Калашник покосил Баретата

Златомир Иванов не е разпитван заради тежкото му състояние
Обновена: 30 яну 2013 15:24 | 30 яну 2013 14:42,
237
Калашник покосил Баретата
Състоянието на Баретата остава тежко. Снимка: БТА

Полицията е намерила части от оръжието, с което се предполага, че е стреляно срещу Златомир Иванов - Баретата. Става дума за автомат „Калашников“ калибър 7,62 мм, съобщи БНР, като се позовава на източници от СДВР.

Частите са били открити при претърсване на опожарения таван на сградата, от която вчера неизвестен мъж простреля Баретата пред Съдебната палата. От пожара обаче части от оръжието са изгорели.

Намерени са и гилзи, и други веществени доказателства. Назначени са експертизи на намерените улики.

Още по темата
Вчера сутринта Баретата беше пронизан от 4 куршума и претърпя 4-часова операция. Той е в „Пирогов“ и остава в тежко шоково състояние. 

Заради изключително тежкото му състояние той не е бил разпитван за вчерашната стрелба пред Съдебната палата. Не е ясно още защо е решил да влезе в сградата от централния вход, а не, както е правил винаги досега - от един от страничните входове, каза заместник градският прокурор Роман Василев. Разпитани са вече всички свидетели, които са установени след покушението над Баретата.

Проверява се и версията за втори екип от снайперисти, който е причаквал Златомир Иванов да влезе от другия вход на Съдебната палата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
1
 
! Отговори
iii преди 11 години
Казах че след като полети малко се завърта от самото съпротивление на въздуха :) ... но тук децата си чешат пръстите. Както споменах един мой новобранец го застреля друг от 3-4 метра и не намериха 2 от 5 в тялото и беше разкъсало всичко.... Момчето живя два дни май... :(
130
2
 
3
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 11 години
въпреки че от това което гледах по новинте не се вижда добре , но ми се струва че Златко е бил със жилетка под дрехите . При стрелба със заглушител се използват дозвукови боеприпаси със намален заряд , някой има ли сигурна информациа дали наистина е стреляно със заглушител ? Според мен това е малко вероятно , тъй като това намалява точността , в случая е по-скоро безсмисленно , а и един от охранителите е отвърнал на огъня ориентирайки се вероятно по звука
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от рамбовци и форумни експерти.
128
0
 
22
 
! Отговори
Стан преди 11 години
"Частите са били открити при претърсване на опожарения таван на сградата, от която вчера неизвестен мъж простреля Баретата пред Съдебната палата."Искам официално извинение. Недопустимо е така нагло да клеветят мъжкото съсловие. Как точно при положение, че извършителят не е известен, разбраха, че е мъж??? Може пък някоя жена да е искала да му види сметката :))))
127
3
 
5
 
! Отговори
цензурата преди 11 години
Не знам дали съм прав но съм чел много книги за бандите в Америка,как се допускат млади хора да станат част от дадена банда и мисля,че в този случай виждам точно този мотив,сиреч младока трябва да убие някой бос за да го допуснат да стане част от тяхната банда,и тук го доказва нескопосаната стрелба от 25-30м. с ак-47,7.62мм и заглушител+оптически мерник...
126
2
 
10
 
! Отговори
iii преди 11 години
Служих в Харманли и имахме стрелби всеки ден, прострелване, нощни с оптически мерници, от хеликоптер и бтр-и, второ място по стрелба с АК 5.45 с дебалансирани в Сливен (тогава само такива се ползваха и ги бяха забранили, за това се мъчехме да ги изстреляме :)). Та задната част на патрона 5.45 дебаланс е ПО-ТЕЖКА от предната и за това след изстрела се завърта (не веднага) и се използв за да УБИВА, докато 7.62 в повечето случаи РАНЯВА. Баретата с тези рани ще е ИНВАЛИД до края на живота си,
125
0
 
8
 
! Отговори
гюро преди 11 години
най-вероятно става въпрос за ловна карабина Тип Калашников
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен;не бе бях заспал в гьола пред кръчмата"Точно в 10-та"не можах да се добера до в къщи...
123
4
 
0
 
! Отговори
Елементарно! преди 11 години
Всеки заглушител намалява силата, с която се изстрелва куршума. Затова и те не са пробили такива дупки, както очаквате, а са останали в тялото!
122
3
 
5
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Какъв човек трябва да си, нарочно не казвам "експерт", било то полицай или журналист, за да кажеш и напишеш, че баретата е прострелян с Калашников?! Абе има ли нормални хора сред милиционерите и журналята? Пределно ясно е, че ако беше уцелен с Калашников в стомаха и краката, още тогава щяха да се виждат много по-големио поражения, и вече най-вероятно щеше да е при Свети Петър, а не в Пиркогов! Абе то да не е като "стрелбата и оцеляващите от Калашников в Под Прикритие"!!!!! Срам и позор!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не е с РПГ ?
120
1
 
1
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Тоя Ром Василев зам.пр. явно Баретата му е дилара щом е тръгнал да замазва полужението. Самото интервю си противоричи ... Нагласено ... Днес.бг смърдите ми на слугинаш, явно и вие пазарувате от Фирмата на Златния. Сигурно имате и бонуси, като спамете с новината.
119
2
 
1
 
! Отговори
коко преди 11 години
Не колкото детски юмрук, но Венко е прав.
118
3
 
5
 
! Отговори
венко преди 11 години
Куршум от калашник прави дупка с размер на детски юмрук. От 4 куршума не просто нямаше да е жив ами щеше да е на парцали.
117
1
 
9
 
! Отговори
коко преди 11 години
Пак да поясня.За не разбиращете динамиката на куршумаТой е недебалансиранкато излезе от оръжието се върти (предна и задна част)ако някой *** ми каже че задната отива пред предната, да ходи в специализирана клиника
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕРНО ТОТО ,само в Бг!Кой ще е следващият ?
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а да , бях забравил -БОЙКО Е ВИНОВЕН , за стрелбата , за некадърния стрелец , за засеклия пистолет на Октай и за лошия му избор на оръжие и муниции . Докато той е на власт в тая държава атентаторите няма да се научат да си вършат работата
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 122Акато се събуди ,...имаше ли сняг ,или краката ти бяха .....на течение?
113
3
 
12
 
! Отговори
коко преди 11 години
Аман от специалисти не ходили в казармаНие стреляхма на 100м, мишена. 200м фигура, 300м фигура, 450 картечно гнездоЗащо България няма армия се запитайте сами ако сте стреляли по нещо друго.
112
2
 
7
 
! Отговори
84 до 95 преди 11 години
1992- 1994 г. Упражнение за мотострелковаци на полигона в Сливен с АК 5.45. Първи ред мишени 100 метра неподвижни, стреля се се от легнало положение. Втори ред мишени - 200 метра, стреля се по тях приклекнал на едно коляно. Трети ред мишени - движещи се - 300 метра, стреля се легнал. Упражнението се прав два пъти седмично, като на всеки две седмици има ноща стрелба с прибори за нощно виждане. Куршумите са с измстен ценътър на тежестта!!!Много момчета сваляха без проблем мишените на 300 метра.

Спонсорирани публикации