Борисов да каже за записите на Любомир Павлов, зоват от ДСБ

Премиерът да обясни и за кадруването на Цветанов в съдебната система
Обновена: 11 юни 2012 15:01 | 11 юни 2012 14:45,
178
Борисов да каже за записите на Любомир Павлов, зоват от ДСБ
ДСБ настояват за реакции. Снимка: ДСБ

Премиерът Бойко Борисов да вземе отношения по изнесените в медиите стенограми от записи на разговори на собственика на "Медийна група България", която издава вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов, призоваха от ДСБ.

В петъчния си брой вестник "Преса" публикува фрази от два разговора на Павлов с неизвестно лице. Двата разговора са се провели в периода 29-и май - 7 юни.

Всекидневникът се издава от "Обединени свободни медии", а негов главен редактор е Тошо Тошев, който преди седеше начело на "Труд". След като Павлов и съдружникът му Огнян Донев купиха изданията от австрийската ВАЦ, Тошев си тръгна от "Труд" заради несходство на вижданията с ръководството.

От публикуваните откъси от разговори става ясно, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов има голямо влияние върху Висшия съдебен съвет и съдбата на магистратите.

"От него зависи кой ще остане в прокуратурата, кой ще напредне нагоре и кой ще си отиде", казва Павлов в разговора. Тема на обсъждане между медийния собственик и непознатото лице е как да спрат дело, което прокуратурата се готви да започне срещу Любомир Павлов и Огнян Донев.

Павлов коментира още, че правителството ще направи всичко възможно стария ВСС да избере новия главен прокурор. Мандатът на сегашния обвинител №1 изтича през февруари догодина, а на ВСС – през октомври тази година.

Любомир Павлов вече отхвърли истиността на записите и заяви, че те са опит да го очернят, след като подаде жалба в Брюксел срещу спонсорството на Централна Корпоративна банка и обвързаността й с определени медии.

ДСБ призоваха днес главният прокурор и инспекторатът към министерството на правосъдието да започнат незабавна проверка защо се бави наказателното производство срещу Павлов и Огнян Донев.

"Очакваме реакцията на премиера по повод грубата намеса и кадруване в съдебната система от страна на вътрешния министър", заяви заместник-председателят на тъмносините Радан Кънев.

ДСБ са пряко засегнати от изнесените записи, защото в тях се казва, че медиите на Павлов са играли роля при разпада на Синята коалиция.

"И на Иван Костов му пострада главата", казва Павлов в публикувания разговор.

Днес от ДСБ припомниха тезата си, че Синята коалиция е разрушена отвън - от ГЕРБ и от близките им медийни монополи.

По думите на тъмносините трябва да има държава, която да спре медийните монополи, които се използват за шантаж на политическите опоненти.

От партията настояват също президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху промените в Закона за съдебната власт в частта, позволяваща сегашният състав на ВСС да определи новия главен прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕРВЕНИЯ *** СМЕНИ НИКОВЕТЕ - СЕГА Е торИСТ, Независим и Дядо Станойко и сандукан.
112
6
 
4
 
! Отговори
до 123 преди 11 години
Ей, комуненце недно, не се мъчи да твърдиш неща от "името на народа"! Видяхме ви *** какви простотии натворихте точно "в името на народа". Това, че сте се пребоядисали и се наричате ГЕРБ, не променя безумията и далаверите, които правите! Петолъчката ви е на челата, колкото и да я криете.
111
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ДО 123> Аз вярвам на Станише !!
110
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хей ДСБари стига сте ровили срещу ББ. Помогнете му малко за да изкара държавицата ни от мръсотиите.РАЗБЕРЕТЕ - Народа вярва на ББ и ЦЦ
109
5
 
9
 
! Отговори
Независим преди 11 години
Какво друго да очакваме от мафията ГЕРБ? Там е пълно с мутри, милиционери и комунистически чеденца, те просто са част от червената мафия, към момента в борба за кокала с друга част от тази мафия, а именно БСП.
108
3
 
7
 
! Отговори
торИСТ преди 11 години
МАФИЯ ОБЛЕЧЕНА ВЪВ ВЛАСТ ЩО Е ТО;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ГРОБ НИКОГА ПОВЕЧЕ ТЕ СА ПЪТНИЦИ И ТЕ ГО ЗНАЯТ АМА ГРАБЯТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО И РАЗЕДИНЯВАТ НАЦИЯТА НИ
107
3
 
1
 
! Отговори
Дядо Станойко преди 11 години
До Ана.Да ти го сложа в устичката.
106
1
 
5
 
! Отговори
некой преди 11 години
Миналата седмица, един вестник още не беше по прочетен и ББ взе отношение за бесепарите от Ямбол ли от Сливен ли/отнякъде/.Сега една седмица го няма никакъв,но и журналята не го питат.И откъде накъде Цецо ще оправя правосъдието,той да си оправя МВР.И най-важното, че на някой им харесва да има бащица на нацията.Добре де,ама ние този етап сме го минали,партията да казва кое е правилно,кое не е.И се кръстехме във вожда и в един момент се разбра, че демократите са повече от ***.А сега обратно
105
1
 
4
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 102, ето до къде са стигнали:Чехия, мин. заплата: 320 евро, БВП: $27 хил. на главаУнгария, мин. заплата: 315 евро, БВП: $20 хил. на главаПолша, мин. заплата: 300 евро, БВП: $20 хил. на главаСловакия, мин. заплата: 330 евро, БВП: $23 хил. на главаХърватска, мин. заплата: 380 евро, БВП: $18 хил. на главаСловения, мин. заплата: 600 евро, БВП: $28 хил. на главаБългария, мин. заплата: 150 евро, БВП: $13 хил. на глава
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия тримата верно ли са от ДСБ? като ги гледам как са се облекли Костов сигурно ги е подкарал от някоя *** сватба
103
11
 
7
 
! Отговори
Ана преди 11 години
Социализма не е начин на управление на БСП.БСП свали социализма в България.БСП окраде държавата.БСП е партия на мафиотите е незаконно забогателите.БСП не мисли за народа, а за собственото си благо - това не е социално, а неморално и долно.
102
3
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Чакайте Борисов да обясни нещо. Или ще се измъкне страхливо като мишка и думичка няма да обели по въпроса, или през цялото време ще дрънка нещо за записите на БиСиПету за изборите в Сливен и ще отбягва темата. Все си мислех, че по-некадърен и страхопъзлив премиер от серГея Станишев няма да има, но ето че се намери намери такъв, в лицето на Тиквунчо Борисов.
101
2
 
3
 
! Отговори
Трен преди 11 години
Ох-ооо! Вижте какви симпатични работи ставали тук, а ние разсъждаваме как да се казва Македония!Чак ме хвана срам как лесно ни хвърлят в глух коловоз.Винаги съм смятал, че в сравнение с повечето политическа плесен, тези от ДСБ са твърде грамотни.
100
3
 
10
 
! Отговори
сандукан преди 11 години
ПАРТИЯТА НА МУТРИТЕ ГРОБ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ОТ СЪДА ИЗВЪН ЗАКОНА
99
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО Д С Б : На калпавия..... и вълната му пречи.
98
1
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
не знам кой ПиАр-ист се уплаши от моите писания и ми вмени че аз съм бил Вагнер или се представям за 20 човека?Коя лъжа казах:1.Най бедните в Европа 2.Доходите на Българските пенсионери са официално под прага на бедността.3.Най ниския стандарт на живот , а същевременно имаме едни от най високите цени на ресурси , услуги , лекарства и стоки.4.Документирано купуване на гласове в Сливен и Кюстендил от БСП и ГЕРБ Това са само част от нещата има още много като Хохегер-Гейт ББ и Гея замесени....
97
0
 
7
 
! Отговори
торИСТ преди 11 години
ЕИ БЪЛГАРИ МНОГО МИ Е МЪЧНО ЗА ВАС АМА САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ КОГО ЧАКАТЕ ДА ВИ ОСВОБОДИ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ЛИ САМИ СИ ПОМОГНЕТЕ И ИЗРИТАИТЕ МУТРИТЕ ОТ ВЛАСТ ЧЕ КОЛКОТО ПО РАНО ПО ДОБРЕ ПОСЛЕ И АНХЕЛА МЕРКЕЛ ДА ВИ СТАНЕ ПРЕМИЕР НЕ МОЖЕ ДА ВИ ОПРАВИ ОТ МАШИНАЦИИТЕ НА МУТРИТЕ КОЙТО ВИ УПРАВЛЯВАТ ТРИ ГОДИНИ ЗА КОИТО ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ ОЩЕ 20 ГОДИНИ...
96
1
 
9
 
! Отговори
Нане Шопски преди 11 години
ТЕ ГЕРБЕРИТЕ МУТРИ ЛИ СА?
95
6
 
2
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Промяна и разчистване на 23-годишното блато на съдебната система е наложително.Няма какво да пищят и вият социалисти, псевдодемократи и др. подобни. Кокала не се изпуска лесно, но все някога трябва да стане. Станахме за резил пред света.
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хора мина 1 седмица и Цецко не се е вясвал в някой сутрешен блок да коментира присъдата на Калинка Илиева !!!! Станаха за нещастие тези взривове на петолъчката и се отклони вниманието на обществото.

Спонсорирани публикации