Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона

Екип от финансисти бистрят двойни заплати за управниците
Обновена: 11 юни 2012 21:41 | 11 юни 2012 21:19,
964
Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона
Снимка: Булфото

Възнагражденията на висшите държавни служители ще бъдат увеличени със закон. Екип към вицепремиера Симеон Дянков подготвя текстове, с които доходите на висшите управници да се удвоят от началото на следващия мандат.

Един от мотивите е държавата да може да привлича на отговорни постове високоплатени кадри от бизнеса, съобщи bTV.

В момента заплатите на премиера, на председателя на парламента, депутатите, министрите зависят от средномесечната заплата на наетите в обществения сектор.

Още по темата

Този показател се променя на тримесечие, а в момента е 752 лева. Депутатската заплата сега е 2253 лева, на министрите - около 3000, а на заместниците им - около 1400 лева. На председателя на парламента и на премиера - около 3300 лева, което е 55% върху депутатското възнаграждение.

Още през ноември премиерът Бойко Борисов се зарече, че преди да си отиде от власт ще вдигне заплатите на следващите министри. Тогава той даде за пример как носи цялата отговорност в държавата срещу възнаграждение от 1500 евро.

"И всички в държавата идват да се реферират с мене. Цялата отговорност! Ако паднат, ако станат, казват "Борисов е виновен" – и това, за 1500 евро, каза тогава Борисов и посочи, че 240 – 250 – 260 хиляди евро на година получават колегите му в Брюксел.

Проектът на закона все още е в начална фаза. Още не е ясно кои висши държавни служители ще обхване. Не е решено и точно как ще се определя заплатата им и как размерът й ще се обвърже с дохода на хората, работещи извън стените на властта или със състоянието на икономиката.

Едва след отговора на тези въпроси ще се прави оценка колко ще струва на бюджета финансовото стимулиране на властта и може ли той да го понесе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


964
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
744
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E zasamise malko be kradec s pel6iva kratuna 6 bona zna4i 30 liv zaplata na obiknoveniq 4ovek a 6 bona za tebe e aide stiga malko li krade6 ple6iv kratunar eleeeeee takav kato tebe ne e malo ne e istina 4ak ple6iviq aiduk
743
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така чиновниците ще гласуват отново за ГЕРБ. 10 % увел. на тока и 100 % на заплатата. Кеф.
742
1
 
8
 
! Отговори
иван преди 11 години
Премиера и МС да си направят високи заплатите че те наистина са смешни.Но дали ще доживея да видя как някой от нашите държавни мъже мисли и работи за народа-за същия този народ които ги хваща от нищото и ги прави управници.Никога не съм се притеснявал от големи разходи а пагубни за бизнеса са малките приходи.
741
1
 
18
 
! Отговори
Карлсон преди 11 години
Борисов освен, че се гаври с частни случай в изказванията си, започна да се гаври и с целия народ! На фона на поскъпването на газа и водата от днес, той реши да си увеличи заплатата, защото сигурно няма да му стигнат милионите, които ще излапа със спирането на АЕЦ"Белене" и решението за строеж на седми реактор! Очевидно ни мисли за плиткоумници, които не могат да сметнат 2 и 2, след като смята, че хората не разбират машинациите му, пък народа нека си страда и си плаща за този дето си е избрал!
740
2
 
5
 
! Отговори
до германобългарина преди 11 години
Ами след като си 12 години в Германия и оправдаваш повишаването на заплатите на родните ни политици, ще се съгласиш ли с мен че в такъв случай е редно да бъдат повишени и доходите на българите двойно,точно колкото ще си увеличат доходите си и висшите чиновници и то по трудов договор.Така е редно и честно.Истината обаче е друга България няма толкова пари за такива увеличения и още нещо България не е Германия.
739
2
 
5
 
! Отговори
Богдон преди 11 години
Щом сте много кадърни увеличете двойно Брутния Вътрешен Продукт,тройно увеличете производителността на труда!Минималната пенсия650лв.Средната работна заплата 1500лв.Тогава мислете управляващи да увеличавате заплатите си!Това не е по вашите способности.Само Костов може да се доближи до такива стойности!
738
0
 
5
 
! Отговори
... преди 11 години
Явно криза няма,и не се хващам на глупостите че колкото по-висока е заплатата толкова по-морален е чиновника.Защото това опира до човешката същност.Или си морален или не.Ако ще и 16 000 да вземат на месеца пак ще си пълнят джобджетата с нашите пари. Колкото до отговорността която носи нашия премиер-до онзи ден той не беше виновен за нищо,всички други са виновни само не и той.Като че ли забравяме че беше кмет на София, а преди това и гл. секретар на МВР. Т.е бил е властта дълго време.
737
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 11 години
От това,което прочетох останах с убеждението че ГЕРБ начело с Бойко Борисов не се съмняват в избора през 2013 г.Естествено не съм учуден от това.Всичко,което се е казвало ли/не/направило от това правителство не ме изненадва,защото по техните първи стъпки се разбра що за стока са. Дойдоха да консумират властта, облечени в "прозрачност","мъжка дума", и "тройната коалиция това......онова".До този момент реални действия към подобрение на живота ни не видях от тяхна страна.
736
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще е голям майтап Станишев да ги взема тези 6000 накрая, хахахааааааааP.S. Мразя Станишев, само ме наляга една такава смешка:)
735
0
 
8
 
! Отговори
! преди 11 години
Учудвам се, че все още няма опровержение, че това са долни инсинуации. Досега такава беше практиката. Пуска се мухата, усеща се настроението на плебса, а след това се вижда, че те всъщност са загрижени за нас, и изобщо не са и имали намерение да правят заявеното предния ден.
734
0
 
18
 
! Отговори
? преди 11 години
Нали нЕмаше пари?
733
1
 
21
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
След близо 1000 коментара се питам как никой не се сети за изказвнето на Борисов около скандала с бонусите -" че видители висшитечиновници не трябва да получават бонуси, защото тяхната работа е нещо като дълг към партията и те щели да бъдат "компенсирани" след като науснат тези постове със запознанствата, придобитата информация и че ще бъде чест за всяка голяма фирма да назначи на високоплатена работа бивш държавен чиновник от висок ранг. А СЕГА КАКВО СТАВА ? ЯВНО ЗАПЛАТАТА СИ Е ЗАПЛАТА.
732
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40 000 лева годишно над сегашната заплата...браво Бойко! Това му казвам икономия!
731
0
 
4
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#924, Ния, от изказване на мнения и желания полза няма. Те знаят много добре какво искаме, но също така знаят, че само си лаем по форуми. Трябва налагане на мнения и желания, със сила! Ама теб тогава няма да те има, нали? То, не че и сега те има ....
730
2
 
14
 
! Отговори
майка преди 11 години
Бойко ще получава 6 бона а българските деца 35 лв интересно я да видим Бойко с 35 лв .Ще умре от глад като редица българи това тяхното си е инвазия варху народа нямало пари за децата ни ,ще взимали пари от пенсионния фонд.Кои вобще гласува за тези хора тои и другите на смърт,това им трябва.
729
1
 
5
 
! Отговори
За ЧОВЕК, НИКОЛАЙ СТ преди 11 години
УРА !!! = ЩЕ ВДИГАТ ДВА ПЪТИ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ " Като върховен представител и държавен глава следователно не може да завладява и придобива по давност имотите на своите поданици, които съгласно Конституцията той трябва да гарантира и защитава." - това казва с решението си ВКС.
728
0
 
9
 
! Отговори
НИЯ преди 11 години
и пак от мен да допълня,че докато само коментирате тук, а бабите и дядовците ви ходят на протести нищо няма да се промени. До като не станете от компютрите и както правят не само в Гърция, ами и в целият свят, да се вдигнете да протестирате, да правите митинги и да се опитвате да изказвате гласно мнението и желанията си, България ще продължава да тъне в нищета и мизерия!!!!!
727
0
 
13
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Аз като разправям от години,че тази криминална мутра е за психиатрията,платените фенове на вожда Винету ми лепяха етикети,че съм комунист.Къде са сега платените му подлизурковци или и те вече се срамувам да бранят вожда си.То бива толкова наглост,ама този психар толкова си е повярвал,че чак стана страшно.Хората се чудят кога прокуратурата ще се самосезира и кога ще му повдигне обвинения за множеството му престъпления,а той се готви втори мандат да краде.Боже Господи пази България!
726
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а борисов като сравнява заплатата си с брюксел, да вземе да сравни и минималната ни с тяхната...
725
1
 
15
 
! Отговори
?? преди 11 години
Имаше една шефка на Здравната каса,дето сама като БОКО си оценяваше труда.Изритаха я.И тоя от снимката си мисли, че само той работи в страната.Какво ли ще последва на изборите?