Парното още по-солено наесен

Преглед на печата на 5 юни 2012 г.
Обновена: 5 юни 2012 07:12 | 5 юни 2012 07:12,
69
Парното още по-солено наесен
Снимка: Булфото

 

"Парното по-солено наесен", е водещото заглавие за "Труд". Това ни чака след поредните поправки в Закона за енергетиката, които ще направят задължително ежемесечното отчитане на топлото. Инициативата е на депутати от ГЕРБ. Въвеждането на дистанционни уреди ще струва средно по 250 лв. на домакинство.

Междувременно софиянци се разминаха на косъм с летен воден режим. В последния момент "Булгаргаз" се отказа да спре подаването на гориво към софийската топлофикация заради дълговете й, увери шефът на задлъжнялата компания. 

На първа страница "24 часа" допълва: "Нула кубически метра да е доставката на природен газ за "Топлофикация София", считано от 14 часа днес /вчера - б.р./". Това изисква шефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов. Причината е, че столичното парно не е погасило всички задължения за гориво. "Няма да допуснем спиране на топлата вода за столичани", категоричен бе Стоян Цветанов, директор на топлофикацията. 

1 млн. лв. лихви ни дължи "Топлофикация София" за надвзети суми през отоплителния сезон, твърди на първа страница "Телеграф". Отоплителното дружество обаче години наред отказва да плаща лихви за парите, които ни връща. В същото време ни начислява над 10 процента наказателна лихва, ако ние забравим някое плащане.   

 

Парите за помощи след труса стигат само за половината от пострадалите, алармира на първа страница "Сега". Необмислените обещания на правителството да раздаде безусловно помощ на всички, пострадали от земетресението в Перник, доведоха до пълен хаос и напрежение сред населението. Дни след труса Министерският съвет прие специално постановление, по силата на което 325 лв. се дават на всеки, който е бил засегнат. 

Формулировката обаче се оказа твърде обща, а сметките на министрите колко хора ще поискат помощ - сбъркани. В резултат броят на кандидатстващите лавинообразно расте и отпуснатият от кабинета 1 млн. лв. вероятно няма да стигне, прогнозира изданието. 

На първа страница "Стандарт" пише: След Гриша Ганчев иде ред на зърнените босове. Акцията на данъчните, която започна в захарния бизнес, ще продължи до края на годината с удари срещу някои от най-големите производители и търговци на зърно. Те се проверяват за ДДС афери. "Сметките в зърнения бизнес не излизат. Някой лъже, и то с десетки милиони", заяви в интервю за "Стандарт" вицепремиерът Симеон Дянков. Той разкри, че от година експертите от дирекция "Разследване на особени случаи" на НАП проверяват под лупа сектора.  

Лили Иванова ми е любимка, споделя в интервю за "Телеграф" певецът Хулио Иглесиас. "Всеки път, в който съм изнасял концерт в София, винаги съм се наслаждавал на престоя ми. Българите са много гостоприемни и те карат да се почувстваш като у дома си. По време на концертите в България съм забелязал, че хората са също много чувствителни и усещат музиката от дълбочина", посочва певецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
.АБЕ ,АЗ НЕ ПОМНИМ.. преди 11 години
...БОЙКО И ГЕРБ ДА СА ОБЕЩАВАЛИ НА НЕКОЙ ....ДА СИ ХОДИ ПО ДОЛНИ *** ПРЕЗ ЗИМАТА У ДОМА ----БЕЗ ДА ПЛАЩА ПАРНО !!НЕ ВЕРВАМ СОФИАНЦИ И ДРУГИ ....ДА СА СЪГЛАСНИ ДА ПЛАЩАТ /така на ангро/ ДА СЕ ГРЕЕ ЧЕРВЕНИЯ ГОЛ *** НА ПАРТИЯТА ....и други там ЧИНОВНИЦИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ!ТА ПИТАМ:...НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ВЪНШНИ ТОПЛОМЕРИ ЗА ВСЕКИ АПАРТАМЕНТ???!!!ВиК -----си очитат водомерите редовно .....ЗАЩО ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА НЕ МОЖЕ???!!!!!ЗАЩОТО НЕ Е НА ДАЛАВЕРА ,ЛИ.....ХА,ХА,ХА,ХААААААААААААААААААААА
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е каква стана тя? Нали новия енергиен министър беше договорил намаление на цената, по новините 100 пъти повториха, че цените щели да паднат с 30% на парното, пък те се увеличават ??? Що така бе управляващите? Ааааа нема втори мандат, нема... Проклети да са политиците, бойковците гладни и жадни да ходят!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие дето гласувахте за Бойко и той ви обещаваше всичко да е по-евтино - на ви сега! Нека глупавите овце да плащат още по-скъпо и по-скъпо за парно и топла вода, така ви се пада, лековерни мързеланковци! В нашия вход е спряно парното и топлата вода, на бойлери сме и на електрически радиатори и на климатици и да ви кажа - много по-евтино ни излиза. Вие си се грейте с парно като ви се плащат сметки, овце с овце! :)
36
0
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Ето една от причините сметките в София да са високи ,десетки държавни и общински институции не плащат парно с години,а хора с къде по малки сметки са съдени и тормозени/прочетете официалния списък с големите длъжници
35
0
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
защо се дръгнете с тая политика.без значение кой е на власт топлофикация винаги е смукала кръвчицата на народа.отказвайте се от топлото и да фалират.
34
5
 
4
 
! Отговори
ТАКА Е У СОФИЯ..... преди 11 години
.....ДРУГАРЧЕТА------НЕМА ЕВТИНО!!!!!!!ПРОБАЛ СЪМ .....И У ПАРИЖ И ЛОНДОН И МОСКВА.....И ТАМ Е СКЪПО!!!!!... и у Москва им е мъка за бай Тошо......ТАКЪВ ДУПЕДАВЕЦ ВТОРИ--НЕМА ДА СЕ РОДИ../викат/!ДА МУ МИСЛИТЕ ВИЕ .....ЩОТО АЗ СЪМ СИ НА СЕЛО---НЕМАМ ПРОБЛЕМИ С ДЪРВАТА И ВОДАТА.
33
0
 
1
 
! Отговори
Sony преди 11 години
Do 36 : Pich shto ne vzemesh da si napalnish GLAVATA S BARUT I NE VZEME DA SE UDARISH SLED TOVA GLAVATA V NIAKOIA STENA ? Nedei da si mislish che tuk se oplakvat samo simpatizanti na tezi ili onezi slep li si ta ne vijdash kakav ti go zavira LIUBIMATA TI PARTIA?
32
9
 
3
 
! Отговори
San преди 11 години
ДПС е единствената алтернатива срещу комунисти и милиционери. Това е истината. Иначе *** ще си живее в мизерията.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е най-безхаберното и разсипничесо управление, което сме имали през последните 22 г. Затова бг последната дупка на кавала в целия ЕС и нормален човешки свят.
30
4
 
8
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Това ще е дереджето, докато управляват гербавите комунисти. За разлика от милиционерите, социалистите 4 пъти през мандата си вдигнаха заплати и пенсии/500-700 лв таван/ Тия *** не само че и стотинка не дадоха, но съсипаха и това, което остана от тях. Само с измислени милиционерски сводки и плюене по предшествениците хазната няма да се напълни другари ***.
29
0
 
4
 
! Отговори
Sony преди 11 години
Kakvo stava gospoda GERBAJII nali shtiahte da go namaliavate ? A kakvo izliza na praktika che she go vdigate ,az predlagam tezi koito sa glasuvali za Gerb v znak na solidarnost kam partiata samo na tiah da se vdigne.Egati kurvenskata partia nishto ne izleze i ot teh nito ot vojda im.
28
0
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Случил си на съседи.Да се разменим.
27
0
 
17
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Ми купи си газ от Турция или САЩ като не харесваш руския.Аз бих казал, че парното поскъпва, защото политиците ни никак, ама никак не са алчни.
26
0
 
15
 
! Отговори
ощетен преди 11 години
Забележете всяка година от януари цената на парното се вдига, в края на сезона се намалява за изчисление на изравнителните сметки. В началото на следващия сезон се вдига и през януари повторно. Резултатът е, ако през зимата умишлено са Ви надписали топлинна енергия , то през лятото без лихви Ви я възстановявят на по-ниски цени. Все пак някой трябва да плати крадените милиони, за да може виновните да Ви се нодсмиват и подиграват.
25
5
 
16
 
! Отговори
112 преди 11 години
Парното поскъпва защото " успешно " договорихме намаляне на цената на доставките на газ от " заблудените " руснаци!!
24
0
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
Ми осъди ги бе. Не става само с писане по форумите, до сега има около 20 дела срещу топлофикация и всичките са спечелени , ама като овцете само блеят така става. То вярно е и че не се дава гласност де
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Апартамент със спряно парно и демонтирани радиатори.Три студени тръби-едната е с температура около 30 градуса.През зимата топлят колкото те топли и Луната.За това нещо "Топлофикация" си оценява услугите за 100 лева месечно.Отделно изравнителната сметка.Интересно защо не вместо да ми плащат наем за тъпите си грозни тръби дето са ги монтирали без мое желание аз им плащам?Защото са финансова пирамида създадена да точи пари от хората с подкрепата на онея шопари в парламента.
22
3
 
3
 
! Отговори
ГАЗТА ОТ РУСИЯ... преди 11 години
.....ВЕЧЕ НЕ Е "БРАТСКА".......ЗАЩОТО НИЩО НЕ ДАВАТЕ НА РУСИЯ...!ВИЖДАТЕ ЛИ ГЕРМАНИЯ И ЗАПАДА ,КАК ГИ ОТРУПВАТ С ЕВТИНИ СТОКИ....??!!!ВИЕ НЕМАТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ,НЕМАТЕ ТЮТЮН,НЕМАТЕ МЕСО....НИЩО НЕМАТЕ ...САМО СЕ СТИСКАТЕ КАТО МЛАДИ НЕВЕСТИ....И НЕ ДАВАТЕ ДОРИ "НАЦИОНАЛНИЯ" СИ ***...!!!! ..ДОБРЕ , ЧЕ Е ПАРТИЯТА ДА СИ ЖЕРТВА ЗА ВАС.....НЕЙНИЯ И АВТОРИТЕТА СИ!ХВАЛА НА ТААКИВА ЖЕРТВИ....!!!!
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започнаха финансовата подготовка за изборите на ГЕРБ
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наесен Топлофъкация ще свали презерватива и ще спре вазелина. Да ви е як ***а!

Спонсорирани публикации