Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка

Ивайло Константинов изрази несъгласие със случващото се в отбора
Обновена: 12 юни 2012 15:01 | 12 юни 2012 12:00, Красимир Ангелов
147
Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка
Ивайло Константинов (в ляво) напуска постта си на вицепрезидент на родния волейбол. Снимка: Булфото

Трусовете в родния волейбол продължават с пълна сила, след като днес вицепрезидентът на родната федерация и президент на волейболен клуб Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов подаде оставка от постовете, които заема във волейболната ни централа.

Той изпрати специално писмо до медиите и до Общото събрание на БФВ, в което съобщава причините за това негово решение, които логично са свързани с последните скандали в най-успешния ни колективен спорт.

"Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - Вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ", посочва Константинов в писмото си.

Вицепрезидентът на централата посочва, че решението му е породено и от факта, че ставащото "е против принципите ми, администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор, заради ръководството на БФВ)".

"Като се надявам на правилно разбиране на мотивите на моята оставка, оставам с най-добри чувства към волейбола и декларирам готовност за помощ и съпричастност винаги когато това е по силите и възможностите ми", завършва писмото си Ивайло Константинов.

Още по темата

Както е известно вчера следобед националният селекционер Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв“, заяви Стойчев.

Стойчев посочи, че причините да поиска оставката на Данчо Лазаров са няколко: неефективното управление на федерацията, скандали във всички волейболни първенства, Управителен съвет от над 20 члена на федерацията.

Самият Лазаров обаче не се трогна от ситуацията и обяви, че няма никакво намерение да напуска шефския пост в родната централа.

"Нямам коментар за Радостин Стойчев, защото няма информация. Досега се занимавахме с организация. Не мога да гадая с кой треньор и кои играчи ще заминем за Аржентина. Защо трябва да давам оставка? Кога да си дам оставката – сега, веднага или след малко?", обяви Лазаров пред "Канал 3".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
21
 
! Отговори
българин преди 11 години
"Двама човека добавят всичките постове в защита на стойчев." - СМЕШНИИИК!!!!Онези хиляди хора във фейсбук и хората с транспарантите! Някой да си видял да защитава *** данчо лазаров? Подписка за него да си видял? Хората не са слепи и глухи - те виждат и мислят.Крадецът лазароф ВЪН!
38
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двама човека добавят всичките постове в защита на стойчев.Има голямо значение какво направи Стойчев,защото провали отбора,А на Данчо Лазаров му мина финансовата проверка без нарушения.Тия кражби може да ги говориш в кварталното кафе, без доказателства може само да викаш Рааадо Стойчееев, ама защо, и ти не знаеш,като именноо Стойчев нищо не направи за отбора. Трябва да благодариш на тоя крадец и далавераджия Лазаров,че осигури 2 квалификации в България,заради некадърния Стойчев,който не ни кла
37
1
 
16
 
! Отговори
57257 преди 11 години
вижте кой е бащата на тоя дето обича да го пишат ,че бил инж. а всъщност е един обикновен комунист също като баща си -НАПИШЕТ В ГУГЛЕТО: ЛАЗАР ДАНЧЕВ . С кражби може,с достойнство и чест-НЕ!!
36
12
 
4
 
! Отговори
николов преди 11 години
кво се пените толкова бе.Със Стоичев и Казийски или без тях,медали няма за България.Нямаме качества за повече от трето-четвърто място.Всички сме за България,тъжим за нея но това е положението с това поколение толкоз.Успех все пак на олимпиядата,дано се надскочат момчетата.
35
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заради некадърността на Радо Стойчев провали отбора на Европейското, не взехме квота на Олимпиада, та трябваше 2 квалификации да организира федерацията в България ,за да може великия тренер да бие най-сетне Пакистан и Франция, та да се класираме, като на първата квалификация също се провали като на Европейското. Това е лаладжия,а не треньор, само интриги около него,а нула игра и успехи никакви в отбора.
34
0
 
30
 
! Отговори
българин преди 11 години
Двама човека добавят всичките постове в защита на лазаров.НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО Е НАПРАВИЛ СТОЙЧЕВ! РАЗБЕРЕТЕ ГО, *** ОТ ФЕДЕРАЦИЯТА! ИМА ЗНАЧЕНИЕ че лазаров е КРАДЕЦ И ДАЛАВЕРАДЖИЯ. Също като Любо Ганев, дето търгуваше с водка и маратонки като ходеше с отбора в чужбина. Тези хора са във федерацията да ЛАПАТ КИНТИ. Като се прави нещо, трябва да се изчисти из основи, а БФВ е *** като обор.
33
0
 
23
 
! Отговори
мими преди 11 години
Лазаров ти си болен мозък..всички те сочат с пръст, ама ти им се хилиш и казваш няма пък...заради такива като теб скоро няма да имаме спортисти!
32
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големи поразии направи Лазаров - при назначения от него Пранди бяхме бронзови медалисти на Европа, а при оправяча на волейбола Стойчев падаме от Германия и Словакия. Един успех на Стойчев за националния????? ЕДИН само кажете. Винаги съм знаел,че масата подкрепя простия.Потвърждава се.
31
28
 
5
 
! Отговори
Маджаров преди 11 години
Жалко за Матей ,добър играч с празна кратуна
30
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ще викаш на тоя ,който се провали на Европейското и затри отбора,не на друг!
29
3
 
28
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Абе момче, не е нужно да пишеш с главни букви за да кажеш нещо смислено - в твоят случай явно няма какво смислено да кажеш! Въобще не си наясно за какво става дума. На Радо и на Матей им е лесно - те си отиват в Тренто - далеч от такива като теб, които не могат да оценят какво са направили за ВОЛЕЙБОЛА у нас! Те са се доказали! Проблема е, че управата на БФВ ще остане и ще продължи да съсипва спорта! Първо гледай пресконференцията, после помисли (ами имаш нещо в главата) и след това викай!
28
2
 
24
 
! Отговори
Данчо Ганев преди 11 години
А, ама вие от ръководството на БФВ сте могли да работите на компютър и на клавиатура? Припари ви под краката и започнахте атаката по български! Тази сутрин в утринния блок министърът на спорта извести,че ви спират издръжката , а дават целева издръжка само на участниците в националния отбор. А да ви питам сега какво ще правите, нещастници!
27
0
 
29
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Щом напуска гръбнака на отбора - Матей и Андрей - заради номенклатурата - ясно е, че трябва да си ходят в името на отбора. *** то нагло, та нагло! Аман от нагляри! Абе покажи малко достойнство бе, малко чест! Уви!
26
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе още му се връзвате на клишетата на Стойчев идвал да оправи Волейбола- АМА ОТКАКТО ДОЙДЕ СТОЙЧЕВ ВОЛЕЙБОЛА ЗАТЪНА,ПРЕДИ НЕГИ СИ БЕШЕ ДОБРЕ И С УСПЕХИ. Причината е в некадърника Стойчев, не в друг.
25
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Реалист, никой от тия викачи не може да ти каже нито 1 успех на Радо Стойчев с националния отбор,защото той няма такъв. Върна отбора назад, но тия му се радват.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Boiko namesi se , izhvurli kradliviq !!!!!!!!!!!!!!!!!
23
3
 
18
 
! Отговори
Зак преди 11 години
Абсурд 3 години да не направиш нищо, за да се оправи волейбола ни и после да го играеш сдобряващата леля. Защо не се вслушахте в Радо Стойчев още като дойде човека с огромен опит и желание да развие волейбола ни, а сега се чудите как да го умилостивите да остане. Много се надявам освен УС, премиера да изхвърли най-после и Нейков. Пълен провал на политиката в родния футбол, волейбол, сега последно и мотоспорт. Единствените успехи са с личната гаранция на премиера - залите в София и Варна, допингл
22
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напротив променя факта, че Радо Стойчев говори когато му е изгодно,а не принципно.,Това е той- един голям егоист! Като подписа договора с Федерацията за парите не беше така, а сега така,като се провали. Елементарно поведение!
21
34
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
....Айде бре... Алооо ЗАЩИТНИЦИТЕ НА НАГЛЕЦИТЕ СТОЙЧЕВ И КАЗИЙСКИ?!? ЗАЩО МЪЛЧИТЕ И САМО ГЛАСУВАТЕ СЪС МИНУСИ А?!?! ЧАКАМ ВИ КАТО ТОПЪЛ ХЛЯБ... ИСКАМ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ СЪС ФАКТИ... ЕДИН ПО ЕДИН.... КАКВО НАПРАВИ РАДОСТИН СТОЙЧЕВ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ?!? ИСКАМ ЕДНА ПО ЕДНА ДА МИ ИЗБРОИТЕ И ВАЖНИТЕ МУ ПОБЕДИ НАД ВАЖНИ СЪПЕРНИЦИ КАТО НАЦИОНАЛЕН ТРЕНЬОР!!! КАТО НЕ СМЕСВАЙТЕ АКО ОБИЧАТЕ ТРЕНТО СЪС НАЦИОНАЛНИЯ...! ЧАКАМ?!? ИЛИ МАЙ СЕ СЕЩАТЕ ЗА САМО ЕДНА А?!? ТАЗИ НАД ФРАНЦИЯ В СЪБОТА...?!?
20
4
 
24
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
Инж. Данчо, не смяташ ли, че накрая ще се наложи да формирате национален отбор от ръководството на федерацията?! И знаеш ли какво ще те накара да бягаш от поста си: спирането на издръжката от Министерството на спорта. Още на 3-4-ия месец с твоята клика ще свиете байраците и ще ходите в къщи да търсите издръжка. Защо не гласувахте ,че шефът на БФВ може да бъде такъв само 2 поредни мандата, бе гьон с *** !

Спонсорирани публикации