Българинът, обезглавил британка, бил "опасен за обществото"

Деян Деянов имал проблеми с наркотиците
Обновена: 17 май 2011 20:26 | 17 май 2011 20:23,
56
Българинът, обезглавил британка, бил "опасен за обществото"
Снимка: Reuters

Испанската полиция обявила 28-годишния Деян Деянов за "опасен за обществото" три месеца преди той да наръга и обезглави  60-годишната Дженифър Милс-Уестли в испанския град Тенерифе. Това съобщи британският вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Вестникът успял да проследи житейския път на Деян по  разговори с негови бивши приятели и познати. Бащата на Деян,  Валентин Деянов, бил на времето високопоставен функционер на  БКП. Известно време бил директор на голяма фабрика в Русе, а  след 1989 г. успял да използва контактите си, за да купи  печеливша транспортна компания.

Бивша приятелка на Деян съобщила, че бизнесът на бащата се  разпаднал и семейството изгубило всичко, което имало преди.  Родителите му се разделили.

Още по темата
Този обрат тласнал Деян към наркотиците. Впоследствие той напуснал и училище. Към 2006 г., след период на относителна  стабилност в поведението му Деян се пристрастил към кокаина и  хероина.

Негов приятел го уговорил да заминат на работа първо в  Кипър, а след това в Тенерифе. Върнал се в Русе, започнал връзка със студентка по икономика, която му родила дъщеричка. Но връзката им се разпаднала заради наркотиците и Деян отново се  върнал в Тенерифе, където в крайна сметка стигнал до дъното. 

Останал без работа и без средства за препитание, последните месеци преди убийството той живеел в изоставена къща край града.

Вчера представители на полицията в Тенерифе съобщили, че  убийството е можело да бъде избегнато, ако Деян Деянов не е бил  пуснат на свобода под гаранция след предишно престъпление - на 4 януари нападнал охранител в един от курортните комплекси.

След  това той прекарал само пет дни в силно охранявано крило на  психиатрична болница в града и бил пуснат на свобода въпреки  предупрежденията, че е опасен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какво е било момичето родило от луд ***?
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
пред къщата на майката на детето му днес беше пълно с репортери
49
1
 
2
 
! Отговори
сс преди 13 години
До "glavatar": Предполагам не си лошо момче въпреки гнусната помия която се лее от устата ти, а по-скоро търсиш внимание, па макар и негативно, с което да избиеш комплексите си от факта че баща ти те е изнасилвал като малък.
48
7
 
20
 
! Отговори
glavatar преди 13 години
Браво,брато,само трябваше да теглиш един шут на отрязаната тиква.Поне едно е сигурно ставаш известен.
47
0
 
5
 
! Отговори
БГ Съдия преди 13 години
Тая може като го е видяла какъв е *** и да е казала бегай оттука, а на него не му трябва много изглежда
46
1
 
1
 
! Отговори
до 42 ,43 преди 13 години
В тоя ред на мисли , това дете дето е създал ,няма начин да е нормално. След като и Деян и майка му са с тежко психично заболяване и тя е от толкова дълго в лудница. Какво ли е било момичето родило от луд?
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
obezglavete go nai-posle i niama da ima nikakvi problemi - nito s narkotizi, nito s psihikata si. takiva ne zasluzavat da ziveiat. vse za tiah se pi6e. a kakvo stava oba4e s rodninite, priatelite, dezata na postradalite?
44
2
 
2
 
! Отговори
БТК преди 13 години
Стига ве ... кво може да направи толкова?????????
43
0
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
прочети 32.
42
1
 
11
 
! Отговори
българка преди 13 години
Защо пак политизирате ?Този човек е наследствено обременен-майката е в психиатрия.Наркотиците допълнително са влошили нещата.Защо са го пуснали от психиатрията,като и преди е имал подобни прояви?Скоро по ,,Витошка'' се разхождаше един ,който се хвърляше срещу който реши.ТЕЗИ ХОРА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗХОЖДАТ СВОБОДНО!
41
1
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
в съвременното общество господства много силно концепцията за "вината", при всяка проява на грубост следват въпроси от типа "ама какво е виновен той че еди си какво". подобна логика е много опасна, и аз лично не съм и фен. в края на краищата и агнето в нищо не е виновно, но го убиваме, не е казано че всяко нелицеприятно нещо трябва да е наказание за нещо.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Бащата на Деян, Валентин Деянов, бил на времето високопоставен функционер на БКП" Всичко се връща на децата ДРУГАРИ !
39
1
 
13
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Чудно защо в новината не се споменава нищо за майка му ,която е психичноболна и е в Психото в Русе??
38
2
 
7
 
! Отговори
clearly преди 13 години
При едно от връщанията си в България Деян започнал връзка със студентка по икономика на име Надя. Тя му родила и дете, но 6 месеца по-късно го оставила заради влечението му към дрогата и нашенецът се върнал в Испания. Там започнал работа като раздавач на рекламни листовки, но работодателят му по-късно го уволнил, защото бил напълно луд и си говорел сам. Освен че бил обсебен от мисълта за Бог, Деянов бил обладан и от научнофантастичния филм "Хищникът" с Арнолд Шварценегер, в който извънземни обезглавяват хора за спорт. Деянов дори имал татуировки, свързани с филма, и се хвалел с тях. В деня на жестокото убийство на 13 май Деянов е бил издирван за нарушаване на съдебна гаранция, съобщи в. "Индипендънт". Заповедта за арест била издадена на 10 май, едва три дни по-рано. Българинът бил осъден за нападение над охранител през февруари. Тогава лудият нашенец ударил охранителя с камък и избил предните му зъби.
37
1
 
13
 
! Отговори
ринго преди 13 години
разглезеното комотроче не е понесло икономическия срив на фамилията си .Това са така наречените китки в сакия. Така се получава с повечето задоволени деца на партийни функционери един става сутеньор в Испания -баща му евродепутат друг убива двама хокеисти с нож баща му кандидат за депутат тоя пък обеглавил бабата ...
36
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Значи и вие сте проблем :D
35
1
 
1
 
! Отговори
38 преди 13 години
отгоре на всичко по тази грешка си личи, че сте копирали 1:1 от Дарик. Егати. Не ви ли е срам?
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"на времето" или навремето?Вече съвсем падна нивото тук бе
33
3
 
6
 
! Отговори
До комунист преди 13 години
Както стана ясно от биографията на този ***, *** сте вие, комуноидите - най-гнусната сбирщина от мързели, тарикати, инфантили, *** и неграмотници; въобще ***, която вместо да си стои на дъното на обществото, където и е било мястото, е било сложена най-отгоре.А сега всички плащаме цената.
32
2
 
0
 
! Отговори
ибрям преди 13 години
а то хубоф чувек-нидей тъй каза за негонеи опесен-то на мене като баща ми беше майка

Спонсорирани публикации