Нови тарифи за теглене от банкомат

Причината влагане на средства за повече сигурност на устройствата
Обновена: 14 авг 2012 18:49 | 14 авг 2012 07:56, Петя Славова
72
Нови тарифи за теглене от банкомат
Снимка: Reuters

Таксите за теглене от банкомат у нас са поскъпнали двойно през последните пет години, съобщи БНТ.

От този месец част от банките са с нови тарифи. Според експерти причината за поскъпването се дължи не на кризата, а на по-скъпите разходи, които са нужни за устройствата за сигурност. Зачестилите кражби и разбиването на банкомати налага по-добра защита на апаратите.

Все още част от банките запазват условието да се теглят безплатно пари, ако е от собствено устройство. Други обаче са въвели такса и за тази услуга, която е между 10 и 30 стотинки. Ползването на чужд банкомат струва до 1 лев за трансакция.

Няколко банки са публикували нови тарифи на сайтовете си през този месец. Оттам се вижда, че повечето не са променили таксите си за теглене от банкомат. Само при една се наблюдава поскъпване на услугата с почти 10%.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За карти на ОББ независимо дали от собствен банкомат или не-2 лева такса!Най-смотаната банка!
20
0
 
47
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
Банките съществуват защото ги ползват много, затова си разиграват коня както име кеф, съвет, не ползвайте банкови заеми за повече от година (нещо на изплащане), парите които имате в картата си ги теглете на веднъж, и без това банковите операции през web-а е под всякаква критика. Не пълнете джоба на банките, те живеят от вашето нещастие и немотия.
19
1
 
50
 
! Отговори
White Rabbit преди 11 години
"Според експерти, причината за поскъпването се дължи не на кризата, а на по-скъпите разходи, които са нужни за устройствата за сигурност. Зачестилите крабжи и разбиването на банкомати налага по-добра защита на апаратите." И КАКВО ? ПОНЕЖЕ НЕ МОЖЕ ДА ХВАНЕТЕ ВИНОВНИЦИТЕ И ТЕ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ЩЕТИТЕ НАНЕСЕНИ ПО УСТРОЙСТВОТО, ТРЯБВА ВСИЧКИ НИЕ ДА ПЛАЩАМЕ РЕДОВНО ЗА ТОВА ЛИ ? АБССССССССССССССУУУУРД !!!!!!!!!!!!!!
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Причината влагане на средства за повече сигурност на устройствата===============================================Глупости !!
17
0
 
31
 
! Отговори
лимонад преди 11 години
чичо Митко - банките станаха като мобилните оператори - много трудно може да си направиш сметката предварително и винаги зависи от това колко често ще ползваш услугите. а за това че плащането с карта е безплатно - беше. много банки вече начислават такса за транзакция, т.е. съвсем скоро никъде няма да е безплатно. Тегленето на каса вече никъде не е безплатно - такса има от 0.50 лв нагоре в зависимост от сумата. тегленето от банкомат няма да коментирам.А лихвите по парите не покриват тия такси
16
1
 
46
 
! Отговори
Лъжат! преди 11 години
1 лев, ама друг път! Този банкомат, който е на пресечката на "Солунска" и "Хр.Белчев" в София ми взе 2 лв! Зарекох се, че втори път няма да го използвам, но ми се наложи да направя това още веднъж и пак ми взе 2 лв.Имам и един въпрос към всички, от които завиди това: Защо във фоайетата на повечето банки няма банкомати? Най-сигурно е човек да тегли парите си там, а не да ги теглиш, стоейки на тротоара и да не знаеш кой те дебне, за да тръгне след теб и да те ограби!
15
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а защо в банките на другите държави няма такси? те по-стари банкомати ли използват? или защото в бг банките са мутренски и се използват като дюкянчета- да печелят от такси само?
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не са само банките, ако не си платиш скъпия ток, идват и те откачат и после за да те закачат пак таксата е 180 лв.
13
33
 
19
 
! Отговори
Рави Маркузе преди 11 години
Стига сте рИвали гой мързеливи!!!!Бачкайте повече и ще остава повече и за вас!!!
12
3
 
45
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
чичо мите, не знам в коя банка са ти парите, но аз от 2 съм теглил директно от касата и ме одрусват по 5 лв всеки път, при положение че съм техен клиент, то не са такси за преводи, то не са глупости.
11
1
 
16
 
! Отговори
9 чичо Митко преди 11 години
Така може да ти изтеглят сумата от картата и после да кажат, че нямаш пари в картата и трябва да платиш в кеш. Накрая плащаш двойно.
10
0
 
50
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Банкоматите са същите - *** втора употреба, които не си знаят годините. Истинският проблем е, че банките нямат желаните от тях приходи от лихви по кредити и за да си запазят немалките печалби, компенсират чрез въвеждането на всякакви измислени такси за "услугите", които предлагат. Какъв разход на банката се заплаща с "такса усвояване на кредита" примерно? Скрита лихва и чист рекет!
9
0
 
40
 
! Отговори
... преди 11 години
Само аз ли намирам за странно "Нови тарифи за теглене от банкомат" а на края на статията "От там се вижда, че повечето не са променили таксите си за теглене от банкомат. Само при една се наблюдава поскъпване на услугата с почти 10%." Т.е. само една банка си е променила тарифата за теглене от банкомат. Иначе нашите банки продължават рекета. Само вижте ипотечните заеми - при нас почват от 6,5% лихва/8%ГПР, в Германия - вървят между 3.5-5.5%(мисля че лихва). В САЩ май са подобни равнищата.
8
0
 
30
 
! Отговори
Marto преди 11 години
Спрете да ги ползвате тези банки по възможност колкото се може по малко и ще видите крайния резултат ..... за тях
7
1
 
39
 
! Отговори
чичо Митко преди 11 години
Решението е много просто, всъщност аз така правя - при плащане с карта на пост-терминал в кой да е магазин, пари не ти взимат, лично съм питал. Тоест може да си пазарувате на воля без да ви гърбят. Виж, с тегленето *** пари в брой е по-различно. При мен от чужд банкомат е 1лв. от собствен 0,25лв. Затова като ми трябват пари кеш ходя на касата и си ги тегля от касиерка :-) Ами тва е положението, за да не им пълня гушата.
6
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4e to darjavata sa kombina s bankite.
5
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Таксите или рекета са най-апетитната част от лихварството. Не са фиксирани и може да се увеличават само с едно решение на банковите бирници при нужда. В бъдеще със сигурност ще има още поскъпване, ако не се намеси държавата със сила.
4
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Банкоматите са за интелигентно общество все пак.
3
6
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проклинам Милен Велчев чиято глупост докара задължителното превеждане на заплатите по карта! Cега не стига че заплатата ми е сравнително мизерна ами и веднъж ми "избомбиха" и моята карта!
2
1
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшна сигурност, за това има и бум на кражбите на пари от картови сметки, всичко е само алчност от страна на банките и бездействие на комисията по финансов надзор.

Спонсорирани публикации