Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров

Причината е системата ПРО, заяви руският външен министър
Обновена: 11 окт 2012 15:00 | 11 окт 2012 07:39, Красимир Ангелов
125
Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Споровете със САЩ за противоракетната отбрана, както и по някои други проблеми, са довели до обтягане на отношенията между Русия и НАТО, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от АП.

Москва ще продължава да настоява за гаранции, че планираната противоракетна система няма да представлява заплаха за руските ядрени сили, обяви първият руски дипломат.

Той подчерта, че неуспехът да се стигне до договореност по този проблем се дължи на отказа на Вашингтон да приеме каквито и да било ограничения върху обхвата на противоракетния щит.

Русия смята, че системата за противоракетна отбрана на САЩ в даден момент ще стане достатъчно мощна, за да се превърне в заплаха за руския ядрен възпиращ потенциал. САЩ от своя страна твърдят, че ПРО е насочена предимно срещу Иран.

Лавров изтъкна, че Москва е готова да продължи сътрудничеството си с НАТО по Афганистан. Той обаче изрази неодобрение за плановете за разширяване на Алианса и присъствието му до границите на Русия, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: САЩРусияПРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** имат си достатъчно зеленчуци от Кавказ , от там се пръкнаха и първите милионери именно покрай тази търговия , и ако мислиш че е престижно и определящо търгоията със сзеленчуци , Знаеш ли за там въвеше всико по време на социализма , не се търсеше качество, оня гладен и непретенциозен пазар поемаше всичко и скапаните домати , но сега вече не е така , сега си имат всичко и за да влезеш трябва да има с какво.
80
4
 
2
 
! Отговори
83 преди 11 години
Даваха едно филмче , Най богатите дъщери " , една от тях бе на милиардера Блумберг и губернатор на New York. Другата бе дъщерята на Руския представител на Лукоил , Която има жилище в Манхатан , та едно перде и струвало 5 мил долара. Да си представик какви пари са се изсипали в САЩ и от българските директори на големите заводи у нас до 1990.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, СИВ беше икономически неизгодна организация-така е.. Но я ми обяснете разликата между СИВ и ЕС от икономически аспект... Навремето СИВ определяше коя държава какво ще произвежда, нима Европа не прави същото?
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
92 прав беше Петко Бочаров в едно интервю като каза , че Русия така или иначе от векове се е стемяла към Европа , нейното място е в Европа и Евроатлантическото сътрудничество , а Китай все повече ще представлява опасност предимно за нея и за Щатите , справка и американците няблягат вече повече в доктрините си към далечния изток , така че Щатите и русия са орисани да бъдат един фронт както винаги са били , без разбира се студената война.
77
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
73 Василе къде си го чел този договор и какво общо има СИВ с договрите за намяляване стратегическите оръжия между СССР и Щатите , стига басни , СИВ е икономическа организация която се разпадна поради непригодност , никой никога не е говрил за разпадане на НАТО , страните от Варшавския догор една по една излязоха от него , те с голямо отвращение изпатиха руските солдати по домовете им , германците дори им построиха и жилища само и само да се разкарат от хубавата им страна , фим да ги няма , разб
76
13
 
2
 
! Отговори
до Рускинята преди 11 години
Какъв баланс сте вие на Щатите?Може да сте баланс само когато се изравните по икономически показатели със САЩ!Не може една страна с икономика по-малка от тази на Италия да иска да е баланс!И ако ще съм пушечно месо,предпочитам да стрелям срещу вас,руснаците!И ще го правя с удоволствие!Ако се наложи,разбира се,не искам нови Световни войни!Пияндета,не заслужавате да сте Велика сила!Но и вашето време свършва,Китай се надига!За справка-"Независимая газета"!Там в Русия,вашите са го проумели това!
75
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
83 глупче ми какво да ги правиме руснаците като не искаха вече да ни купуеват НЕО ПОМОРИНА а си искаха западните марки , ей това *** наистина сте безумно ***.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
86 а бе вие перничани наистина сте адски *** , кои знае какви *** слухове са се носили в града ви , малко упокой топката срещу природата не се рита.
73
0
 
9
 
! Отговори
ПРО-експерт преди 11 години
ПРО-то е проблем на последният етап, когато ракетата "прехващач" ще е с далекобойност от 5000 км и с шахтно базиране( и никой няма да знае какво има в шахтата). Нали ви става ясно, че руснаците ще си поставят и техни ракети "прехващачи" от типа "Пионер" с обсег до 5000 км, който "прехващат" целта на точно 500 м височина над даден град.
72
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87 ало блядката няма ли мъже около теб та се опитваш да се изказваш тук , естествено че такъв щит трябва да има , той ще спре всякаква ракетна опасност независимо дали е отправена от Иран или от Русия или от някоя друга такава страна.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моята дъщеря е на 28 . И ме питаше коя е Маргарет Тачер ? Едва я задържах да изгледа фила. Тя ме изненада , като ми каза . Мамо , англичаните без малко да направят революция. Как намират Горбачов ? Ами разкажи ми какво е станало с България ?
70
0
 
11
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
.... Един Бог знае за какви милиарди става дума и за какви опити върху "опитните зайчета",който са ПОД този така наречен "щит" ( като нас примерно...) става дума!!! Почти съм убеден,че този "противоракетен щит" е пряко свързан със някакъв нов вид оръжие... със ХААРП... и със "КЕМТРЕЙЛС"..... :( :( :( :( :( !!! Господ да ни пази! Защото ние сами срещу НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД И МИЛИАРДИТЕ МУ НЯМА КАКВО ДА НАПРАВИМ!!!!!.....
69
2
 
14
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
Прав си е Лавров... :) Русия е световна сила и всеки би трябвало да се съобразява със мнението им! Не са като нас *** и мишки.... И няма как да са като нас... Като се има предвид територията,природните дадености и военна промишленост със която разполагат :) ;) :) ! Всеки интелигентен човек ще му направи впечатление почти насилственото и нагло налагане на този "противоракетен щит" като едно голямо "ДОБРО" за всички?!?! Обаче ако е толкова "ДОБРО" дали ще го налагат по този нагъл начин а?!?!
68
1
 
7
 
! Отговори
До 33. 34 преди 11 години
Гледахте ли "Железната Лейди "За Маргарет Тачер . Ами те бяха на прага на революция , стачки и убийства . Били са в ужасна криза .И хващат Горбачов . Той като отстъпваше за сваляне на стената , те искат все повече и повече . Горбачов отлагаше и не се подписваше за разпадането на СССР. Американците му устроиха един театър и го свалиха.. Следвашите умираха бързо и кризата се премести при СИВ , вместо да ги изчакаме да си се погреват . Те ни ликвидираха нашата икономика .
67
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудно ми е "Великата Русия" що толкова хленчи за това ПРО!!!Ми направете си и вие ПРО и Щатите няма да могат да ви пипнат.Фифти,фифти,още повече че Китай смята Сибир за своя територия,и ще си го поиска някога!Лошото е че за разработката на ПРО от ново поколение трябват мозъци,които в Русия на 98% са спиртосани!Чакам с нетърпение кога Русия ще загризка хурката!Тъпите руснаци,като докараха комунистите на власт 44г. цял народ!Дано бъдат унищожени до крак!*** мръсни,спиртосани!!
66
0
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Русия с теб сме ,смърт на натовските терористи!
65
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
руската империя е изградена върху робия, експлоатация,лъжи, лицемерие, груба сила...90% от територията на най-голямата държава на света е колонизирана през 16 и 17 век, подобно на колонизирането на Америка и Африка
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички проблеми ще се решат ако се обединят НАТО и Русия. Има сили които са твърдо против и това са производителите на оръжия, тия които унищожиха нашия военно промишлен комплекс. Троянския кон на това което твърдя е Соломон Паси, който е все още живата марионетка на НАТО. Тоя човек трябва да бъде осъден на до живот без право на замяна. На него дължат бедността си хиляди семейства. С. Паси е една гнида, едно мекотело което се равнява на божие изчадие.
63
1
 
12
 
! Отговори
свидетел преди 11 години
таа газ, нефт, диаманти, вода, дърва... нема така лесно да им ги простят на русняко. Големите западни демокрации са изградени в-у грабене, робия, експлоатация,лъжи, лицемерие, груба сила...Както знаеме свободата не е безплатна - струва НООО пари. Така че: Дупе да им е яко на рюснака. Ние неаме нищо, освен едни съдрани *** и неколко *** в управление и опозиция на д-вата, е ми ше живуркаме, само да не бараме където скърца портата.
62
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе аз и във България имам познати не с 3 а по 4 коли,ама това не ни прави като цяло богата държава.

Спонсорирани публикации