Чеци излиза на свобода срещу 15 000 лева

Според съда липсват доказателства, че той е убил Яна Кръстева
Обновена: 1 авг 2012 15:17 | 1 авг 2012 14:53,
118
Чеци излиза на свобода срещу 15 000 лева
Николай Русинов-Чеци излиза под гаранция от 15 хил. лв. Снимка: Impact Press Group

Николай Русинов-Чеци, обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, излиза на свобода срещу 15 000 лева.

Това реши Софийският градски съд, който заседава при закрити врата. Причината за това е да се предотврати изнасянето на данни за интимния живот на обвиняемия. Промяна на мярката беше поискана от защитата на Чеци.

Според съдия Мариан Марков няма достатъчно доказателства, че именно той е убил 28-годишната Яна.

Липсвал и мотив, който да е причина Чеци да убива Кръстева. А половият акт между тях по-скоро не е бил насилствен. Не се изключвала и възможността двамата да са се познавали преди фаталната нощ.

Още по темата
Чеци бе задържан в края на април и бе обвинен, че в съучастие е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна.

Основанията за повдигнатото му обвинение бяха резултатите от ДНК експертизата, изготвена в Австрия.
Според нея от намерените на местопрестъплението седем косъма пет принадлежат на Русинов, а другите два – на неизвестни лица.

Въпреки че четири месеца в ареста прекара и Пламен Трифонов, впоследствие се оказа, че срещу него няма доказателства за съпричастност към смъртта на момичето.

На осми май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийския градски съд и остави Чеци в ареста.

Тогава защитата на Николай Русинов твърдеше, че той единствено е имал сексуален контакт с Яна Кръстева, след което си е тръгнал.

Адвокатът му изтъкна, че независимо от резултатите от експертизата това не дава основание да се приеме, че Русинов е убил Яна.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.

Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.

Прокуратурата може да протестира решението пред Апелативния съд. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
14
 
! Отговори
daa преди 11 години
ВСЕКИ МОЖЕ ДА УБИ КОГОТО СИ ИСКА И ДА НЕ ПОЛУЧИ НИКАКВО НАКАЗАНИЕ - СТИГА ДА НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА - ИНТЕРЕСНО ПРАВОСЪДИЕ....
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лелеее аз ако съм на бащата на Яна,ако го пуснат ще го очистя още на мига,който го пуснат от затвора,цялата ни съдебна система е корумпирана.
44
0
 
29
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Съдиите вярват на този ***,че секса е доброволен,а май не вярват на Яна защото е мъртва.На нашия съд и сто камери да има пак не помага.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма такъв резил, както с този случай, някой трябва да се събуди най-накрая, става въпрос за : Изнасилване и убийство по особенно жесток начин!!!
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно е ,че тук няма правосъдие , има подкуп-съдие . Затова драги съграждани , единственото , което можем да направим за момента спрямо този *** , е да се разлепят листовки с мутрата с надпис УБИЕЦ ИЗНАСИЛВАЧ му във всеки парк , градинка и на всеки стълб . Така поне момичетата които го видят ще бягат на момента и няма да има възможност да убие още нечие дете.
41
4
 
8
 
! Отговори
555 преди 11 години
До 49 и всички които се чудят от къде Чеци ще намери парите : Майка му е зъболекар и то добър.
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не е клошаря а другия който е бил с нея. И как да няма доказателства че е той. !-во доказателство, за последно свидетели са я видяли с него късно вечерта, Второ, по нея са намерени негови косми! Трето, рано сутринта след убийството той е напуснал страната и е избягал в Турция. Четвърто, отказва да се подложи на тест на полиграфа. Ако не я е убил защо е избягал веднага след убийството в Турция? Защо отказва да се подложи на тест с полиграфа? И кой знае какво се е случило, за да знае мотива?
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блиц: "Не може да се изведе мотив за извършване на престъплението, при положение, че половият акт между Яна Кръстева и обвиняемия е бил доброволен, изтъкна съдия Марков. Така убийството се явява безсмислено. Съдебномедицинската експертиза е установила, че Русинов е психически здрав, така че и тази версия пропада. Дотук могат да се посочат много версии, но основната е, че след като си е тръгнал, някой друг също е осъществил полов акт с Кръстева и я е умъртвил, посочи съдията". Съдия Марков, вие бяхте ли свидетел на половия акт м/у Яна и Чеци, та да сте сигурен, че съпротива не е имало? Започвате да действате като съдия Паунова от СГС, сега в САС: Бандата на Маргените е имала главатар/ри, ама това не са били Маргените! Та и във вашия случай: Чеци е "опрашил" Яна, ама сетне някой друг неизвестен я е убил! Леле мале, аман от много учени и с много развинтена фантазия съдии! Ами кажете си направо: смятам,че Чеци трябва да бъде оправдан!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
edna piqnka, napiva6t se do bezpametnost i edna murla det se 6ie po hrastite.....predstavqte li si ako se bqha ojenili ,kakvo dete 6te6e da se prukne...tragediq...vinovni nqma - da vlez ybiiq. mai v zatvora 6te vlezne samo ba6ta ii nn momi4eto, sled kato pretrepa tazi ytrepka. a staviiski e e*ati kusmetliqta. da JIVEE pravosudieto
37
1
 
5
 
! Отговори
T-Z преди 11 години
Защо в РБ всеки, който след фамилията си има "тиренце" и "партизанско име" е над закона???"...намерените на местопрестъплението седем косъма пет принадлежат на Русинов, а другите два на неизвестни лица..."На кривия х-- вълната му пречи! - А то и на нашите правораздавши също!
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да го бяха хванали как души Яна, нашият съд пак щеше да каже че липсват доказателства и, че според тех той и е давал първа помощ и се е опитал да и помогне. Абе направо ми писни от тъпотиим, за как ви взеха.....май ни мислят че сме уникално ***.
35
2
 
9
 
! Отговори
БГ Съд-Пародия преди 11 години
А бе поне на шапката ми пишете"Извратен садо-мазо убиец"ТОВА ЩЕ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО,кой честен човек се крие под шапка или с тъмни очила....
34
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Според нашия "уважаван" съд никога няма достатъчно доказателсва по нито едно дело.
33
1
 
12
 
! Отговори
До 41 преди 11 години
Държава има само когато трябва да ти се вземе нещо , когато става дума за задължения ! Но по отношение на правата , свободата и отговорността ....там няма държава ! За жалост . Знам го от горчив личен опит ! Пример - някой бил ли е безработен и като такъв ходил ли е в Бюрото по труда ? Само какви кифли работят там ! Каквото и да питаш - отговора е или - "Това е фиктивно" , или "Питайте пак другия път , сега няма" ! Абсурдистан с Цар Тиква начело !
32
4
 
24
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 11 години
Незабавно да се редуцира състава на МВР от 60.000 души до 15.000 максимум. За какво получават пари тези харантутници!!! За кашмер на цял свят сме станали.
31
0
 
20
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
И накрая какво ще излезе? Яна Кръстева сама се е изнасилила и удушила.
30
2
 
26
 
! Отговори
Жена от Бургас преди 11 години
Съдът иска видеозапис на убийството ,а дори и тогава може би няма ясно да се види дали жертвата е жива след контакта с отвратителния Чеци!Срам и позор за българското правосъдие!
29
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето пример от вчера : Пребитата от гард на братя Галеви: Цял град знае кой ме би, МВР търси неизвестен извършител!Оставка за мутрата Цветанов!
28
5
 
3
 
! Отговори
ош преди 11 години
съсипаха живота на човека тези некадърници, а и виновния е на свобода
27
1
 
12
 
! Отговори
СГС размишления преди 11 години
"Не може да се изведе мотив за извършване на престъплението, при положение, че половият акт между Яна Кръстева и обвиняемия е бил доброволен, изтъкна съдия Марков. Така убийството се явява безсмислено. Съдебномедицинската експертиза е установила, че Русинов е психически здрав, така че и тази версия пропада. Дотук могат да се посочат много версии, но основната е, че след като си е тръгнал, някой друг също е осъществил полов акт с Кръстева и я е умъртвил, посочи съдията". Съдия Марков, вие бяхте ли свидетел на половия акт м/у Яна и Чеци, та да сте сигурен, че съпротива не е имало? Започвате да действате като съдия Паунова от СГС, сега в САС: Бандата на Маргените е имала главатар/ри, ама това не са били Маргените! Та и във вашия случай: Чеци е "опрашил" Яна, ама сетне някой друг неизвестен я е убил! Леле мале, аман от много учени и с много развинтена фантазия съдии! Ами кажете си направо: смятам,че Чеци трябва да бъде оправдан!

Спонсорирани публикации