Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов
Обновена: 31 яну 2013 15:12 | 31 яну 2013 09:27,
318
Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти
Цветан Цветанов разкри подробности за стрелбата срещу Баретата. Снимка: Impact Press Group

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

„Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .

Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата във вторник. Стрелецът използвал таванско помещение в сграда на бул. „Витоша“ 2, което запали минути след стрелбата.

Две от версиите, които се разследват за покушението, са финансови неуредици и трафик на наркотици, уточни тази сутрин Цветанов.

Той обясни, че Баретата от години е известен на органите на ред. Цветанов посочи, че при разпитите на приближени и противници на Баретата се появили "много интересни неща".

Още по темата
„Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството, където един от основните играчи в подземния свят през последните години е алармирал за нередности и за притеснения, които има в ДАНС (ръководена тогава от Петко Сертов). В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата”, разкри вътрешният министър.

В този сигнал се говори за конкуренцията между Златомир Иванов и Алексей Петров и за среща между двамата, в която става въпрос за разпределението на наркопазара. Въпросното писмо не е било взето под сериозно внимание и е изпратено в архива.

По думите на Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем. Баретата се отнасял с необходимото уважение към Петров, наричал го е Майора. 

В последствие обаче всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, каза още вътрешният министър.

Вчера беше направен повторен оглед и в таванското помещение, което беше подпалено веднага след стрелбата срещу Баретата. Тогава беше намерено оръжието – автомат със заглушител и други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Цветанов отново заяви, че за него остава  е загадка защо, след като има присъда от 8 години затвор на първа инстанция за лидер на организирана престъпна група, Баретата има променена мярка – домашен арест.

По думите му това винаги създава възможност за генериране на нова престъпна дейност, както и за заплаха на живота на хората, осъдени на първа инстанция. 

Когато имаме неадектватно правораздаване и дълги срокове, няма как да очакваш положителното развитие на нещата, коментира Цветанов.

Той отправи критика към предишните управляващи, които по думите му са позволили на обикновени престъпници да израснат през годините и да станат "вековни дървета".

МВР шефът беше категоричен, че  сегашното правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
няма начин стрелеца да не е заснет от камерите около съдебната палата на околните учреждения и сгради..ако успеят да го хванат и установят категорично че той (някой ) е стрелеца..ще ги призная че са професионалисти нашите служби..стига вече с това,никой нищо не е видял и не знае и че нищо не е доказано..всичко може..не е невидим господина..
221
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
оххх, както върви, трактора и багетата ще влязат в учебниците по история
220
1
 
1
 
! Отговори
косъма преди 11 години
До Jaro Не Андонов
219
0
 
3
 
! Отговори
Jaro преди 11 години
Андонов го е поръчал след генерала
218
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
269. Аз съм Българин и живея в САЩ.А на теб като са ти мили турците си има причини .
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
266. За какво злато булнуваш , след освобождението . То Турците са сринали Търново и са избили всичко царско и са разграбили богатствата . Ше ни оставят злато, от къде си вадите това злато ?
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
261. Оо Чърчил , ясен ни е , само че на няколко пъти в Англия се стига до стачки и близо до революция ?България не е била социалистическа ,когато Чърчил е бомбардирал София .Сега пак играят някакви - ту към Европа , ту ръчкат САЩ.
215
0
 
3
 
! Отговори
До 266 преди 11 години
Аха. От поробен народ им взели съкровището разбираш ли. И къде ни е била хазната ? Недей така да четеш жълти вестници, че тотално ще опростееш. Обратна страна по времето на Освобождението няма. Толкоз. На русофобите може и да им се иска да има, но няма. Четете каквито си искате пасквили, обаче те не са истината
214
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
260. Абе *** , Руснаците като са ни освободили са имали военно пвисъствие , докато и южна България се присъединява . Интересно защо комунистите не са те обесили ми си живуркаш още. Що не замине за Турция и там да сте си лика и прилика . Па се развивайте както си искате , но гледам че този *** като се запъти на запад с колите си от тях висят всякакви парцали, като преносим катун.
213
0
 
4
 
! Отговори
До 260 и Сие преди 11 години
Ти си откровено ***. Никой не ти е длъжен за нищо. Хем хората проливат кръв за да те освободят хем искаш после да седят до *** ти и да го падят па ти да дебелееш и да не мислиш за нищо. И накрая на всичко отгоре се радваш на поробителите, че ти вардили робската главица. Ми вардят си робите та да могат да работят. Откъде се пръкнаха изведнъж безкрайно множество брутално невежи и неблагодарни хора като тебе...
212
1
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Това за Алексей Петров го чаках още вчера да го изръси! Абе,некадърник, бива ли толкова простотия и то в индивидите, начело на държавата!
211
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 11 години
Неотдавна прочетох заглавие във вестник, че се търсели снайперисти за армията. Естествено, не прочетох поредната глупост. Снайперисти не се търсят. Те се създават. Пушки с великолепни характеристики - бол.Оптика - също.Най-трудно е със задприкладното устройство.Снайперистите все повече участват в съвременната война и в борбата с тероризма. Жалко, че сме така изостанали в тази област. Да му мисли Аню !Ама с какво? Гледах филм за руско устройство, което открива вражеските снайперисти.Впечатляващо!
210
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е задължително да са искали да го убият. Достатъчно е да остане инвалид за цял живот или за времето, което му остава. Навремето имаше една група, която така наказваше длъжниците си - 4 - 5 куршума в *** и долната част на корема. Ако не умре остава иинвалид. Плюс доста страдания.
209
1
 
6
 
! Отговори
НЕ АНОНИМЕН. преди 11 години
ГЛУПОСТИ. ПРОФЕСИОНАЛЕН СНАЙПЕРИСТ ,САМО ЕДИН ПЪТ СТРЕЛЯ И НЕ ПОЛЗВА ИЗМИСЛЕН КАЛАШНИК ЗА ЛОВ. ТОВА СИ Е ЧИСТО БЕЗХАБЕРИЕ И Е ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ ОТ ИСТИНАТА.ВСИЧКИ ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ. И НИКОЙ СНАЙПЕРИСТ НЕ ПОЛЗВА ТАКОВА ОРЪЖИЕ.И НИКОЙ НЕ ЗАРЯЗВА ОРЪЖИЕТО СИ-ТОВА СИ ФАЛШИВО И Е ЗА ЗАБЛУДА НА СЛЕДСТВИЕТО. ТУКА Е ПЪЛНА ЛУДНИЦА И МИ СЕ СТРУВА ЧЕ, ЦЕЛТА Е ЗА МНОГО ЗАЩО, ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА СЕ УСТАНОВИ ИСТИНАТА-АМА НИКОЯ СТРАНА НЕ ГО ЖЕЛАЕ.И ДО НОВ ГАФ И ВОДАТА ЩЕ СИ ТЕКНЕ ПАК БИСТРА.
208
1
 
2
 
! Отговори
KupoB преди 11 години
както виждаме господа ве4е 4г. осъдените са на свобода по бахамите каиманите и ква полза милиони лева за охрани спец .раз. среддства и т.н. ЗАЩО..........какво зна4и тук некои си $ОВЕК ..разтрел и след разтевла 4ервеи .един падна друг ще го смени ..ДОИДОХ НА ТОЯ СВЯТ НО ПО БОГАТ НЕ СТАНАХ....ОТИВАМ СИ НО НЕ НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО ОТ ПРЪСТ ПАК ПРЪСТ ЩЕ СТАНА.
207
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
професионалист ? да бе..как не..ако е бил професионалист..то един куршум в тиквата е щял да свърши работа..а не няколко все едно са обстрелвали глиган..-:))
206
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е положението уважаеми граждани дадохме власта на ГЕРБ за 4 години виждате какво се случва в БГ.Изборът е ваш как искате да живеете до изборите оше ше лошо.
205
0
 
13
 
! Отговори
GG преди 11 години
Къде го видя тия професионалисти. Ако бяха такива щяха да го убият. Аматьори.
204
0
 
4
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Dali e profesionalec atentatoro ne znam tocno no ako se sporedi so atentatorot na Gingic premierot na Srbija e prav amater.No drugo e prasanjeto uste ne se rascisti so atentatot na aerodromot vo Burgas a eve vece seriozno nasilie i toa pred cSudskata palata.So eden zbor situacijata e MRACNA.
203
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OT TVOITE I NA BOKO PROFESIONALISTI LI BRE CECU . RAZPOZNAHME GI PO ORAJIETO I PO SVAR6ENATA RABOTA . NIAMA6E NUJDA DA SE NAPINIA6 DA NI GO KAZVA6

Спонсорирани публикации