Нови тарифи за теглене от банкомат

Причината влагане на средства за повече сигурност на устройствата
Обновена: 14 авг 2012 18:49 | 14 авг 2012 07:56, Петя Славова
72
Нови тарифи за теглене от банкомат
Снимка: Reuters

Таксите за теглене от банкомат у нас са поскъпнали двойно през последните пет години, съобщи БНТ.

От този месец част от банките са с нови тарифи. Според експерти причината за поскъпването се дължи не на кризата, а на по-скъпите разходи, които са нужни за устройствата за сигурност. Зачестилите кражби и разбиването на банкомати налага по-добра защита на апаратите.

Все още част от банките запазват условието да се теглят безплатно пари, ако е от собствено устройство. Други обаче са въвели такса и за тази услуга, която е между 10 и 30 стотинки. Ползването на чужд банкомат струва до 1 лев за трансакция.

Няколко банки са публикували нови тарифи на сайтовете си през този месец. Оттам се вижда, че повечето не са променили таксите си за теглене от банкомат. Само при една се наблюдава поскъпване на услугата с почти 10%.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
55
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Ама това не е мой проблем, че някой им бил грабил банкоматите, хем вдигате таксите, хем все бутате да не се използват пари в брой , чак и разни закони че не можело заплатата в брой и какви ли още не олигофрении.Айде малко слезте на земята никой не е длъжен да плаща за измишльотините ви с които прикривате желанието си за повече печалби.
40
3
 
48
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Виновниците за кризата и мизерията в България са банките и тяхната алчност,по големи крадци и бандити от банките няма те надминаха дори бандитите от 90години те са корумпирали една група депутати и чрез тях прокарват анти народни закони чрез който грабят хората.За всеки пребит банкер,получавате по един хляб,нова инициатива в Facebook..............
39
1
 
37
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Ех.. да беше проблема това едно левче такса. Ами нечовешките лихви? Взимаш 25 бона за 5 години, връщаш 35...
38
1
 
44
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Тъжно лято ли?? Чакай зимата да видиш!
37
0
 
43
 
! Отговори
до бла бл преди 11 години
Ти *** виж таксите към банките за личните документи! Не са стотинки, а левове!
36
0
 
44
 
! Отговори
гневен! преди 11 години
Що ни лепят по 30 лева годишна така "сигурност", тогава? Мародери!
35
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кризата я направиха банките и първи излязоха от кризата а народа много зле ............бунт бунт палене на банки и банкомати .........
34
0
 
47
 
! Отговори
bla bla преди 11 години
Онзи ден отивам, за да си вадя свидетелство за съдимост на "Попа" гледам пише такса 5лв. попълвам си документа подавам го на служителката с личната си карта и 5 лв., а тя ми отговаря таксата е 5.80 лв. Казвам отгоре пише, че таксата ви е 5.00 лв. отговора бепе: 0.80 ст. е таксата за превода към банка.................... Е ЗА КАКВО ГОВОРИМЕ БЕ
33
1
 
30
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Нали осъзнаваш, че така не правиш нищо? Глупаво изказване. С какво ще навредиш на банката,ВиК или ЧЕЗ/EVN? Отговор - с нищо. А и току виж се окаже, че в банката имат машина за броене на монети.С подобно плащане 1. ще отвориш работа на няколко касиерки, които с нищо не са ти навредили и 2. Ще изгубиш няколко часа от деня си, вместо да изкараш някой лев през това време или да си починеш. Най-много да те покажат по някоя телевизия, твоите 30сек. слава.
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Къде пише, че банките винаги 100% трябва да са на печалба. Да поработят малко на загуба! "Банките ако работят на загуба, къде мислиш ще отиде загубата? При твоите депозити:)
31
1
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
За машините знам - и за дърводелство, металообработка, принтери.. има много машини за по 30-40К и повече. А банките - те трябва да са на печалба, но трябва да я намалят, да бъде минимална. Ако една банка работи на загуба, тя много бързо би фалирала и хората ще изгубят парите си. Истината е, че имаме много банки,всяка с неголям брой клиенти, а те искат високи печалби и затова така цедят народа(при мен тегленето от банкомат е безплатно, но при други банки или чужди банкомати... )
30
0
 
33
 
! Отговори
men преди 11 години
А тези такси застраховка по картата нещо май ги забравихме.... нали тази застраховка е точно за тази работа .... да гарантира сигурността ... пак набараха канарчетата да ги доят защото на 1000 000 транзакции от други банки таксите са 1000 000 лв и това са нашите пари
29
1
 
36
 
! Отговори
неработещ преди 11 години
бан К абан Д аОткрийте разликата м/у горните две думи. Тя е в предпоследната буква.Приликите - действията им са еднакви, да те оберат.Първите - законно, вторите -незаконно.
28
3
 
33
 
! Отговори
White Rabbit преди 11 години
следващия път, когато имате вноска по кредит, идете и си платете само с мнонети от 1 , 2 и 5 стотинки и нека да броят цял ден, така и с тока и с водата :D
27
2
 
42
 
! Отговори
bla bla преди 11 години
Добре, че жена ми не е започнала да ми взима такса за да правя секс с нея ... Тук в тази безумна, ама наистина безумна държава вместо да се чудят как да направят живота на хората по лек, те гледат как да измислят нещо, за да ти се е*е маиката още повече.
26
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
White RabbitТипично ... ние за това издържаме и 1 милион "интегрирани" ....
25
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЪЖНООООООО лято
24
1
 
66
 
! Отговори
Дребен бизнес преди 11 години
Аз за моя мижав бизнес като правя инвестиция не вдигам цената на стоката, а си намалявам печалбата. Дори след покупка на машина дълго време работя само за нея (има машини, за които се събират години пари). Но в нормалния бизнес има жестока конкуренция, докато при банките уж са много на брой, но някак си държат еднакви условия, което е съмнително.Къде пише, че банките винаги 100% трябва да са на печалба. Да поработят малко на загуба!
23
1
 
52
 
! Отговори
- преди 11 години
банкомата от преди 10 години със софтуера от преди 15 години от днес предлага повече сигурност! Хайде народе не се стискайте давайте парите .... сигурност трябва да има.... хахаха
22
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам какъв е проблема. За мен тези устройства са рационални.Който не ги одобрява, няма никакъв проблем да си тегли парите от банката в кеш и да не ползва тези устройства. Банките почиват само в неделя, в събота са до обед.Не виждам защо трябва да се проклина и мрази едно такова удобство при положение, че то не е задължително.

Спонсорирани публикации