За ЧРД Борисов пусна новото трасе на Околовръстното

"Най-силната политическа воля съм проявил, за да го има днес"
Обновена: 13 юни 2012 15:00 | 13 юни 2012 11:35,
452
За ЧРД Борисов пусна новото трасе на Околовръстното
Снимка: БТА

Навръх рождения си ден премиерът Бойко Борисов пусна в експлоатация директното трасе от Софийския околовръстен път - Южна дъга и моста-естакада над Бистришко шосе.

"Мечтите стават реалност", зарадва се министър-председателят.

Той изрази благодарност към изпълнителя на обекта, който го пуска два месеца и половина предсрочно.

"Това е мястото, където може би най-силната политическа воля съм проявил, за да го има това днес", каза Борисов по време на церемонията на моста пред ИКЕА.

"Тази дъга нямаше шанс да се случи, тъй като ни изнудваха мутри, собственици на бензиностанции, собственици на автокъщи и какво ли още не", посочи още премиерът. 

Той пожела на шофьорите безаварийно преминаване по новото трасе и специално благодари на кмета на София Йорданка Фандъкова и на регионалния министър Лиляна Павлова за усилията им.

"Доста пари се дадоха на тези, които ни изнудваха с имотите, спокойно мога да им кажа, че заради тях направихме нов проект и вкарахме локалите под моста и от там спестихме около стотина милиона, оттук насетне продължаваме метрото, което на 30 август ще бъде готово", добави Борисов.

Той призна, че няколко пъти през почивните дни си е правил експрименти и е идвал на тайни инспекции, където се е образувало най-голямото задръстване, за да види колко хората ще го псуват.

"Нямаше нито един такъв случай", призна премиерът. По думите му обърнато е специално внимание на мантинелите. "Мостът е висок, те са глупакоустойчиви и се надявам да удържат на всички, които ежедневно ги пробват", отсече премиерът.

"Това е най-големият подарък за премиера", заяви столичният градоначалник Йорданка Фандъкова преди официалното откриване на трасето.

След церемонията тя отбеляза, че южните квартали на столицата са най-гъсто населените райони на града.

"От няколко години говорим за вътрешния южен ринг, който почти е завършен с изграждането на тази отсечка от бул. "Александър Малинов" до бул. "България", каза кметът на София.

Вече имало осигурено финансиране за цялостната реконструкция на бул. "Александър Малинов" заедно с продължението на метрото.

Откритият днес пътен участък поема локалния трафик на София и транзитния трафик от АМ "Тракия" и АМ "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави. Общата му дължина е 3.582 км.

Изпълнител на проекта е консорциум "Главболгарстрой – Южна дъга", в който влизат: "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Главболгарстрой" АД. Стойността на договора беше 44.7 млн. лв. с ДДС, а срокът за изпълнение - 22 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
13
 
11
 
! Отговори
норода преди 12 години
Ч Р Д !!!здаве и още един мандат ,че да направите г-н Борисов още магистрали,например защо не Русе - Киев.по близо до украйна старт за серГЕЙЧО далеч от РБ за такива лъжци......
294
2
 
5
 
! Отговори
REDvayler преди 12 години
Niakoi ли си, никой ли си-да ти го обясня: това постоянно пъчене и биене в гърдите, как само един прави всичко с моите, твоите и на всички будали, които си плащаме честно и почтено данъците взе да писва. Затова, не се уяудвай, че както се е пъчил и е искал да му казват аферим, така сега отнася благословии на килограм
293
4
 
14
 
! Отговори
легендарна глупост преди 12 години
Най-силната политическа воля на пожарникаря се изразява с неговата, станала вече легендарна, глупост и некомпетентност!
292
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава работа,ама поне я довършете тази дъга до Цариградско шосе изхода за Пловдив.Понеже трябва да има рязане на лентички на килограм дай сега да напълним 5 чувала та да има какво да показваме на следващите избори. Сега като се засилят с 140 км.ч *** по новата естакада на новото кръговото в Младост 4 ще ги остъргваме.
291
4
 
4
 
! Отговори
бсп преди 12 години
може ли една карта за БСП на серГЕЙЧО ,че може да се изгуби по магистралите направени отГЕРБ.а че всички живееме от измисления комунизъм на комунистите -крадци циркаджий,това ни показаха и през тези 20 години.
290
1
 
2
 
! Отговори
Миле преди 12 години
Бог да те прости,Миле (Тикве)Еди кой си..
289
10
 
8
 
! Отговори
Niakoi преди 12 години
А бе защо като се случи нещо хубаво в тая държава, като се построи нещо дето 20 години никой не си е направил труда да направи, всички комунисти реват в един глас и плюят. А бе това околовръстно не е само за привърженици на ГЕРБ бре. Разберете го това. Аз на ден пътувам поне по три пъти от кв. Гоце Делчев до Бизнес парка. Имате ли си представа какво удоволствие е сега да се метнеш за 10 минути и да си свършиш бързо работата.Спрете се бре шушумиги и мишоци.
288
1
 
1
 
! Отговори
JT преди 12 години
346 , колкото във всички курорти по света за ски няма гора , толкова и тук няма да има : ))) тоест да ти обясня че и там и тук ще има достатъчно , но ще има накрая и икономика , която да не произвежда , както досега , такива плачещи чеда като теб , които само знаят да мрънкат и да се оплакват ! Хората като заимат пари , ще спрат и да мрънкат , ако и тогава не спрете , гена си е ген : )Just think about it ;)
287
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 12 години
331 Браво : само за днес освен пътчето дето откри ето ти една ножичка още:Новата фабрика в село Мусачево ще произведе до края на годината продукция за 30 млн. евро. Това съобщи премиерът Борисов, който присъства на официалното откриване.Ако искаш линк и за три години назад мога да ти пусна но можеш да питаш и тези дето ти плащат - те знаят но не им стиска да говорят на глас.
286
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕМИЕРА ОТНОВО И ОТНОВО ДЕМОНСТРИРА ПОЛИТИЧЕСКОТО И РЕГИОНАЛНО КЪСОГЛЕДСТВО.ПО-НАДАЛЕЧЕ ОТ БАНКЯ И СОФИЯ НЕ ВИЖДА.НЕКА МУ ПОДАРЯТ ОТ БАН ПОНЕ ЕДНА ГЕОГРАФСКА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ ТА ДА ВИДИ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!
285
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Василев може да е нищо но е голямо а твоите фаворити не направиха нищо и то много малко нищо и сега се пукат като гледат Бойко как си реже лентички - път,завод - все за нас хората
284
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ББ винаги е дразнел червените платени драскачи, защо ли има толкова много коментари днес... ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТКРАЙ ВРЕМЕ СИ СЛУЖИ С ПОДЛОСТ, ИНТРИГИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ... ЕЙ ТИЯ ТРИМА НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ПИШАТ 90% ОТ "КОМЕНТАРИТЕ" В ТОЗИ И ДРУГИ ФОРУМИ, СА ЧАСТ ОТ МАФИОТСКИТЕ МАШИНАЦИИ НА БИВШАТА ДС И ОТРОЧЕТАТА И... Претенциозно са се нарекли "Идея за България", а единствената им идея е да изкарат пари за хляб като драскат пасквили по форумчета... Пишат се дисиденти, ама винаги са служили на някого и помагали за опоскването на Родината... Дали им плащат от БСП, Трактора или Бен Ладен... за тях е все тая... Отдавна са им ампутирали съвестта...... още КУКЛОВОДИТЕ ИМ УМЕЛО ИЗПОЛЗВАТ МАНИЯТА ИМ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО ВЕЛИЧИЕ, ЗА ДА ГИ УПОТРЕБЯВАТ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ТИЯ ЛУДИ СЕ ИЗЖИВЯВАТ ПОЧТИ СЕРИОЗНО КАТО НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ЗА УПРАВНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА ИТАКА ЗЛОБЕЯТ СРЕЩУ ГЕРБ И БОЙКО - КАК МОЖЕ ДА ИМ СЕДНАТ НА МЯСТОТО!? ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТИЯ ЕКЗЕМПЛЯРИ СА НЕКАДЪРНИ В ПИСАНЕТО И ПРОПАГАНДАТА. ЗЛОБНИТЕ ИМ "КОМЕНТАРИ" ИМАТ ЕФЕКТА НА БРАДВИТЕ ОТ РЕКЛАМИТЕ - САМО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ВЛАСТТА. НО НА МЕН МИ ПИСНА ОТ ИНТРИГИ И ЧЕНГЕТА В ТАЯ ДЪРЖАВА! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГИ ПРЕЗРЕМ ТИЯ И ДА ПОЧНЕМ НАЧИСТО! ИМАХМЕ ШАНСА ДА ОВЛАСТИМ ЕДИН ЩО-ГОДЕ ЧИТАВ, ПОЧТЕН И РЕШИТЕЛЕН ЧОВЕК... ДА МУ ПОМОГНЕМ ДА ПОМЕТЕ МОШЕНИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИИТЕ! ЕЙ ГИ НА! ПОКАЗВАТ МИ КАК НЯКОЙ ОТ ВЛАСТТА ОТКАЗАЛ ХОДАТАЙСТВА... АМИ! ЕВАЛА! НАЙ-ПОСЛЕ СЛЕД 60 ГОДИНИ СЕ ОТКАЗВАТ ХОДАТАЙСТВА. ТОЛКОЗ СА ОБЪРКАНИ ТИЯ ***, ТА МИ ГО ПОКАЗВАТ КАТО КОМПРОМАТ.. А СЛУГИТЕ ИМ ПРИГЛАСЯТ... АМА ИМА И НОРМАЛНИ ХОРА, ЕЙ! И СМЕ НАЙ-МНОГО!
283
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес е рожденият ден на бат'Бойко. ПоДУПЕчните му депутати направиха най-добрия подарък на него и близките до него олигарси - гласуваха промените в закона за горите. Заради един човек и една банка, заради финансирането на една предизборна кампания, против природата на Бъл...гария, против всички нас! Как: елате за предпочитане с колела, но ако нямате - с кучета, детски колички, пеша...Какво правим: събираме се на езерото Ариана точно в 19:30 и точно в 19:40 излизаме на платното на Орлов мост (ще разберете как намясто). Ако решим се местим на друго място. Стоим там докато всички медии разберат за това, че след 2 години няма да остане гора в България, докато започне диалог за скандалните промени.
282
0
 
6
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 12 години
до 343 Той може да каже всичко! Нали те са негови хора- разбрали са се. Той затова не иска Белене, щото там няма мутри и няма да може да гушка! Както казват гърците- несекатурисис то мутро, Бокос!
281
1
 
9
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
44 701 958.68 лева за 3.582 км. път. АЕЦ Белене струва 6,3 млрд. евро. Вярно, че е жега и може да съм объркал някоя цифра, но с тези темпове на Бойчето и с парите за АЕЦ- вместо Белене, ще си имаме към 600 км асфалт?
280
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak moze da kaje 4e mutri sa go usnudwali, ta towa balgaria........ a ne niakawa sobstwenost....
279
2
 
7
 
! Отговори
pege преди 12 години
***, направете му и една тутурутка за ЧРД.Ако нямаше рожден ден какво ще мрем ли.Нагаждачи гнусни
278
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си ни жив и здрав Бойко и още много мандати
277
5
 
9
 
! Отговори
ЧРД преди 12 години
Днес 19.30 ч. на Орлов мост , "Да отнемем подаръка на Бойко " !!!Мимоходом покрай шумотевицата днес Предателите от ГЕРБ в НС , гласуваха закона за Унищожението на Българската гора-подарък за спонсорите на Борисов- Червените Олигарси !Народа въстава днес, чрез Фейсбук над 500 души за два часа заявиха присъствие !Бъдете там, борете се за България !
276
4
 
11
 
! Отговори
До аз преди 12 години
Ти полицай,прокурор или мутра си че толкова се възхищаваш от кухата тиква? Ако не си то тогава си психично болен.

Спонсорирани публикации