Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия

Русия смята, че правителството в Дамаск все повече губи контрола над страната
Обновена: 13 дек 2012 15:01 | 13 дек 2012 12:41, Елка Василева
209
Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия
Русия не изключва победа на опозицията в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Правителството на Сирия все повече губи контрол над страната и не трябва да се изключва победа на опозицията, заяви в Москва руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Що се отнася до подготовка за победа на опозицията, това разбира се не трябва да се изключва. Трябва да се гледат фактите в очите: тенденцията е, че режимът на правителството все повече губи контрол над все по-голяма част от страната", посочи Богданов.

Още по темата

"Те /въоръжената опозиция/ говорят, че победата е близко, "ей сега ще превземем Алепо", "всеки момент ще превземем Дамаск", добави заместник-министърът. "Сега признаването на опозицията, подготовката на бойците, спонсорирането на въоръжаването им от чужбина само вдъхновяват опозиционерите", добави той. "Въпреки това Москва ще настоява за изпълнение на Женевското комюнике и за мирно уреждане на конфликта", изтъкна Богданов.

Заместник-министърът посочи също, че Русия има мобилизационни планове в случай на евакуация на руски граждани от Сирия. Богданов уточни, че в Сирия се намират хиляди руснаци, повечето от които не са регистрирани в консулството. "Това са руски гражданки и деца от смесени бракове", посочи Богданов. По думите му половината от тях подкрепят опозицията. "Освен това в делегациите на опозицията, които посещаваха Русия, имаше хора с руски паспорти", отбеляза заместник-министърът.

Богданов заяви също, че утре външният министър Сергей Лавров ще приеме в Москва делегацията на сирийската вътрешна опозиция, която пристигна днес в руската столица. Делегацията е ръководена от лидера на Народния фронт за промени и освобождение Кадри Джамил, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
7
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Турските продажници отново атакуват Българския форум...
68
1
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 73Ами там е работата, че не са само рисунки. Има и много снимки и видео които съм видял.Но ти така ще наречеш и холокоста "пропаганда за пред овцете...".Има статистика - хиляди, десетки хиляди, не знам само дали не са стотици хиляди убити и още толкова ранени пострадали от бойно отровните вещества на Саддам.Първо от войната с Иран, и втори път по време на изтребването на кюрдите.Това е пропаганда така ли?
67
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мнението на българскя селянин по международните въпроси може да се из4ерпи със следното изре4ение:" Оби4аме Русия, за6тото кой 6те ни освобождава когато Турция (одново) ни нападне. "Това из4ерпва цялата мисловна дейност на Бай-село ...
66
3
 
8
 
! Отговори
Вирджиния до 84 преди 11 години
НАТО да ни пази от НАТО или с прости думички-Турция да ни пази от Турция.... неее...това е грах за България. Турците са страхливи и ги е страх от нас, ето защо Бойко доунищожава държавата и армията ни, говорила съм с морски офицери, през нощта когато е тъмно в морето знаеш ли как турските кораби са се изнасяли навътре в техни води, когато наша фрегата придружавана само от още един по-малък кораб, дори може да е ракетно корабче, са минавали наблизо...? И това е било до скоро, до 2000 година
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
87 веднага ти отговарям , първо Кипър не е Гърция , второ в Гърция тогава управляваше военна хунта а в Кипър Попа се беше сдушил сус СССР и бяха на път да вкарат съветски ракети там , за това НАТО замълча ,все пак тогава беше епохата на студената война ,а гърците както виждаш и сега са си същоите *** каквито са били винаги , след ВСВ се е налагало англичани да ги спасяват от комунистите, защото за разлика от нас те сами щяха да си натресат комунизма.
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аSSад------->при Гадафи...?Айде хаирлия да е!
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
81 ти си типиче *** и ограниче *** , простотията ходи по хората а не по животните
62
3
 
10
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Гърция като членува в НАТО, това попречи ли на Турция да нападне и да им окупира половин Кипър?
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
83 ти имаш проблем с раздвоението на личността аз нямам , защото мога да разсъждавам трезво .
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78 Джина ти с коя армия ще се противопоставиш на една Турция например с 1 трл. БВП , не е ли най-добрата отбрана именно членуването в най-силния военен съюз на земята НАТО , преди 2500 години нито Атина нито Спарта са могле сами да се изправят срещу Пррсия но съюза на гръцките градове държави е успял . Историята учи на всичко . ВСВ се случи същото , нито една от страните победителки нямаше да бъде такава ако не бяха останалите съ'зници.
59
0
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Да! Извънземен е бил! Проблем ли имаш с това?
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
71-знаеш ли колко ме боли ку*о за вашите еврейски религиозни измислици ,единственото ми желание да ви се случи на вашето крадливо юдейско племенце един истински, а не измисления от вас холокост
57
0
 
10
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
То и Тексас е автономна област на САЩ, ама нали знаеш какво ще се случи, като решат да се отделят. А това време не е никак далеч - даже има вече подписали петиция за отделяне.
56
2
 
6
 
! Отговори
Вирджиния до 58 преди 11 години
Такива са и моите опасения, това обяснява защо Тиквата доунищожи българската армия и я превърна в тотално формално съществуваща организацийка...Аз съм от крайморски град и виждам как пред очите ми изчезнаха много военни кораби на някъде си...
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
74 тик так , кой ти говори за войни
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то позаинтересуъвал ли си се бе *** , натези срещи с озтаналия свят кой ходи.
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даже и да остане Русия на страната на Асад, Русия и Асад не може да се бият едновременно срещу арабска коалиция подкрепяна от САЩ и Турция. Или трябва да прибегнат до неконвенционални оръжия като химическо и ядрено за да спечелят войната или трябва да отстъпят, да се прегрупират и да чакат удобен момент за контраудар, когато превъзхождащия ги противник не очаква.
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те нали и Ирак ги нападнаха по подозрения в разработка на химическо и биологическо оръжие. Даже обясняваха къде били контейнерите - рисуваха картинки като за *** - по телевизията. И какво стана? Някой намери ли въпросните оръжия? Или заводите за производство на такива? Всичко беше просто пропаганда за пред овцете, дето приемат за чиста монета всичко, което им пускат по телевизора.
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
70 СТТТИГА Косово и Метохия е бивша АВТОНОМНА област в СФРЮ , Родопите не са , стига бе неграмотници.
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
65 защото той е извънзвемен нали или майка му или баща му или брат му или л'бимата му или учениците му или пъррвите му полседователи , нима не са го тиртуловали Цар на Юдея , *** , след две седмици рожденния ден на евреина Иешуа ще честваш , щеш или не щеш.