Rockefeller купи Mall Sofia за над ?100 млн.

Това е втората голяма покупка на инвеститора у нас
Обновена: 8 юни 2011 15:31 | 8 юни 2011 11:52,
51
Rockefeller купи Mall Sofia за над ?100 млн.
Снимка: Булфото

Rockefeller Group даде пореден сигнал за сериозните си намерения към българския пазар на имоти с втора мащабна инвестиция, близо четири месеца след като обяви първата си покупка у нас, когато придоби Retail Park Plovdiv за 20 млн. евро.

Сега групата, която в Европа оперира чрез своето дъщерно дружество – инвестиционната компания Europa Capital LLP, е придобила столичния търговски център Mall Sofia за над 100 млн. евро.

От Europa Capital съобщават, че са сключили споразумение за покупката на мола с  досегашните собственици GE Real Estate и Avestus Capital Partners (бившата Quinlan Private Capital).

Сделката ще бъде финансирана от OTP Bank и DSK Bank, съобщава купувачът.

Консултанти по сделката за Europa Capital са юридическата кантора CMS Cameron McKenna и консултантската компания за имоти MBL|CBRE.

Сделката е печеливша и за купувачите, и за продавачите, които получаваха приходите от наем, обслужваха кредита си и управляваха мола в продължение на четири години, коментира за Investor.bg Асен Лисев, директор на MBL|CBRE.

Доходността от сделката според него е подобна на тази, на която GE и Avestus придобиха мола.

Той каза, че работата по сделката е продължила повече от година, като през този период е имало и още една компания с интерес за придобиване на Mall Sofia, която обаче се е отказала в последния момент.

В края на 2008 г. бе обявено, че германската Degi е близо до сделка за придобиването на мола за 110 млн. евро.

Лисев изказа лично мнение, че Europa Capital, които вече са инвестирали нас 120 млн. евро у нас, имат апетит за още сделки и „за тях би било добре да продължат“ да разширяват портфолиото си.

По време на конференция за недвижими имоти, проведена в София миналия месец, Крис Бенет, старши инвестиционен директор на Europa Capital Emerging Europe Fund, коментира, че компанията има интерес за придобиване на още активи у нас, като интерес за нея са дори и жилищни проекти, в случай, че има предлагане на качествени активи в този сегмент.

Още за новия собственик четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Mall of Sofia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
malart преди 12 години
Тази новина звучи страховито. Чуя ли имена като Рокфелер и тръпки ме побиват. Тези са най-глемите пиявици и врагове на християнството и човечеството въобще. Освен това са болни мозъци с маниакални наклонности да ръководят света
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно! Когато ние не си ценим земята ,имотите , родината , нормално е някои друг да я оцени и да печели на наш гръб .Кои е виновен , че ни натякват по телевизията колко са ни евтини имотите и колко ще поевтинеят ...явно си има хора които само това и чакат
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аиде сега хубавичко изчакаите и се надяваите да паднат още цените на имотите . Тези големите инвеститори си имат екипи които оценяват пазара и рентабилноста на инвестицията .Изводите си ги правете сами !!!!
45
0
 
5
 
! Отговори
глупав преди 12 години
тия въпросните държат и фармаиндустрията,за България нищо не са направили,само изкупуват роби
44
2
 
12
 
! Отговори
do 45 преди 12 години
Нека идват чужди инвеститори, няма лошо. Но едно са чуждите инвеститори, а съвсем различно - чуждите експлоататори.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и какво като Рокфелер купил мол в Пловдив и в София? Само е напълнил джобчетата на бившите им собственици. Друго щеше да е да инвестира да построи нещо ново, да открие нови работни места - а то нищо!
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като ми дрънкате толкова много конспиративни глупости вие пък от къде сте сигурно че и преди това не са го притежавали но тайно ... Е СЕГА ВИ БРЪКНАХ В КОНСПИРАТИВНИТЕ МОЗЪЦИ ИМА ДА СЕ ЧУДИТЕЕЕ ХАХАХАХА
41
3
 
20
 
! Отговори
Балабана преди 12 години
За да не спорите напразно прочетете книгите на Никола Маринов, ако ги намерите разбира се, защото педи десетина години ги издаваха в няколко тиража, а след това изведнъж спряха. Защо ли - чувам, че питате? Защото показва с документи как Родшилт се е пръкнал и с банкови измами, лихварство и прочее неща присъщи, само на евреите управлява и дирижира света.Та там ще видите защо Рокфелер играе заедно с Ротшилд и.А това, че че евреите завземат всички позиции и децата го знаят.ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЕВРЕИТЕ!
40
1
 
6
 
! Отговори
до 40! преди 12 години
Дааа прави си пич, а и бащата на Английската Кралица не е братовчед с Цар Симеон Втори, нищо че имат общи предци през 16 век... Нали, царят е от Италия и Германия, а Нейно Величество си е от Острова. И аз ли да ходя да се прегледам???
39
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рокфелер купуват каквото могат по целия свят за да завладяват всичко! Купуват и земеделски земи! Рокфелер и Ротшийлд са тези, които искат да вградят чипове на хората за по добър контрол. ТЕ, заедно с другарите си от Римския клуб, управляват света, ТЕ притежават банките, от които ние живеем, ТЕ всяват сатанистките си послания в духовния ни живот и завладяват младите като им промиват мозъците! ТЕ следят и кой какво пише във и извън Фейсбук! ТЕ ни притежават! Света е техен, NWO е тук!
38
13
 
15
 
! Отговори
до Разобличителя преди 12 години
Разобличителю, лекарствата! Взимай ги,момче!Има една страница в интернет- Википедия- в английската можеш да прочетеш за Джон Д. Рокафелер, какъв е бил- потомък на френски хугеноти, които избягали към Германия.Айсберг също не е Еврейска фамилия, а е вид ледено образувание, което плува из океана и е опасно за корабите. Чичкото с бялата престилка и инжекцията също не е Евреин- той е от персонала на лудницата и иска да ти помогне.И това на корема ти не е микрочип, монтиран от масоните, а пъп.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рокфелер не е евреин., но е бил по-лош от тях. А кой е купил Мола и за какво, може би ще разбереме друг път.Mitsubishi Estate Ко ООД , японска компания е сегашният собственик на Рокфелер център, а оттам и на Рокфелер груп, компания за недвижими имоти.
36
10
 
30
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
фамилията Рокфелер заедно с Ротшилд и др еврейски фамилии са собственик на "FED" в USA. Рокфелер са основният диригент в Съвета за чуждестранни връзки и Трилатералната комисия в Ню Йорк.Те участват в така нареченото "световно правителство". Под техен патронаж и този на Ротшилд се провеждат всяка година срещите на клуба Билдерберг.Те са основни участници в налагането на "новият световен ред"Рокфелер искат да бъдат имплантирани чипове в хората за по-добър контрол над тях.Разобличителя
35
1
 
5
 
! Отговори
c,nj kbgw k we преди 12 години
e nali президента го купи? поне така дадоха в "стъклен дом" с поставени лица. ееее човек не може да разбере кое на кого е. хахахахаха смешки на рокфелер кесиите. пак е някоя офшерка тая Europa Capital LLP.
34
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви евреи ви се привиждат пак? Рокфелер изобщо не е бил евреин, а си е бил християнин. Аман от конспирации. А тези сделка е много положителен сигнал за инвеститорите.
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! Молът собственост на този рептил ... Досега си мислих, че е собственост на хайка бг мутри, а то още по-лошо - Real Estate,а вече и най-лошото Рокфелер ОМГ
32
1
 
0
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Киноманите,мола е Сердика мол:-)))
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 30 от 29Щом казвате - така да бъде! :) Кое е дървена философия и кое не - ще го видим. Бъдете живи, здрави и все така демократично и широко скроени.:) България има нужда от такива като вас. Няма нужда от такива като мен.:) Всичко добро и успех!:)
30
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 12 години
Хм...какво ли мисли по въпроса кмета Виктор Сарафов :)
29
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако искате да мутирате на ниво *** американец купувайте си ГМО храни от рокфелер мол каквато е целта .

Спонсорирани публикации