Калашник покосил Баретата

Златомир Иванов не е разпитван заради тежкото му състояние
Обновена: 30 яну 2013 15:24 | 30 яну 2013 14:42,
237
Калашник покосил Баретата
Състоянието на Баретата остава тежко. Снимка: БТА

Полицията е намерила части от оръжието, с което се предполага, че е стреляно срещу Златомир Иванов - Баретата. Става дума за автомат „Калашников“ калибър 7,62 мм, съобщи БНР, като се позовава на източници от СДВР.

Частите са били открити при претърсване на опожарения таван на сградата, от която вчера неизвестен мъж простреля Баретата пред Съдебната палата. От пожара обаче части от оръжието са изгорели.

Намерени са и гилзи, и други веществени доказателства. Назначени са експертизи на намерените улики.

Още по темата
Вчера сутринта Баретата беше пронизан от 4 куршума и претърпя 4-часова операция. Той е в „Пирогов“ и остава в тежко шоково състояние. 

Заради изключително тежкото му състояние той не е бил разпитван за вчерашната стрелба пред Съдебната палата. Не е ясно още защо е решил да влезе в сградата от централния вход, а не, както е правил винаги досега - от един от страничните входове, каза заместник градският прокурор Роман Василев. Разпитани са вече всички свидетели, които са установени след покушението над Баретата.

Проверява се и версията за втори екип от снайперисти, който е причаквал Златомир Иванов да влезе от другия вход на Съдебната палата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
164 първия ден нищо не намират. Първо се съставят версии и после започват да намират каквото е угодно на избраната версия.
150
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напрао скоро ше намерят и лафета на гаубицата, с която са го пуцале. Може да има и противопехотни мини наоколо. И даже противотанкови. И неколко крилати ракети.
149
0
 
5
 
! Отговори
Ал преди 11 години
Преди време го освободиха от ареста по здравословни причини с простатата и пикочния мехур.Е ,заради лъжата Господ го наказа,сега вече наистина има проблем!
148
1
 
2
 
! Отговори
дивия изток преди 11 години
Калашников,калашников пеееше Горан Брегович но пък Аз за първи път чувам някой да ползва ак-47 с патрони 7.62мм със заглушител и оптика,ама щом СДВР и БНР и бтв го казват,че са намерили автомата така и то на 2-ия ден на огледа в обгорялия апартамент,бил му изгорял дървения приклад и имало гилзи до автомата,все си мисля някой да не го е подхвърлил,знае ли човек в тия тъмни и мрачни времена к'во става...
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брях маааму. Те ония са го чекале спецялну да влезне през главния вход. То иначе чуека кат мишок си е минавал странично и изодзадзе. Но фчера хоп - на мушката. Никой нищо не е знаел въобще. И честния и непорочен "бизнесмен" го отнесе. И всичките телевизии едва ли не го изкарват нещо като светец - пазел бил мира в престъпното ни общество. Направо всички са побъркани (или платени).
146
0
 
7
 
! Отговори
ЗОВ преди 11 години
Да се готвят следващите "БИЗНЕСМЕНИ" . . . .
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз мислих, че е стреляно със флоберка, а то със калашник и ония си е адекватен и си говори със охраната си! Ако беше стрелянно със карабина тоя щеше да е без крака и на ония свят.
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дам...точно с Калашников са го тепале. На земята имаше по-малко кръв от счупен нос. Ако беше Калашник и то можеше да му липсва некой крак. Това вече са откровени лъжи.
143
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За този АК НЯМА бронежелетка от това разстояние... просто мишената се е забързала
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
затова е стрелял в слабините.....
141
1
 
5
 
! Отговори
akula преди 11 години
полицията подхвърля нарочно невъзможни версии за вида на оръжието. изстрелял съм хиляди патрони с АК от няколко модификации и смея да заявя, че ако беше стреляно с АК 7,62 от това разстояние / около 40 м /, трябваше да е мъртав отдавна. в ръцете на опитен стрелец, при единична стрелба това оръжие е страшно. познавам отлично и района, както и много хора ноколо. познати ми казаха, че първо са чули няколко пукота, като от пиратки. мисля, че стрелеца е предполагал за наличие на бронежилетка и затова
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"дулен спирач компенсатор" е за да може да се върнат газовете и да презареди автомата :) защото при намаляване на калибъра е нямало сила да презареди. Ако обичаш личи си че ти е интересно но недей да спориш.... имам над един ВАГОН патрони изстреляни, а и съм ги учил тези НЕБИВАЛИЦИ и ти дадох пример с ИСТИНСКА жертва в казармата в която съм служил. Не ми дреме в какво вярваш, жертвата ми беше НОВОБРАНЕЦ , убиеца също!
139
0
 
4
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 11 години
не забравяйте знаковия случай с Крушата , ликвидиран в движещ се автомобил на завой около Ловеч . Пак казвам стрелеца е слабо подготвен или не иска да уцели
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намериха Калашника с които е стреляно в квартира на Позитно-Опаааа-на Позитано /то беше ясно,че неговите от Позитано20 са го поръчали-защото щеше да ги изпържи и да каже кои точно комунисти го създадоха и го закриляха/ Нещо Гоце и Генерала/оня дъртия козел/ хич не са спокойни дали ще оживее.
137
0
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 11 години
iii , всички сме ги чували тези легенди , но повярвай ми че въпреки че променя посоката си при всички положения куршумът няма толкова кинетична енергия за да влезе през крака и да излезе чак през главата , това е просто безумна легенда . Казва се "дулен спирач компенсатор" и намалява отката , огнеприкривавател имат скъсените АКСУ , а дебалансирания патрон е известен със изключителните си рикушети , особенно в градска среда заради които беше изтеглен от МВР . В случая обаче говорим за 7,6
136
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Движеща се мишена по X i Y която сменя скоростта си от ход към бягане или обратното НЯМА кой да я уцели качествено. Не се правете на най-точните :) Всеки може по статични мишени.
135
2
 
1
 
! Отговори
vesso преди 11 години
До АнонименБезумие е да ползваш атомат, когато ще правиш атентат от разстояние. Просто някой търси ефект. И предполагам,че неслучайно е стреляно ниско.При тази школа по стрелба в България, всичко изглежда абсолютно нелогично, ако целта найстина е била атентат.Хайде стига.Като започнем от Доган, та и сега.Нито оръжието,нито изпълнителя са адекватни.Просто поредната лоша режисура.Нищо общо с Крушата,Павлов,Руснака,Георги Илиев.Само Киро Японеца се размина и то на косъм.
134
3
 
3
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 11 години
като добавим и изключително трудния монтаж на такъв мерник върху АК , който няма релса за целта . Същото важи и за заглушителя , обикновенно се използва ПБС , който е с много ниско качество . Възможно е и да е използвано модифицирано оръжие , но е малко вероятно , при всички положения говорим за слабо подготвен стрелец , или такъв , който не иска да уцели
133
1
 
2
 
! Отговори
цензурата преди 11 години
До Анонимен;аз не съм му намерил оръжието това сводка от сдвр и от 2 медии,и си прав за оптиката и заглушитела може би става дума за карабина тип'калашников'която стреля с масовите патрони 7.62мм,или пък както Аз мисля този е пълен аматьор и стреля за първи път с калашник
132
4
 
2
 
! Отговори
iii преди 11 години
Руският 5.45х39, прави по- голямо разкъсване при влизане в целта. Има случаи, на жертва, простреляна в крака, а куршума излиза през главата, това се дължи на голямата кинетична енергия, като прави множество разкъсвания на тъкънта. Поради лекотата и скоростта си, 5.45 мм куршум удължава обхватът от 300 до повече от 500 метра, и намалява откатът (на дулото на автомата е сложен и огнекомпенсатор). Wiki

Спонсорирани публикации