Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия

Русия смята, че правителството в Дамаск все повече губи контрола над страната
Обновена: 13 дек 2012 15:01 | 13 дек 2012 12:41, Елка Василева
209
Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия
Русия не изключва победа на опозицията в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Правителството на Сирия все повече губи контрол над страната и не трябва да се изключва победа на опозицията, заяви в Москва руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Що се отнася до подготовка за победа на опозицията, това разбира се не трябва да се изключва. Трябва да се гледат фактите в очите: тенденцията е, че режимът на правителството все повече губи контрол над все по-голяма част от страната", посочи Богданов.

Още по темата

"Те /въоръжената опозиция/ говорят, че победата е близко, "ей сега ще превземем Алепо", "всеки момент ще превземем Дамаск", добави заместник-министърът. "Сега признаването на опозицията, подготовката на бойците, спонсорирането на въоръжаването им от чужбина само вдъхновяват опозиционерите", добави той. "Въпреки това Москва ще настоява за изпълнение на Женевското комюнике и за мирно уреждане на конфликта", изтъкна Богданов.

Заместник-министърът посочи също, че Русия има мобилизационни планове в случай на евакуация на руски граждани от Сирия. Богданов уточни, че в Сирия се намират хиляди руснаци, повечето от които не са регистрирани в консулството. "Това са руски гражданки и деца от смесени бракове", посочи Богданов. По думите му половината от тях подкрепят опозицията. "Освен това в делегациите на опозицията, които посещаваха Русия, имаше хора с руски паспорти", отбеляза заместник-министърът.

Богданов заяви също, че утре външният министър Сергей Лавров ще приеме в Москва делегацията на сирийската вътрешна опозиция, която пристигна днес в руската столица. Делегацията е ръководена от лидера на Народния фронт за промени и освобождение Кадри Джамил, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
6
 
! Отговори
до 118 преди 11 години
Ако Борисов получаваше нареждания от Изток, защо спря АЕЦ Белене? И защо козируваше на Хитлери Килтън, като дойде на посещение и му скръцна със зъби - и той милият веднага кандиса за военна база срещу Иран. Освен ако под "Изток" не разбираш нещо на изток от Аляска ;)
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция просто иска Южна България и никога не е спирала да работи против българската държавност за отцепване на територии от нея. Няма какво да се лъжем. Сега изсмукват от пръстите си и обособяват нов "помашки" етнос. Какъв приятел може да ми е тя? Вълк в овча кожа.Защото вълкът козината си мени, но нрава -не!!!Не вярвам на данайците, дори когато носят дарове. Добре, че не са в ЕС.Щяха да ни залеят като вълна и да ни изкупят!!!
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
116 в това е именно асимилационния проблем , но вие *** друго не знаете и понеже не знаете чужди езици а смятаъе че знаете руски вие и негхо не знаете бкато хората.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
111 би ли се арументирал ако абичаш
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С руснаците имаме общ език и обща писменост. Поклонниците на САЩ да почнат да ползват латиница и да спрат да говорят български, като са толкова против братята ни!
84
3
 
10
 
! Отговори
Барозу Ван Ромпопой преди 11 години
Ние подкрепяме сирийската опозиция, защото... защото и ние не знаем защо, обаче така са ни казали, така че ***! Доло Асат!
83
10
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 11 години
Аз съм фен на турските филми!Който иска да гледа български и руски филмиако не повърнеш първите 5 минути значиси добре.
82
3
 
10
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
Всеки четвърти *** в щата Алабама живее в затвора. Още ли искаш да си *** там? :)
81
1
 
7
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Ха..ха...браво, Василев, това е най-вероятно най-искрения пост, който си писал някога.....То и мен ме измамихи да гласувам...чудих се, чудих се та накрая гласувах за РЗС...ама знаех ли, че такъв срам ще бера малко по-късно? Тиквата винаги ми е изглеждал много ***, невъзпитан и най-вече алчен и измамен....
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
107 с филми нали всяка вече им гледате сериалите и не лъжете че не ги гледате защото ако не беше така нямаше да ги дават .
79
2
 
18
 
! Отговори
До 100 Вирджиния преди 11 години
Турция е мощна държава с многобройна армия!България е слаба и бедна държаваняма армия и оръжие!Мисля че Турция по друг начин ще превземе Балканитес пари и политика.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
103 от кое СДС бе това на Раковски 134 или новото
77
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джина спри бе стига с тези фантазии , сурийците си се отъвават оът тоталитарния си режим установепреди десетилетия , самите сириийци казват че махат техния Тодор Живков , стига сте пидали глупости бе. Съвсем друг въпрос е през какво ще минат полсе и какво ще се слчуи , всички револ'юции са минали по един път
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Василев, ти съвсем доскоро беше за ГЕРБ, какво става, повече пари ти предложиха ост СДС.-то ли?
75
3
 
5
 
! Отговори
До Вирджиния преди 11 години
Изпий една бутилка ракияпусни си чалга и ще си OK.Имаш проблем с главата!Прегледай се:)
74
1
 
9
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Най-лошото е, че Турция натрупа опит в подривните дейности към своите съседи, защото както сега събира крайни ислямисти от цял свят и ги изпраща срещу Сирия, по същия начин може да направи и с България.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
95 ти пи си лекартсвата.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
95 ти пи си лекартсвата.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
91 Джина няма лошо да е така , хахахах няма да споря за това въпреки че грдаска легенда , виж аз с очите си съм виждал колко поделения има по пътя към Дарданелите и Чанаккале , колко армия е дислоцирана там , по добре да сме приятели с нея, мисля.
70
8
 
5
 
! Отговори
Така се очертава преди 11 години
Асад до едно година ще е история като Кадафи!