove...nishto novo.....
20
4
 
12
 
! Отговори
козлето боцко преди 13 години
еееее... някакви си 20-на % от страната пушели - Я да дойдат в БГ да видят как 80% от възрастните пушат и 90% от децата освен че пушат, но се и боцкат
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
оооо колко си *** !
18
2
 
16
 
! Отговори
Чърчил преди 13 години
Стоянчо, работата е там, че за мен през цялото време се грижеха армия от скъпоплатени лекари и с големи усилия ме поддържаха жив. Държавата им плащаше да са денонощно около мен. С такъв антураж сигурно щях да живея 150 години, ако не бях пушил като комин и поркал като смок! Верно, бях жив, ама аз съм Чърчил, а ти Стоянчо-анонимника. Пък и никога нямах сили за спорт и тичане. А за средностатистическия пушач няма такива грижи. Той си умира бавно, удавен в кашлици.
17
2
 
7
 
! Отговори
-+-+ преди 13 години
харесва ми стила на хамериканците. И сега се надявам активните пушачи поне малко да се замислят, ако от много пушене не им се е изпарил мозъкът, какво причиняват на себе си в какви кукли на конци са с епревърнали и какво причиняват на околните.
16
4
 
11
 
! Отговори
az преди 13 години
марихуана НЕ се продава свободно никъде в Щатите. И понеже имаш нужда от осветляване , ще те светна че марихуаната изгаря при по-малка температура и отделя няколко пъти по-малко вредни вещества от тютюна. Ако не ми вярваш , пробвай да намериш 1 случей в интернет на някой който да е умрял от болест дължаща се на марихуана.
15
4
 
3
 
! Отговори
koko преди 13 години
A trevata dali e vredna kato cigarite????
14
1
 
44
 
! Отговори
Не пушете преди 13 години
Пушенето е уникална глупост ! Отказах ги преди 1 година и се чувствам 10 години по-млад. Направете го и вие. На мен ми бях трудни първите 15-20 дни, после постепенно се привиква и след 3-4 месец изобщо не ми се пушеше. Желая ви успех !
13
17
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
"Пушенето убива"."Алкохола вреди" - Чел съм че Чърчил всеки ден е пушил по 10 пури и пиел една бутилка бренди.От какво е умрял не знам.Американците ще се борят с тютюнопушенето- добре.Но да кажат в колко щати се продава свободно марихуана.
12
7
 
5
 
! Отговори
чичо ти преди 13 години
***, какъв си ***! В коя държава е забранено тютюнопушенето??? Как можеш изведнъж да забраниш навиците на 20% от населението и на 30-40% от гостите на страната? И като го забранят, да не мислиш, че ще изчезне? Много по-лесно се контролира когато е разрешено, отколкото когато е забранено и напълно нелегално. Хората се борят истински, не като нашето правителство, дето се отказа да забранява пушенето на публични места...
11
2
 
21
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Добре, като убива да забранят производство на цигари и да се свърши веднъж завинаги проблема. Защо не ги забранят от производство?? Всички знем защо
10
2
 
20
 
! Отговори
Shark преди 13 години
до 7 - Съжалявам за баща ти, наистина. Но моята майка почина на 63, без да е изпушила нито една цигара в живота си, почина от рак. Баща ми цял живот пуши като комин и живя до 80г. Всичко е много индивидуално.
9
1
 
13
 
! Отговори
аз преди 13 години
Аз съм сигурен, че убива! Виждал ли бял дроб на пушач, който е на 45 години, но от 12 годишен пуши?
8
1
 
20
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Това е похвално, но трябва да се забрани производството на цигари.
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След няколко дена ще правиме помен за една година от смъртта на баща ми. И той като вас беше пушач и имаше хиляди аргументи чи цигарите не са чак толкова вредни, че на човек каквото му е писано, че може да те блъсне кола, или просто че това му е най-голямото удоволствие в живота...Почина на 53 години в разцвета на силите си.Почина без да е видял внуци и радост. Почина в ужасни мъки... Рака дойде изведнъж-както се кашляше сутрин от тютюнджийската кашлица изхрачи и кръв. Така започна ужаса ...

Спонсорирани публикации