Не се очаква поскъпване на газа и парното

Шефът на енергийния регулатор допусна поевтиняване
Обновена: 28 авг 2012 14:50 | 28 авг 2012 14:30,
66
Не се очаква поскъпване на газа и парното
Снимка: архив Reuters

Цените на природния газ и на парното през отоплителния сезон няма да бъдат увеличавани, а е възможно дори да се понижат.

Така председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев твърде уклончиво коментира пред БТА по какъв начин въведените със стара дата по-ниски цени на газа биха могли да се отразят върху цената на топлинната енергия.

Според подписаното вчера във Варна споразумение с „Газпром“ българската страна получи очакваното намаление от 11% за газовите доставки от Русия. Цените влизат в сила от април тази година и ще важат до края на 2012 г.

При парафирането на договора министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев обясни, че ефектът от това намаление ще бъде изчислен след съответните анализи на „Булгаргаз“ за потребеното синьо гориво за последните пет месеца.

Пред БТА Семерджиев обясни, че все още очакват разчетите на "Булгаргаз". Той посочи, че дружеството е натрупало и недовзет приход в размер на не по-малко от 150 млн. лева.

Семерджиев добави, че в момента природният газ е на цени, много по-изгодни от цените на алтернативните горива. В същото време от първи юли цените на топлинната енергия бяха намалени заради въвеждането на нова методика, включваща свиване на признатите специфични разходи на топлофикациите.

В заключение Семерджиев даде личната си прогноза, според която цените на топлинната енергия и на природния газ няма да се променят. Той обаче направи уговорката, че в крайна сметка всичко зависи от данните, които ще предостави "Булгаргаз".

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
12
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
На тези национални предатели от ДКЕВР никой не вярва.В момента цените на стоки и услуги са непосилни за българските заплати и пенсии и се очакват многохилядни протести зимата,когато хората останат без хляб и на студено.А едно ново увеличение само ще ускори свалянето на Герб от гладния народ.Намаление не очакваме от тези престъпници,въпреки че има възможност по принцип.
14
0
 
8
 
! Отговори
ksjdhf преди 11 години
Не не будалкайте мижитурки! Трябва да се НАМАЛИ!
13
0
 
19
 
! Отговори
Семерджиев преди 11 години
Не очаквам поскъпване на газа и парното ....... хахаха ШЕГУВАМ СЕ ! А сега сериозно, нека поскъпването да започнеееее ...... СЕГА!!!
12
0
 
17
 
! Отговори
Ангел Семерджиев преди 11 години
Не се очаква, но пак ще се увеличи!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolko ste nagli predi otoplitelniq sezon poevtinqvane.DOKOGA 6te vi vqrva na evtinite nomera toq prost narod.Na lqto pak s utroeni smetki za parno.Trqbva naroda da falira totalno ako i togava vi vqrva se otkazvam ot bg. gragdanstvo.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пише се 'газТа'....
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заглавие в дир,бг: ДЕКВР попари надеждите за евтино парно...днес, защитавате *** май. ..
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе парното и да поскъпне и да не поскъпне все тая, ама проблема е с ПОРНОТО, важно е то да остане на същите цени, че иначе не знам какво ще правим.
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изчакайте до декември и ще си говорим пак.Новината ще е:"Ново поскъпване на парното и тока."Какви наивни бунаци са 90% от народеца.......ВЕРВАТ ЛИ ВЕРВАТ.На другите избори направо изберете някой нов Сталин макар че Тиквата не му отстъпва много
6
0
 
19
 
! Отговори
333 преди 11 години
Тоя тюлен, на чия страна е в края на краищата?! Побеснявам понякога. Надявам се и хората да побеснеят и да има назидателни действия спрямо дадени самозабравили се човечета. Само това остава като спасение. Как не ви стигна бе, как не ви стигна май** ви де**
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момент, нали уж цената му пада с 11 процента със задна дата, и вие ми говорите, че нямало да има увеличение, ама и намаление няма, въпроса ми е в чий джоб отива разликата?
4
0
 
12
 
! Отговори
топала преди 11 години
колкото са поскъпнали стига тоя *** какво ще ни успокоява
3
2
 
13
 
! Отговори
valjo toploto преди 11 години
95 procenta ot naroda ne smogva za smetkite podigravka 120lv pensija./ 180lv. parno do koga shte tyrpim MAFIJATA
2
0
 
20
 
! Отговори
! преди 11 години
И Шушулов неведнъж говореше, че не се очаквало поскъпване, и говореше дори за поевтиняване, а цените все скачаха, и сега ще е така.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е те вече вдигнаха цената на топлото от Юли с 5% в София.

Спонсорирани публикации