"Кауфланд" отстраниха яйцата си без печат

Според търговската веригата проверката е предизвикана от конкурент
Обновена: 1 фев 2012 14:58 | 1 фев 2012 09:37,
64
"Кауфланд" отстраниха яйцата си без печат
В "Кауфланд" бяха открити и яйца с червена точка. Снимка: БТА

Корите, в които е имало яйца без печат, са отстранени от "Кауфланд" и са предадени за унищожаване, съобщиха от търговската верига.

В писмо до медиите от ръководството на компанията твърдят, че продаваните при тях яйца притежават всички необходими документи и отговарят на евроизискванията за хуманно отношение към кокошките.

"Можем да удостоверим, че имаме контролен документ от Агенцията по безопасност на храните, който показва, че яйцата са годни за продажба", твърдят от "Кауфланд".

Още по темата

Според тях, изнесените от земеделския министър данни и последвалата проверка във веригата, са целенасочено предизвикани от конкурент. 

По думите им подпечатването на яйцата е технологичен процес, при който е заложена допустима техническа грешка.

Преди два дни Найденов обяви, че "Кауфланд" ще бъде санкционирана с най-високата глоба, предвидена в закона - 10 000 лв.

"Не могат да се предлагат на пазара такива яйца. Яйцата с червена точка – продажбата им е абсолютно забранена. В кутията има яйца и без всякаква маркировка", каза тогава той.

Министърът все пак призна, че яйцата по нищо не се различават от останалите и не вредят на здравето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Критикували един палач, че се отнася зле към осъдените на смърт. Той отишъл при един осъден и му казал: Гъди, гъди утре ще те бесим.... Днес е петльов ден, но нищо не говорят за свободни петли?! Кокошките щастливи, а петлите нещастни, какви яйца ще излязат тогава?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Закриване на всички вериги за хранителни стоки. Разрешаване на гаражната търговия и колкото по-малък магазин толкова по-добре. Назначаване за продавачки начумерени и зли продавачки. Това е изхода от кризата. Сега в Кауфланд всяка продавачка се усмихва и пита доволни ли сте. Какво да отговориш? Не не съм доволен, щото едно излизане от магазина е митнимум 50 лева. Влизането е безплатно. И тия млади и усмихнати продавачки, ми сменете ги, та хората да икономисват.
47
4
 
0
 
! Отговори
Ано преди 12 години
Аз пазарувам от Карфур!Само там мога да намеря туршията на Вега Стар! Няма друга като нейната туршия!
46
0
 
11
 
! Отговори
Фриц преди 12 години
Покажете ми разбиратели едно останало българско в тази държава.ГЛОБУЛ,М-ТЕЛ,ВИВАКОМ,ЕВН,Е.ОН,ЧЕЗ,КАУФЛАНД,КАРФУР,ЛИДЪЛ,БИЛЛА,Т-МАРКЕТ,ПИРЕУС БАНК,АЛФА БАНК,РАЙФАЙЗЕН,СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ,ШЕЛ,ОМВ,ЛУКОЙЛ,тъй наречените инвеститори.РОБИ
45
1
 
16
 
! Отговори
Баба Пена преди 12 години
Днес ще е проблема със щастливите и нещастните кокошки,а утре ще посегнат на домашните прасета.Сигурно за тях трябва да осигурим гарсониера с отделен санитарен възел,за да станат и пържолите "щастливи"!
44
2
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
... каквото си искаш можеш да твърдиш, но от Кауфланд досега съм пазарувал само един път. И имаше причина да не повторя. Да не говорим, че за теб явно е от значение и въпрос на престиж да пазаруваш от някой такъв мегахипермаркет ... тресе те и тебе американската. Ако ти се връзва с начина на живот, ако искаш и на борсата направо пазарувай.
43
0
 
8
 
! Отговори
Да бе... преди 12 години
Реално погледнато в регламентите е записано,че е допустимо до 20% от яйцата в една опаковка да бъдат с нечетлив надпис на кода на производителя,но това тука си е чисто нарушение-кода се изписва с високоскоростен мастилено-струен принтер и там появата на нечетлив надпис изглежда съвсем различно.Това са яйца,предназначени за преработка в Полша и продуктите от тях трябва да си останат в Полша..Това са непроследими по произход храни-без кода на производителя-може да са и от салмонелна ферма.
42
1
 
18
 
! Отговори
и в Карфур лъжат преди 12 години
Не вярвайте на обявените "промоционални" цени в Карфур. После ще сте изненадани от сумата, която е изписана в касовия бон. НИЩО ОБЩО!
41
0
 
14
 
! Отговори
Да бе... преди 12 години
Абе тия от Кауфланд що ни вземат за балъци...Истината е следната:Големите полски производители са се опитали да си продадат яйцата от ,,нещастни" кокошки в търговската мрежа.И тъй като номера не минава при западняците,тия са пробутали яйцата насам.При самото заготвяне на опаковките са смесили яйца с червена точка с такива с нормален код на производителя.Докторите от БАБХ са си барали яйцата при приемането на стоката в централния склад на Кауфланд и въпросните опаковки са се появили в магазините
40
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото искате си пишета, но Кауфланд нямат конкурент в България. Кой да е? Билла с фалшиви промоции и 2 пъти по-високи цени? Лидл с 5-те си не-български продукта? Европа с развалени стоки и фалшиви етикети? (Такива локални като Пикадили, Фантастико, Т-маркет и Пени въобще не коментирам...). Има и скъпа и евтина стока. Всеки сам избира какво да пазарува.
39
2
 
20
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Всички известни фирми за търговия , който се настаниха в България имат българите за аборигени , затова стоката им е втора ръка и на високи цени . А ТЕ СЕ ОТНАСЯТ С НАС ТАКА ПОНЕЖЕ ТАКА НИ ПРЕДСТАВЯТ В ЧУЖБИНА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ!!!!
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Кауфланд не за пръв път има нередни храни. Преди време подадох сигнал за развалена кайма от стандарта БДС. Служителите бягаха от мен, когато исках да говоря с управителя. Накрая някой викна охраната, която взе да ме бута към изхода. От сигнала не се поинтересуваха нито медии (писах на 3 телевизии), нито службите за контрол.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...Кауфланд" ще бъде санкционирана с най-високата глоба, предвидена в закона - 10 000 лв..."Ужас,управителят остана без джобни за ден-два. Време е този неадекватен закон да се промени и глобите за подобни нарушения да са процент от оборота,а не фиксирана сума. Какво ще попречи на вериги като тази с милионни печалби на месец да правят подобни нарушения след като глобите са смехотворни за тях?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде бе хахахахаххааха
35
11
 
6
 
! Отговори
do 39 преди 12 години
Аз съм на 13 години и казвам,че ГРОБ са ***.
34
1
 
14
 
! Отговори
Съвестен конкурент преди 12 години
Абе дали от конкурент или не вие защо продавате фалшиви яйца
33
10
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Е да,потвърждават ми се думите....КОМПЛЕКСАР!Я бъди малко по оригинален дее,тов ас комунистите е доста изтъркано.Е да вярно,89г. бях на 4 години и смело мога да заявя,че съм бил най-младия комунист,само на 4 години.Даже и агент на ДС съм бил,в детската ясла съм доносничил,кой какво яде и кога ***.Толкова си смешен,та даже си и жалък...Но типично за представител на ГРОБ..няма нищо чудно.Даже и от мое име пишеш...тцтц,от жалък по жалък
32
1
 
5
 
! Отговори
МШ преди 12 години
Много правилно,или ще играем по правилата,или червен картон! Аман от тарикати!
31
3
 
16
 
! Отговори
ева преди 12 години
След като са безопасни яйцата, защо ги унищожават, а не ги предоставят на домове за деца и възрастни хора? Друг е въпросът, че Кауфланд и Лидл са възможно най-лошият избор за пазаруване. Евтини и некачествени стоки. За съжаление българинът е беден и не може да си позволи по-добро качество.
30
3
 
9
 
! Отговори
!!! преди 12 години
То тези яйца си ги продават отдавна.Седят на отделен щанд различен от този с другите производители.Така както има щанд с замразено пилешко за 1,40лв/кг. Просто Кауфланд пробутват леко съмнителни продукти.И се кара на принципа щом е евтино народа купува.Това го правят и други големи хранителни вериги.