Skype инсталира софтуер, без обаче да иска разрешение

Нов софтуер за Windows се инсталира автоматично, дори да е отказан
Обновена: 30 май 2011 14:54 | 30 май 2011 11:52,
78
Skype инсталира софтуер, без обаче да иска разрешение
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като през миналата седмица най-популярната услуга за VoIP (voice over IP) комуникация Skype спря да функционира изненадващо, почти веднага започна да предлага на сайта си софтуер за ъпдейт за Windows.

През уикенда потребители на услугата започнаха да получават съобщения за инсталиране на допълнителния софтуер с името Easybit Games Go. Той се инсталира, дори и потребителите изрично да не се съгласят, пишат читатели на блога Golem.de.

Норвежкият производител Easybits Media индиректно е потвърдил информацията. Според съобщение на компанията при приложението Easybit Games Go става дума за ъпдейт на игрова функция на Skype от 2006 г. Новината за обновяването е публикувана в прессекцията в сайта на компанията, но никъде не се споменава за принуждаване за инсталирането й.

Easybits Media не споменава и защо софтуерът се инсталира дори при изричен отказ на потребителя. За да смекчи гнева на блогърите, норвежкият производител предлага безплатен софтуер за деинсталация, който изчиства системата от програмата.

От компанията обаче не обясняват също така защо за деинсталацията е необходим отделен софтуер. С функцията за деинсталиране на Windows програмата не се изтрива.

Преди по-малко от три седмици Skype бе закупен от Microsoft за 8,5 млрд. долара, а по-късно стана ясно, че лично основателят на софтуерната компания Microsoft Бил Гейтс е настоявал за придобиването на компанията и е призовавал членовете на борда на директорите да подкрепят този ход.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Skype
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
12
 
! Отговори
А преди 13 години
И Windows-a, и Skype-a ми работят...Кой каквото иска да говори, на мен си ми вършат перфектна работа :-))
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, вие user-ите на Линукс като не позлвате скайп или така и не могат да ви се качат упдейтите за уиндоус през скайпа, защо постоянно гъгнете тук?Голямата работа вече станала!!!
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Informativno : software-yt koito instalira e software za sledene na windows-ite (dali sa originalni ili piratski) ako ne vi e originalen windows-a i polzvate skype, ochakvaite error-i, virusi, vsichko gadno - dode ne si kupite originalen windows. Microsoft - Windows.. seshtate li se?
33
21
 
14
 
! Отговори
sd преди 13 години
Страдайте Windows ламери. Като сте си избрали тази платформа ще сърбате всичките й негативи.
32
7
 
19
 
! Отговори
Евреинът преди 13 години
до 5 и 9 -- Пък аз съм най- хитър и ползвам пощенски гълъби :)
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предполагам,че доста от плюещите skype са фенчета на Facebook.А на такива и да им се обяснява,едва ли ще вдянат за какво иде реч.
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
AHAHA! DA UMRETE OT MICROSOFT - BOKLUCI !!! ZATOVA LI KUPIHTE SKYPE WE? DA MI INSTALIRATE *** KOITO NESHTA, DA PUKNETEEEE, NE ME LI SLEDITE DOSTATYCHNO PREZ FACEBOOK CHE I PREZ SKYPE ISKATE WE !!!
29
4
 
1
 
! Отговори
8 преди 13 години
Темерут, обяснявай на хората като използваш чужди термини -"миркомеко" или на руски "мелькомяхкий" се отнася за полова недостатъчност и в дължина и в качество. Те (М$), когато са си избирали името са били малки, а сега само големината на библиотеките им е пораснала и желанието за печалби(малко). Skype и досега инсталираха и обновяваха без предупреждение, нищо ново. "7", мили, ако хората спрат да ги плюят, значи са фалирали. На тях в това им е чарът!
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свикне ли веднъж стадото с нещо, после *** го отказвай от него. И да се спукат да го *** скайпа, пак ще има милиони потребители, които ще търпят всичко...
27
0
 
13
 
! Отговори
tulski преди 13 години
25, ти като си толкова сложен, затова ли пишеш на маймунски ?!
26
4
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Дам, и на мен ми се качи, въпреки че не исках. И разцъках яко игри. Още 3 безвъзвратно изгубени часа...
25
9
 
0
 
! Отговори
23 преди 13 години
MNOO SI PROs nali ima torenti be
24
3
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
tulski, както винаги майкрософт ще пуснат версия на скайп стюдънт едишън, който ще е 30 дневна пробна версия :))))
23
1
 
12
 
! Отговори
tulski преди 13 години
12, пропусна да споменеш, че бизнес версията е платена.
22
3
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До Винко Конзев: Е, ти като си с мак сигурно ползваш хиляди приложения :))) Хубав е мака, но е много скъп софтуера.
21
11
 
6
 
! Отговори
Винко Конзев преди 13 години
Аз съм с мак и нямам такиви проблеми. Всичко ми е мак на мене. Даже и нокията ми е мак.
20
0
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 13 години
Като не можаха да наложат Windows messenger купиха Скайп-а. Нека го вържат и неко с акаунт в Hotmail или някаква друга простотия, че да видиш колко бързо ще умре и това. Не можаха да разберат, че скайпът е популярен заради идеята и начина на ползване.....
19
2
 
5
 
! Отговори
7 преди 13 години
Ех, пълни сте акъл :))) skype си е skype всичко което получавате като екстри е от външни фирми и няма нищо общо с програмата, като добавки са :)) всеки може да напише такава и да я има в скайп. Един Microsoft ви е в устата и друго не знаете.
18
2
 
3
 
! Отговори
Varg преди 13 години
Следят хората дяволи такива.
17
1
 
6
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
Е, чак сега вече и разказаха играта на хубавата програмка, до каквото се докосне майкрософт става винаги такова - микро-меко... Остава само да я направят и платена, и минаваме на друга програмка, то е ясно. Мисля, че микро-меките, ще направят стандартна част, скайп от следващите си версии на уиндоус, на тях предполагам такава им е целта, максимум неща вървящи си с операционната система, за да могат да поддържат висока цена. Без майкрософт офиса, понеже той и без това е доста скъп.

Спонсорирани публикации