Rockefeller купи Mall Sofia за над ?100 млн.

Това е втората голяма покупка на инвеститора у нас
Обновена: 8 юни 2011 15:31 | 8 юни 2011 11:52,
51
Rockefeller купи Mall Sofia за над ?100 млн.
Снимка: Булфото

Rockefeller Group даде пореден сигнал за сериозните си намерения към българския пазар на имоти с втора мащабна инвестиция, близо четири месеца след като обяви първата си покупка у нас, когато придоби Retail Park Plovdiv за 20 млн. евро.

Сега групата, която в Европа оперира чрез своето дъщерно дружество – инвестиционната компания Europa Capital LLP, е придобила столичния търговски център Mall Sofia за над 100 млн. евро.

От Europa Capital съобщават, че са сключили споразумение за покупката на мола с  досегашните собственици GE Real Estate и Avestus Capital Partners (бившата Quinlan Private Capital).

Сделката ще бъде финансирана от OTP Bank и DSK Bank, съобщава купувачът.

Консултанти по сделката за Europa Capital са юридическата кантора CMS Cameron McKenna и консултантската компания за имоти MBL|CBRE.

Сделката е печеливша и за купувачите, и за продавачите, които получаваха приходите от наем, обслужваха кредита си и управляваха мола в продължение на четири години, коментира за Investor.bg Асен Лисев, директор на MBL|CBRE.

Доходността от сделката според него е подобна на тази, на която GE и Avestus придобиха мола.

Той каза, че работата по сделката е продължила повече от година, като през този период е имало и още една компания с интерес за придобиване на Mall Sofia, която обаче се е отказала в последния момент.

В края на 2008 г. бе обявено, че германската Degi е близо до сделка за придобиването на мола за 110 млн. евро.

Лисев изказа лично мнение, че Europa Capital, които вече са инвестирали нас 120 млн. евро у нас, имат апетит за още сделки и „за тях би било добре да продължат“ да разширяват портфолиото си.

По време на конференция за недвижими имоти, проведена в София миналия месец, Крис Бенет, старши инвестиционен директор на Europa Capital Emerging Europe Fund, коментира, че компанията има интерес за придобиване на още активи у нас, като интерес за нея са дори и жилищни проекти, в случай, че има предлагане на качествени активи в този сегмент.

Още за новия собственик четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Mall of Sofia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
17
 
19
 
! Отговори
ДО 5 преди 12 години
ПИШИ "РЕПТИЛИ" В GOOGLE ХАХАХА ХАЙДЕ СТИГА ... "ДА ГИ ВИДИТЕ КОИ СА" ЗНАМ ГИ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ОТ АМЕРИКАНСКИ КОНСПИРАТИВЕН ТИП КОИТО ЧЕТЕТЕ :) САМО НЕОБРАЗОВАН АМЕРИКАНЕЦ МОЖЕ ДА ГИ НАПИШЕ И ДА ВЯРВА В ТЯХ :) ЧЕ НА РОКФЕЛЕР НЕ ИМ Е ЧИСТА РАБОТАТА Е ЯСНО НО.... ВИЕ СЕ ОЛИВАТЕ И СТАВАТЕ ЗА СМЯХ :)
7
15
 
40
 
! Отговори
ебредебре преди 12 години
По повод на това, че след евреите не никнело трева - ето кратък списък на местата, в които евреите са инвестирали: Флоренция и Венеция през 15-16 в, Швейцария и Холандия - малко след това, Англия - от края на 18 век, САЩ - от средата на 19 век... Вярно е, че в момента непублично и дискретно евреите купуват страшно много у нас - включително и земя, но колкото и да не са ти симпатични тези хитреци, за "простия народ" те носят много повече папо. А и имат афинитет към култура и наука - което е добре
6
1
 
39
 
! Отговори
Чарли преди 12 години
Взимайте и Борянчето (Елена Петрова), че не мога да я гледам!
5
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pishete v google rockefeller illuminati da gi vidite koi sa
4
1
 
68
 
! Отговори
Stany преди 12 години
Сега стана ясно на кого са продали Касабови предния мол :D
3
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не бива да допускаме прекалено голямо присъствие на еврейски и гръцки фирми в нашата икономика. След такива и трева не никне! Не останаха хора за експерименти!
2
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
chestito na nashite novi gospodari-iluminati
1
3
 
34
 
! Отговори
english? преди 12 години
"OTP Bank and DSK Bank" - use google translate next time..По темата - кой още ходи да пазарува по молове?!?

Спонсорирани публикации