Френският президент плаши Гърция

Куп страни щели да настояват за напускането й от еврозоната
Обновена: 14 юни 2012 07:07 | 14 юни 2012 07:01,
115
Френският президент плаши Гърция
Снимка: Reuters

Редица страни ще поискат Гърция да напусне еврозоната, ако след предсрочните парламентарни избори тази неделя южните ни съседи настояват да се откажат от ангажиментите си по съкращаване на държавните разходи.

Предупреждението дойде от френския президент Франсоа Оланд. Той размаха пръст в ефира на гръцката телевизия Мега и бе цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Осъзнавам, че гръцките избиратели трябва да са напълно самостоятелни, но искам да ги предупредя, че ако възникне усещане, че те смятат да се оттеглят от всички поети ангажименти и да се откажат от перспективите за възстановяване на икономиката, в еврозоната ще се появят страни, които ще поискат да се приключи с присъствието на Гърция във валутния съюз. Отнасям се с уважение към гръцкия народ“, заяви Оланд.

Той подчерта, че подкрепя оставането на южната ни съседка в еврозоната, но жителите й трябва да разберат, че подобно развитие на събитията предполага установяване на отношения, основани на доверие.

По думите му изпълняването на ангажиментите не значи, че страната ще остане в сегашната ситуация.

„Отказ на Атина от съблюдаване на програмата за съкращаване на държавни разходи ще се приеме от много страни членки на ЕС като повратен момент“, допълни френския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Криза, след кризата Европейски съединени щати!!!!!Само които желаят! Общи граници,законодателство,икономика и.т.н!!!Който не желае Африка го зове.
13
29
 
22
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
9 - Лично ти благодаря, че се противопоставяш срещу влизането на Турция в ЕС. Ако стане въпрос на реферандум, моля всички българи да гласуват срещу присъединяването на Турция в ЕС!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 8 Орце,Орце, разбираме те , мъчно ти е за България, но поне пиши на български език, не се срамувай да се наречеш българин!
11
6
 
24
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Ало, май не осъзнавате, че ЕС е най-голямата икономика в света! За какъв фалит ми говорите, за какъв разпад?! Еврото си е живо и здраво и успешно избутва долара като световна резервна валута - за ужас на американците, които сънуват разпадането на ЕС.
10
9
 
8
 
! Отговори
От Русия преди 11 години
Мишок,ти който се криеш зад псевдонима баба пена, всички разбраха че твоите руснаци отдавна са фалирали , че не разбираш е ясно ,но поне чети и мисли ако можеш !Милиардите които размахваш сигурно са албански леки ?!А това буха-ха показва колко е умствения ти багаж.
9
10
 
27
 
! Отговори
южната граница преди 11 години
До го кажем пак: Гърция и Турция нямат работа в ЕС. Това е съюз на европейци, на хора с европейски манталитет и поведение. Европа започва от южната граница на България. Европа жестоко сгреши като прие Гърция, да не повтори същата грешка с Турция.
8
7
 
2
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Do BABA PENA Nisto vo politikata narocito vo finansiite nema za dgabe, znaci RUSITE davat pari no GECITE za toj del go gubat suveriinitetot kako i sto i ZAPADOT go pravi.Znaci GRCITE kako i da se zavrtat dupeto im e golo i ne e bitno koj ce im go napika dali RUSIN ILI GERMANEC.iNACE SLAGAM SE DEKA NA NIV MESTOTO NE IM E VO eu,EDNOSTAVNO ovoj narod e stvarno daleku od aevropa i civilizaciski i kulturoloski.
7
12
 
33
 
! Отговори
Ястр3б преди 11 години
До 5 години ЕС ще се разпадне. Гърция гръмна, Испания е в цевта, следващата е Португалия, вероятно последвана от Италия. Големият сюрприз ще е великата Британия, която може да гръмне ненадейно. Така казва простата, но необорима математика. А Вуте, дето много се кефи заради патилата на Нане, пак ще си ръфа ноктите на краката от глад! Господ да му помога на гръцкия народ в тези трудни времена!
6
27
 
23
 
! Отговори
БАБА ПЕНА преди 11 години
Дреме им на гърците какво говори фалирала Европа. Руснаците наливат сто милярда срещу един остров за военна база.Буха ха ха.Да му мислим ние със слабоумния Министър Председател.
5
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-после им го казаха на гърците, че не са бели хора и нямат работа в Европа. Тези нещастници изобщо не биваше да ги приемат в ЕС.
4
8
 
29
 
! Отговори
Франсоа Оланд преди 11 години
Сега следва шут отзад и обратно към Африка.
3
6
 
37
 
! Отговори
IMPERIVM ROMANVM преди 11 години
Гърците се държат като *** и Европа най-после започна да осъзнава този факт и да реагира адекватно.
2
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е най-сетне да има адекватна реакция на гръцкото безсилие и нежелание да изпълнят поетите ангажименти.
1
5
 
37
 
! Отговори
ДА! преди 11 години
Този започва да ми харесва!

Спонсорирани публикации