Френският президент плаши Гърция

Куп страни щели да настояват за напускането й от еврозоната
Обновена: 14 юни 2012 07:07 | 14 юни 2012 07:01,
115
Френският президент плаши Гърция
Снимка: Reuters

Редица страни ще поискат Гърция да напусне еврозоната, ако след предсрочните парламентарни избори тази неделя южните ни съседи настояват да се откажат от ангажиментите си по съкращаване на държавните разходи.

Предупреждението дойде от френския президент Франсоа Оланд. Той размаха пръст в ефира на гръцката телевизия Мега и бе цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Осъзнавам, че гръцките избиратели трябва да са напълно самостоятелни, но искам да ги предупредя, че ако възникне усещане, че те смятат да се оттеглят от всички поети ангажименти и да се откажат от перспективите за възстановяване на икономиката, в еврозоната ще се появят страни, които ще поискат да се приключи с присъствието на Гърция във валутния съюз. Отнасям се с уважение към гръцкия народ“, заяви Оланд.

Той подчерта, че подкрепя оставането на южната ни съседка в еврозоната, но жителите й трябва да разберат, че подобно развитие на събитията предполага установяване на отношения, основани на доверие.

По думите му изпълняването на ангажиментите не значи, че страната ще остане в сегашната ситуация.

„Отказ на Атина от съблюдаване на програмата за съкращаване на държавни разходи ще се приеме от много страни членки на ЕС като повратен момент“, допълни френския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
7
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
България е получила милярди от ЕС? --Прав си, милярди не е получила. Получила е милиарди.Ти първо научи граматиката, пък после ни учи на икономика. Марш обратно в класната стая! Преди това си изрежи ноктите и се изкъпи. И да си смениш гащите.
53
13
 
2
 
! Отговори
левчев преди 11 години
Димитър Подвързачов възпява българомразието:От славянки и от гуринаплодиха се в Българияшест милиона чукундури.О, малка, хубава странаНа общогражданско мълчаниеИ от тогаз насам животът е все в кърви,Животът зло, човек човеку враг.А влъхвите са винаги най-първи.И правдата е в ясли пак!Не, тоз народ не си е доробувал.Проклинят тебе и живота си.
52
3
 
13
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Наливат се пари по сметките на ГРОБ, до обикновения българин и стотинка не достига.
51
5
 
10
 
! Отговори
брей до 57 преди 11 години
България е получила милярди от ЕС? Добре де, дай да видим колко сме получили и колко сме внесли от 2007 насам, хайде, много ще ми е интересна сметката?!
50
14
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
в тоз съюз нищо хубаво не сме видяли--Значи за тебе милиардите, които се наливат безвъзмезднов българската икономика от фондовете на ЕС са нищо? Ти сигурно си някакъв супер-милиардер, който си играе с трилиони?!Брой си стотинките и не ни занимавай с налудничавостите си!
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плаши куче със салам!все едно да ги уплаши със още сто милиарда
48
9
 
13
 
! Отговори
Фен преди 11 години
Бе като гледах мача на Гърция онази вечер на европейското един грък не видях да му се не види!Дреме им на гърците , че имали пари до 20ти юли!То ние да му мислим!Те поне ще лапат маслини и портокали , пък ние ще гризкаме магистрали!
47
2
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 11 години
Левчев, имаш нужда от психиатрична помощ! Потърси я, докато не е станало късно.
46
4
 
16
 
! Отговори
МОЛЯ преди 11 години
Моля господата отговарящи за тоз еврейски съюз в най-скоро време да вземат решение да се закрие и един път за винаги да се сложи край на илюзиите за европейско равенство от 2007 сме в тоз съюз нищо хубаво не сме видяли...само дай пари и шутове в ***...
45
3
 
13
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
ТЕ СЕ СМЯТАТ ЗА НАСЛЕДНИЦИ НА ВИЗАНТИЯ--Гърците са фантазьори. Как може да се смятат за наследници на държава, която никога не е съществувала. Понятието Византия се появява в 16 в. в писанията на френски и немски историци. Целта им е била да разграничат Източната римска империя от Западната. Гърците са крадци не само на пари, но и на история. Елада също е понятие измислено от западните историци. Четете история. Гърците нямат държава хиляди години.
44
5
 
23
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
Европейците ги е страх от Сириза и затова оказват натиск да се гласува "правилно", тоест за досегашните крадци от Нова демокрация и Пасок. По същия начин в България ни манипулират да гласуваме за Боко Тиквата, Серега и кривоустата Пръмовица. Само че тези тримата ще получат гласа ми на куково лято и хич не ми дреме какво мислят Меркел,Оланд и Уорлик по въпроса. Време е да се осъзнаем, че от ЕС хаир няма да видим.
43
3
 
9
 
! Отговори
до левчев ... преди 11 години
Като гледам какво пишеш и какъв ти е аватара - по добре се прекръсти на драхмов!
42
1
 
8
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
27 - Жоро, виждам, че си гигант на икономическата мисъл, щом вярваш, че можеш да си погасиш дълга - който влачи след себе си лихви - с по-голям дълг, с още по-високи лихви! Аз няма да ти препоръчам да си пиеш хапчетата, но вместо тях ще ти препоръчам книгите на Джон Перкинс - по 20 страници, преди спане!
41
6
 
4
 
! Отговори
ДО 33-ТИ преди 11 години
АНОНИМЕН, НИЕ БЪЛГАРИТЕ ГИ НАРИЧАМЕ ГЪРЦИ А ТЕ СЕ СМЯТАТ ЗА НАСЛЕДНИЦИ НА ВИЗАНТИЯ. КОЙТО И ГРЪК ДА ПОПИТАШ ЩЕ ТИ КАЖЕ. КОЙ СЕГА НЕ Е ЗАПОЗНАТ С ИСТОРИЯТА, А? АКО ГОВОРИШ ЗА ВРЕМЕТО НА СТАРИТЕ ГРЪЦКИ ГРАДОВЕ-ДЪРЖАВИ, ТОГАВА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ СЕ Е НАРИЧАЛА ЕЛАДА А ХОРАТА ЕЛИНИ. АЗ ТИ ДАВАМ ПРИМЕР ЗА ОТСТОЯВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НА БАЗА ПОУКИ ОТ ИСТОРИЯТА.
40
34
 
7
 
! Отговори
левчев преди 11 години
През 1941 година и Мусолини е опитал да изплаши Гърция и Гърците му извадили червата през устата и му ги сервирали на цинията!А всичко това е станало когато ние нагъзаните и покорните дупедаващи свиркаджйи сме давали хляб, вода и мед на Хитлер и за това на края ни наебали *** и *** от борбадировки и ни унижили до края! Така че ние който сме задладяли европа с *** и *** да си мърчим защото сме косъм от *** на Гърците!
39
4
 
14
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
защото ако на Гърция са и снасяли стотици милиарди на България няма кой да даде!!! --Гледай си собствения *** *** и не давай *** икономически съвети. Дали са им заеми, а не помощи, които не се връщат. И добре, че на нас не са дали такива гигантски заеми. Сега гърчолята ще се гърчат поне 30 г. да ги връщат тези заеми. Вече 6-та година икономиката им се свива и няма пари за заемите и лихвите. Това значи гарантирана бедност.
38
1
 
32
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
ПИРИН + ЕГЕЙ + ВАРДАР = ОБЕДИНЕНА МАКЕДОНИЯМАКЕДОНИЯ ВЕЧНА ! --Абе, нищастник, никакакъв македонец не си ти! А къде остави Луната?!
37
1
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Пак ти казвам, измий си очите и се събуди - ако мислиш, че ще се напъвам да ти чета простотиите жестоко се лъжеш! Щом отговаряш, явно ме разбираш, от където следва, че писането на език различен от българския е проява на липса на възпитание (освен ако у вас това е нормално).С две думи - не разбирам какво точно ми казваш, а и не ме интересува - или кажи нещо по същество по повод на статията или ходи се скрий!
36
3
 
20
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
От Париж с любов :))) Гърците са аут,даже много ги търпяха....
35
10
 
2
 
! Отговори
orce преди 11 години
dO 21 Za tvoe znaenje jas sum se skoluval vo bivsata YU drzava kade i LATINICATA bese oficijalno i ramnopravno pismo,taka da toa nisto ne smeta .Pa sigurno ako pisuvas na latinica ne si pomal bugarin od toj sto pisuva na latinica. Uostalom sto klapas jas sum cesto vo BG narociti Blagoevgrad,Bansko,SOFIJA pa gladam i natpisi na istaknati firmi ,memorandumi na firmi, vesnici gi ima na latinica i ne vidov na nekoj da mu preci.I na klapaj vece gluposti

Спонсорирани публикации