За ЧРД Борисов пусна новото трасе на Околовръстното

"Най-силната политическа воля съм проявил, за да го има днес"
Обновена: 13 юни 2012 15:00 | 13 юни 2012 11:35,
452
За ЧРД Борисов пусна новото трасе на Околовръстното
Снимка: БТА

Навръх рождения си ден премиерът Бойко Борисов пусна в експлоатация директното трасе от Софийския околовръстен път - Южна дъга и моста-естакада над Бистришко шосе.

"Мечтите стават реалност", зарадва се министър-председателят.

Той изрази благодарност към изпълнителя на обекта, който го пуска два месеца и половина предсрочно.

"Това е мястото, където може би най-силната политическа воля съм проявил, за да го има това днес", каза Борисов по време на церемонията на моста пред ИКЕА.

"Тази дъга нямаше шанс да се случи, тъй като ни изнудваха мутри, собственици на бензиностанции, собственици на автокъщи и какво ли още не", посочи още премиерът. 

Той пожела на шофьорите безаварийно преминаване по новото трасе и специално благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова и на регионалния министър Лиляна Павлова за усилията им.

"Доста пари се дадоха на тези, които ни изнудваха с имотите, спокойно мога да им кажа, че заради тях направихме нов проект и вкарахме локалите под моста и от там спестихме около стотина милиона, оттук насетне продължаваме метрото, което на 30 август ще бъде готово", добави Борисов.

Той призна, че няколко пъти през почивните дни си е правил експрименти и е идвал на тайни инспекции, където се е образувало най-голямото задръстване, за да види колко хората ще го псуват.

"Нямаше нито един такъв случай", призна премиерът. По думите му обърнато е специално внимание на мантинелите. "Мостът е висок, те са глупакоустойчиви и се надявам да удържат на всички, които ежедневно ги пробват", отсече премиерът.

"Това е най-големият подарък за премиера", заяви столичният градоначалник Йорданка Фандъкова преди официалното откриване на трасето.

След церемонията тя отбеляза, че южните квартали на столицата са най-гъсто населените райони на града.

"От няколко години говорим за вътрешния южен ринг, който почти е завършен с изграждането на тази отсечка от бул. "Александър Малинов" до бул. "България", каза кметът на София.

Вече имало осигурено финансиране за цялостната реконструкция на бул. "Александър Малинов" заедно с продължението на метрото.

Откритият днес пътен участък поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ "Тракия" и АМ "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави. Общата му дължина е 3.582 км.

Изпълнител на проекта е консорциум "Главболгарстрой – Южна дъга", в който влизат: "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой" АД. Стойността на договора беше 44.7 млн. лв. с ДДС, а срокът за изпълнение - 22 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
1
 
9
 
! Отговори
Eй аман от Бойко !!! преди 11 години
Ами хора ние сме си виновни че ни управляват супер *** , вижте им само гадните физиономии . На мен вече ми се повръща от Бойко - няма друг такъв управник ,който да занимава народа си 24 часа в денонощието със своята особа !
314
1
 
4
 
! Отговори
И ОЩЕ преди 11 години
Спомням си, че един миньор разказваше как за 1300годишнината на българската държава и в чест на поредния конгрес на БКП миньорите обещали да изкопаят над плана още 1300 метра проходни тунели, а в чест на 70-годишнината на другаря Тодор Живков още 70 метра. От друга страна системата обещава да повиши жизнения стандарт, да повиши благоденствието и т.н. Само че се оказва, че не може да го направи .....И ДО КОГА, ГОСПОДИ ???
313
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 1949 г., "цялото прогресивно човечество" отпразнува седемдесетата годишнина от рождението на СТАЛИН. От подаръците за тази годишнина е бил създаден музей.Някои подаръци, обаче, не са могли да бъдат включени в музейната експозиция. Например, в България е преименуван (разбира се, по искане на работниците) вторият по големина град в страната. Варна става известен като град Сталин. На входа на Морската градина в града е издигната статуя на генералисимус СТАЛИН.
312
0
 
8
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Бойчето трябва да изкара сто години премиер за да довърши цялото околовръстно с това темпо...
311
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ЧЕСТ НА РОЖДЕНИЯ МУ ДЕН89-годишен мъж е бил разкъсан от кучета в София и е приет в "Пирогов" с опасност за живота, съобщи БНР.В "Пирогов" се борят за живота на 89-годишен мъж, нахапан от кучета.
310
4
 
1
 
! Отговори
Avatar преди 11 години
Мдам! :))
309
3
 
3
 
! Отговори
aa преди 11 години
E.a si mamata. Tozi pi4 imal i rojden den, eb.asi. Az si misleh, 4e e s nqkakyv bojestven proizhod. Malko sym razo4arovan, 4estno da si kaja.
308
4
 
0
 
! Отговори
Виц преди 11 години
Мутрата изнудван от мутри.............
307
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,пуснаха го предсрочно.А кога да чакаме да го затварят за ремонт?
306
6
 
5
 
! Отговори
МО преди 11 години
"Той призна, че няколко пъти през почивните дни си е правил експрименти и е идвал на тайни инспекции, където се е образувало най-голямото задръстване, за да види колко хората ще го псуват."Нямаше нито един такъв случай", призна премиерът."- Защо не си направи експериментите в час пик(08:00 часа сутринта), докато му чакаме РД , си оставихме нервите на пътя.......щях да го псувам до девето коляно!!!!!!!!!!!!!!!
305
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Циркът в България продължава!
304
1
 
10
 
! Отговори
otneseni преди 11 години
Днес личи, че платените писачи във форума празнуват рожден ден-тук таме някой се обади, но основното е една народна любов, която прелива, прелива. Сега ми стана ясно, защо не правят референдум-няма да могат да подменят толкова много чували, както направиха на изборите
303
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А БЕ КАТО Е ПОДАРЪК ЗА бОЙКО НИЙ ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА КАРАМЕ ТАМ
302
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народа ликува и носи плакати - Асфалтът на ГЕРБ най-вкусният и питателен асфалт!, Цветанов, благодарим ти за честните избори!, Бойко новият Тато!, Чрез партокрация към демокрация!, Да садим картоф!, Ние сме кучета и трябва да ни държат здраво! Бау-Бау!, Браво Дянков закрий БАН, на България не и трябва наука!, Вчера беше България, днес е ГЕРБария Хвала на вожда, светеца, покровителя и единодържеца Бойко!В благодарственото шествие се включиха хора от всяка възраст и слоеве на обществото съкратени металурзи от Кремиковци, медици останали без работа след закриването на болниците в които са работили, група гладуващи бухенвалди от БАН, земеделци, тютюнопроизводители и животновъди, като групичка от животновъдите (IT специалисти, дори са повели техните стада от овце и кози).
301
7
 
4
 
! Отговори
Един от народа преди 11 години
ХЕЙТЪРИИИИИИИИИИ СПРЕТЕ СЕ !!!!!!!
300
5
 
14
 
! Отговори
777 преди 11 години
И Тато не беше толкова нагъл да го прави за рождения си ден. Той поне го наричаше на партията си, а не на себе си
299
2
 
14
 
! Отговори
leonsio преди 11 години
"Той пожела на шофьорите безаварийно преминаване по новото трасе и специално благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова и на регионалния министър Лиляна Павлова за усилията им." За има- нема четири км- верно са си усилия!!! Ако пък им дойде акъла и направят Белене- ресорният министър сигурно ще го предложат за Нобелов лауерат.
298
5
 
15
 
! Отговори
до 353 преди 11 години
А ти бе мушморок защо не разбереш,че който и да управляваше сега щеше да прави това,защото сега е времето да се усвояват европейски пари.Как не ви втръстна да слушате самохвалствата на този самозабравил се човек!Умния човек не се хвали сам непрекъснато а чака това другите да го сторят.Хората гладуват а той се хвали - смях!
297
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен новото шосе ще има и по 50стотинки увеличение на песиите по случай рожденният ден на премиерЪ!
296
16
 
19
 
! Отговори
Българе преди 11 години
Тикво, един мост за 3 години направи, а Станишев построи Южната дъга!Ти беше кмета дето неможеше да очужди терените и бавеше строителството, за да си делнете едни пари с колите ти мутри от СИК!С чужда пита помен правиш! Къде е резерва, тиква изгнила?!