Skype инсталира софтуер, без обаче да иска разрешение

Нов софтуер за Windows се инсталира автоматично, дори да е отказан
Обновена: 30 май 2011 14:54 | 30 май 2011 11:52,
78
Skype инсталира софтуер, без обаче да иска разрешение
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като през миналата седмица най-популярната услуга за VoIP (voice over IP) комуникация Skype спря да функционира изненадващо, почти веднага започна да предлага на сайта си софтуер за ъпдейт за Windows.

През уикенда потребители на услугата започнаха да получават съобщения за инсталиране на допълнителния софтуер с името Easybit Games Go. Той се инсталира, дори и потребителите изрично да не се съгласят, пишат читатели на блога Golem.de.

Норвежкият производител Easybits Media индиректно е потвърдил информацията. Според съобщение на компанията при приложението Easybit Games Go става дума за ъпдейт на игрова функция на Skype от 2006 г. Новината за обновяването е публикувана в прессекцията в сайта на компанията, но никъде не се споменава за принуждаване за инсталирането й.

Easybits Media не споменава и защо софтуерът се инсталира дори при изричен отказ на потребителя. За да смекчи гнева на блогърите, норвежкият производител предлага безплатен софтуер за деинсталация, който изчиства системата от програмата.

От компанията обаче не обясняват също така защо за деинсталацията е необходим отделен софтуер. С функцията за деинсталиране на Windows програмата не се изтрива.

Преди по-малко от три седмици Skype бе закупен от Microsoft за 8,5 млрд. долара, а по-късно стана ясно, че лично основателят на софтуерната компания Microsoft Бил Гейтс е настоявал за придобиването на компанията и е призовавал членовете на борда на директорите да подкрепят този ход.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Skype
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
14
 
18
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Пак почнаха тука тия с техния Linux. Заврете си го отзад тоя линукс и престанете, щото на никой не сте интересни и никой разумен потребител не би минал на Linux.Гледайте share процентите и плачете. Ако вашия толкова невероятен Linux е това за което го представят една шепа "IT" ***, никой нямаше да използва уиндоуса. И тия изказвания от рода " ама на Linux се правило еди какво си", са смешни. Линукса не е система която може да ти даде всичко, тва е факт. Нормалния юзър иска друго, разберете го
55
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винбоуза ликвидира мисловната дейност на потребителя, това е целта. Всичко трябва да е лесно и удобно, да не се замисляш много, много. И така докато те накарат да си купуваш всичко само и само да ти е удобно. Положете усилия и минете на Линукс. Последния СуСЕ е невероятен, новата Федора също. Дебиян и Убунто също. Ориентирайте се и се потрудете малко и ще видите колко по свободни ще бъдете. Почти няма програма за Винбоуза която да не тръгне под Линукс. Трябва обаче четене, образоване и труд.
54
1
 
3
 
! Отговори
Суперпотребител преди 12 години
Аз също ползвам версия 4.2 и не я ъпдеитвам но тия с новите версии буквално са за оплакване.Ползвайте ово , има същите опции като скайп и работи много добре.Глупаците от МС току що купиха скайп и почнаха проблемите а в бъдеще кой знае какви сериозни крашове се очакват дето ще стъжнят живота на потребителите.
53
5
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
АА ХАХАХАХА БАЛЪЦИТЕЕЕЕЕНЕ ПОЛЗВАМ СКАЙП! ВМЕСТО НЕГО ПОЛЗВАМ 2 други Tivi phone и Vopium!!!! TiVi ИМА ВИДЕО ВРЪЗКА СЪЩОНИКОГА НЕ СЪМ И НЕ МИ Е ПОТРЯБВАЛ СКАЙП. АА АХХААХАХХАА
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bah Skype ve4e ne e moderen otkakto Microsoft go kypiha. Tva e se edno da polzvash Internet Explorer
51
4
 
3
 
! Отговори
c,nj kbgw k we преди 12 години
аз друго не мога да рабера. като не ви харесва скайп - хайде на телефончето и сметки от по 2 лева на минута с приятелите по земното кълбо. малко са тия обаче, които могат да си го позволят, а???? мойто версия на скайп-а е 4,2 и нямам проблеми с комуникацията. в движение съм с андроидския и там съм безпроблемен. на който не му харесва да минава на МенТел, Вива или ГлоБул.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Незнам какво става ,но поне 10 от абонатите ми са със страшни проблеми на Скайпа .Аз съм в чужбина и от една седмица е АД ,или картина или говор няма .Или накъсва и не е от мен .Ако от сега почнаха със номерата по хамерикански,ще търся друг начин за връзка .
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда, работата е ясна. Този Easybits Media plug-in използван да хакнат Скайп, те откриват това и запушват дупката. Кой обаче стои зад Easybits Media? Google maybe?
48
0
 
25
 
! Отговори
Светльо преди 12 години
С цялото си уважение моля редакторите на dnes.bg да си подадат оставките и да ходят да берат кайсии или маслини. Следното твърдение "Преди по-малко от три седмици Skype бе закупен от Microsoft за 8,5 млрд. долара" е с една дума ГРЕШНО. Microsoft още нищо не са купили. Първо регулативните органи в САЩ, а и EU, трябва да им позволят. Дотогава има поне половин година, в която се надявам да сте набрали достатъчно маслини.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#39 ti si napravo genialen,sigurno si gordostta na semeistvoto...obache....linux poddurja directx,linux ima edin ot nai-bogatite multimediini paketi ( ubuntu studio),novoto ubuntu e s shell unity,koeto oznachava,che i nai-golemiq *** moje da si pusne firefox,alternativite za software sa wine,cedega,codeweavers,gametree,playonlinux
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#39 ti qvno jiveesh v 2005-a godina mi se struvavsichkite teq neshta deto gi izbroi sa nevalidni
45
1
 
4
 
! Отговори
до LoL преди 12 години
Linux-а не е за ***,тва ви го казва човек,дето от 5 години го има на домашния комп.Всичко си върви без проблем,има много повече екстри и глезотийки,ама факт-не е за всеки :)
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#19,bratko bulgarino,tuk ne govorime za ekstri i mekstri,tuk govorime za instalirane na software bez suglasieto na potrebitelq,neznam samo dali imash predstava kakvo oznachava tova
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо ново под слънцето. Подобна глупост се получи и с компютрите с ХР с вкл. автоматичен ъпдейт, когато излезе 7-цата. Целта беше потребителите да бъдат принудени да си закупят новата ОС на Майкрософт. Сега подобна глупост. Ползвайте алтернативен вариант. Скайп скоро няма да е това, което беше.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен пък нито нещо ми се инсталира, нито ми излизат игри, не е спирал да работи миналата седмица и не ползвам бизнес версия или каквото там... Затва не рева:)
41
1
 
4
 
! Отговори
КалЪф преди 12 години
До 36...Боли ме факса... Това не ти е лична драма,или фейсбук да си разказваш глупостите..
40
1
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До LoL: Да, така е, всичко което си изброил е 100 % вярно, и аз го казвам, като човек, който от 5 години ползва линукс на домашната си машина. Но, все пак със излизането на по-новите дистрибуции разшириха мултимедийната поддръжка.
39
9
 
5
 
! Отговори
LoL преди 12 години
Linux като потребителска операционна система става само да се хвалиш пред другите, че имаш Linux. Пълна липса на D3D, вечно бета нестабилини графични среди за работа, тотална липса на мултимедийна поддръжка (вкл. игри, а които вървят са на OpenGL). Неинтуитивен и труден за възприемане потребителски интерфейс както за работа, така и за настройки. Липса на достатъчно алтернативи при използване на някои видове софтуеър. И го казвам като човек, който все още служебния му лаптоп е на Линукс.
38
1
 
4
 
! Отговори
5552 преди 12 години
При мен всеки път ми инсталира поседната версия, въпреки, че съм я отказал!Преди година излезе 5.0. Аз исках да си остана още известно време на 4.1, защото работише много добре при мен.Всеки път след рестарт на компютъра започваше инсталация, дори и след cancel.
37
1
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 29: Какво да обяснявам, аз не нападам хората от форума, че да им обяснявам причините за това... Изказа се все едно ти лично работиш в майкрософт :))) Така, ли е? ;)

Спонсорирани публикации