Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров

Причината е системата ПРО, заяви руският външен министър
Обновена: 11 окт 2012 15:00 | 11 окт 2012 07:39, Красимир Ангелов
125
Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Споровете със САЩ за противоракетната отбрана, както и по някои други проблеми, са довели до обтягане на отношенията между Русия и НАТО, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от АП.

Москва ще продължава да настоява за гаранции, че планираната противоракетна система няма да представлява заплаха за руските ядрени сили, обяви първият руски дипломат.

Той подчерта, че неуспехът да се стигне до договореност по този проблем се дължи на отказа на Вашингтон да приеме каквито и да било ограничения върху обхвата на противоракетния щит.

Русия смята, че системата за противоракетна отбрана на САЩ в даден момент ще стане достатъчно мощна, за да се превърне в заплаха за руския ядрен възпиращ потенциал. САЩ от своя страна твърдят, че ПРО е насочена предимно срещу Иран.

Лавров изтъкна, че Москва е готова да продължи сътрудничеството си с НАТО по Афганистан. Той обаче изрази неодобрение за плановете за разширяване на Алианса и присъствието му до границите на Русия, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: САЩРусияПРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
11
 
! Отговори
bolka преди 11 години
За малка държава като нашата най-доброто е запазване на неутралитет. За съжаление мандалото хлопна и играем по свирката на голям брат независимо кой е той. От което само губим, защото изпълняваме чужди интереси.
40
6
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Киркорчо, това беше ащото великия СССР не мислеше само за себе си, а трябваше да помага на най-слабо развитата част от Европа и Света. Тогава американските домакини не усетиха, ама скоро ще усетят- ние не можем да им върнем дълговете.
39
4
 
6
 
! Отговори
медвед преди 11 години
голямата мечка ако се сабуди от сън ще размаже тия *** ................
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако Русия унищожат някои от ПРО на румънска територия дали НАТО ще обяви война на Русия или ще остави румънците сами да се оправят ???
37
5
 
33
 
! Отговори
Че Гевара преди 11 години
Поведението на САЩ в момента, копира 1 : 1 поведението на Хитлер в навечерието на ВСВ - същата арогантност, агресия и незачитане на международните закони.Същото е и поведението на европейските държави - сервилничене с агресора, с надеждата да им се размине.Е ,не им се размина и се наложи руснаците да ходят до Берлин. Няма да им се размине и сега и на руснаците ще им се наложи да прескочат до Вашингтон. А ние пак сме на страната на агресора.
36
16
 
7
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
До 38 закъснял си много. 3-та световна вече е завършена и загуба в нея за съжеление претерпял велики СССРа, който умрял и нито един човек не станал на негова закрила! Страната, която не мислила за своите хора, които дори храна нямали доста през цяла негова история. В САЩ нито една домокинка не забележила, че америка се вооружава. А в СССРа заплата давали със 2 китайски консерва.
35
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците ще го турат на САЩ, те не са еднодневки. Даже грузинците го разбраха и разкараха вртовръзкояда.
34
9
 
1
 
! Отговори
Copper преди 11 години
1. Бойко качествен или не е избран от същия тоя народ дето ще решава за войната2. 3 месеца пропаганда по телевизията за ЕС и НАТО - сигурност и високи заплати и изхода от референдума щеше да е ясен предварително3. което си е лично мое мнение и народна поговорка :) - когато двама се карат трети печели.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските политици не взимат решнията, те са само посредници и ги е страх от хората. След Жан нито едно правителство не е било българско.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Copper, тези, които са сложени там да взимат решения вместо нас, както сам казваш - към момента имат едва 18% процента подкрепа и одобрение...Е нима заради 18% трябва да страдаме другите 82%??? Харсва ли ви или не факт е,че Бойко не е достатъчно качествен политик, който е в състояние да вземе правилното за нас и страната ни решние по изключително тежките и динамични политически проблеми! Бойко може само да реже ленти и да се хвали!
31
2
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Народната мъдрост винаги ще вземе правилното решение, дори да го налучка, именно защото хората не са претрупани с ненужна информация. Няма друга държава в Европа в която да не е имало референдум за влизане в НАТО и ЕС. Това не е случайно, те знаеха какъв щеше да е резултата.
30
6
 
3
 
! Отговори
Човек преди 11 години
Гнилото е само в главата ти
29
6
 
24
 
! Отговори
Ориентация преди 11 години
Ако стане 3-та световна война аз ще се бия на страната на Русия!
28
3
 
18
 
! Отговори
28 до имигрант преди 11 години
Аз не твърдя,че ти в частност се прекланяш пред НАТО ИЛИ САЩ, но много други го правят...Не е само СССР и СИВ и Варшавският договор, дори и по-назад да се върнем пак е същото. Лично аз считам,че в името както на всички родолюбци,така и в името на нас-съвременниците и децатани, трябва да проявим пълен неутралитет и да вадим максимално полза от стратегическото си географско местоположение.Още Буров беше казал: "Винаги с Германия и никога срещу Русия."
27
5
 
7
 
! Отговори
Copper преди 11 години
Защо мислиш че народа ще вземе по-добро решение - на база какво ? вътрешни убеждения някакви или онче бонче ... Ние сме избирали тези които трябва да вземат решенията точно за това - да ги вземат те в полза на нас. Голяма част от народа идея си няма за какво става дума. Те ли искаш да решават. Навремето народа е мислел че земята е плоска и са утрепали един дето е твърдял че е кръгла, народа е в неведение почти винаги. И да сигурно пак ще сме на страната на губещия ...
26
5
 
33
 
! Отговори
Краси преди 11 години
НАТО,обгражда Русия от всички страни,и какво очаквате да направят Руснаците да седят и да мълчат,не и тази Русия.
25
6
 
8
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 28В този ред на мисли, който излагаш ти, се замислям, че доскоро бяхме най-ревностния съюзник на бившия СССР и Варшавския договор и СИВ. Сега всичките се разпаднаха и ги няма.Така че, може и да има нещо вярно в това.А между другото, не се прекланям пред НАТО, както не се прекланям и пред Русия (още по-малко)!!!А ако прочетеш още повече от историята ще знаеш, че на същото мнение е бил и Левски, както и повечето наши революционери ;-)
24
12
 
4
 
! Отговори
Copper преди 11 години
И на база на каква информация народа ще решава на коя страна да застане. На дали имаш информация (включително секретната) колкото Иван Костовците за да може да вземеш вярно и обосновано решение. Просто се моли те да вземат такова :)
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всикчи прекланящи се пред НАТО и САЩ... Почетете малко история, българска история и неминуемо ще забележите един факт, а именно към който и да е съюз бъдем присъединени било по наша воля или насила, той съюз или Империя просто изчезва...Явно "Великите" сили не са чели достатъчно история. Жалко,че България отново за пореден път е на губещата страна!
22
32
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Тоя Сергей Лавров що не си вземе пистолета и да се гръмне!!!Кого иска да напада Лавров, че си пази ядрените ракети?Къде е "миролюбието" на наследника на СССР - Русия?

Спонсорирани публикации