Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти

Златомир Иванов се срещал с Алексей Петров, разкри Цветанов
Обновена: 31 яну 2013 15:12 | 31 яну 2013 09:27,
318
Стрелбата срещу Баретата – дело на професионалисти
Цветан Цветанов разкри подробности за стрелбата срещу Баретата. Снимка: Impact Press Group

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е добре подготвяно престъпление, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред TV7.

„Нападението е професионално подготвено. Мястото е добре подбрано и за да може да се подготви мястото за стрелба, е имало подготовка поне няколко седмици предварително”, обясни МВР шефът .

Златомир Иванов беше прострелян четири пъти на влизане в Съдебната палата във вторник. Стрелецът използвал таванско помещение в сграда на бул. „Витоша“ 2, което запали минути след стрелбата.

Две от версиите, които се разследват за покушението, са финансови неуредици и трафик на наркотици, уточни тази сутрин Цветанов.

Той обясни, че Баретата от години е известен на органите на ред. Цветанов посочи, че при разпитите на приближени и противници на Баретата се появили "много интересни неща".

Още по темата
„Към 2009 година имаше изпратена жалба до президентството, където един от основните играчи в подземния свят през последните години е алармирал за нередности и за притеснения, които има в ДАНС (ръководена тогава от Петко Сертов). В информацията се визира конкретно Алексей Петров и неговото обкръжение в ДАНС, а също и Златко Баретата”, разкри вътрешният министър.

В този сигнал се говори за конкуренцията между Златомир Иванов и Алексей Петров и за среща между двамата, в която става въпрос за разпределението на наркопазара. Въпросното писмо не е било взето под сериозно внимание и е изпратено в архива.

По думите на Цветанов Златомир Иванов-Баретата и Алексей Петров в началото са били тандем. Баретата се отнасял с необходимото уважение към Петров, наричал го е Майора. 

В последствие обаче всеки тръгва по своя път, като мисли, че може да е по-велик и по-силен и започват съревнованието.

Състоянието на Златомир Иванов – Баретата остава тежко и не може да се комуникира с него, каза още вътрешният министър.

Вчера беше направен повторен оглед и в таванското помещение, което беше подпалено веднага след стрелбата срещу Баретата. Тогава беше намерено оръжието – автомат със заглушител и други веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Цветанов отново заяви, че за него остава  е загадка защо, след като има присъда от 8 години затвор на първа инстанция за лидер на организирана престъпна група, Баретата има променена мярка – домашен арест.

По думите му това винаги създава възможност за генериране на нова престъпна дейност, както и за заплаха на живота на хората, осъдени на първа инстанция. 

Когато имаме неадектватно правораздаване и дълги срокове, няма как да очакваш положителното развитие на нещата, коментира Цветанов.

Той отправи критика към предишните управляващи, които по думите му са позволили на обикновени престъпници да израснат през годините и да станат "вековни дървета".

МВР шефът беше категоричен, че  сегашното правителството няма да направи крачка назад в борбата с тежката организирана престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Стрелбата срещу Баретата дело на професионалисти "Цецооооо-Цецо,за теб всеки който не размахва газов пистолет е професионалист,нали?!Атентаторите са толкова професионалисти колкото и вие двамцата с Боце.Разбирайте -ПЪЛНИ АМАТЬOРИ.
201
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VELIKO PROZRENIE NA CVETKO!!!! AZ SI MISLEH CHE DECATA V KVARTALA SA IGRALI NA FUNIIKI.
200
3
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Щом се стреля и пред Съдебната палата, значи нямаме никаква държава. Вероятно са необходими извънредни закони за борба с организираната престъпност като в Италия. Но какво - то целият наш преход е криминален.
199
2
 
6
 
! Отговори
Х преди 11 години
СТРЕЛЕЦА НЕ Е АМАТЬОР. ЗЛАТКО ВИНАГИ Е ХОДЕЛ С БРОНЕЖИЛЕТКА.ЗАЩО ДА СИ ХАБИ ПАТРОНИТЕ КАТО МОЖЕ ДА МУ НАДУПЧИ ***
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУДОИНВЕСТ ООД,съдружници:Бойко Борисов,Румен Цветков,АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. Интересно дали Борисов и Алексей Петров са си срещали ????????????? Това не бе достатъчно осветлено от Цвъки.
197
0
 
9
 
! Отговори
До ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯС преди 11 години
До ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО: "БАРЕТАТА И ТРАКТОРА СА СЕ СРЕЩАЛИ-ТОВА Е ПОВЕЧЕ ОТ СИГУРНО!!!" То и Бойко Борисов се срещаше с Трактора и тогава според думите на премиера "той е един лоялен гражданин". Та нали с помоща на този лоялен гражданин който предостави един секретен доклад Борисов успя на даде Станишев на Съд.
196
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата истерия около един криминален е за отвличане на вниманието. Защо не се дискутира има ли тазследвания за 30те милиарда отмъкнати чрез приватизацията на Костов; за 10те милиарда откраднати и изнесени по Виденово време; какво стана с Веска Меджидиева и другите "финансови акули"; ще има ли закон за националните катастрофи на Виденов и Костов и ще се наложи ли да няма давност за техните престъпления
195
1
 
13
 
! Отговори
Orda преди 11 години
Недумай бе Цвръцко егати потресаващото откритие.
194
2
 
15
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 11 години
ДО 230 ***: Уважаеми, когато България е излязла от Османската империя, Левски от 3 години е бил мъртъв, така че едва ли е казал такова нещо! И второ - слушайки фантасмагориите на Цвъцко , без нито едно доказателство, по същата логика аз мога да заключа, че стрелбата по Баретата е организирана от него, щото Златимир е решил да осведоми съда, за неговите и на тиквоидния му началник , далавери...
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокво толкова е направил този Баретата че искат да го УБИЯТ
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 234 нещо по-умно не можа ли да измислиш или само простотий ти се въртят из главата
191
0
 
8
 
! Отговори
Гаргамел преди 11 години
Виждам голямо невежество тук, какви избори си мислите, че ще има промяна ли заблуди големи. Ще си изберем нов Ми(ни)стър пре(ци)дател. Един луд и още хиляда да го последват, това е спасението само за народа.
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стрелят не си играят
189
2
 
9
 
! Отговори
ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО: преди 11 години
ЛЕВСКИ Е КРИСТАЛНО ПРАВ С ДУМИТЕ СИ:"..Който ви освободи ---Той ще ви пороби отново!"НЯМА "ПОДАРЕНА СВОБОДА".......тя се извоюва с кръв!ВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
спешно си търся работа защото имам кредит моля помогнете
187
1
 
4
 
! Отговори
макето преди 11 години
до 230 мислех че само я по това време съм на 3 кила вино
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ,как може да стрелят точно пред съдебната палата
185
11
 
7
 
! Отговори
ТРЯБВА ДА ВИ Е ЯСНО: преди 11 години
ДОКАТО В БЪЛГАРИЯ , НЕ СЕ ЛИКВИДИРА ТАЗИ ПЕТА КОЛОНА НА МОСКВА ,НАРЕЧЕНА-" БКП/бсп" НЯМА НЕЩАТА ДА СЕ УСПОКОЯТ И ДЪРЖАВАТА НИ -НИКОГА НЯМА ДА ИМА , ИКОНОМИЧЕСКИ И НАЦИОНАЛЕН ПРОСПЕРИТЕТ!ЗАПОМНЕТЕ ТОВА !Излизането на България от рамките на Османската империя --я вкарва в една НЕПРЕКЪСНАТА ВОЙНА -ЗА НАЦИОНАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ И БОРБА ЗА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ --СРЕЩУ РУСКИТЕ ДОМОГВАНИЯ, ВЛИЯНИЯ И ЖЕЛАНИЕ ДА ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ В ЕДНА "задунайска провинция"!ЛЕВСКИ Е КРИСТАЛНО ПРАВ!
184
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българи никога няма да си поправите грешката от 1989г
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
едно време беше "милиционер -роднина ,милиционер -роднина "а сега "обир -стрелба ,обир -стрелба"

Спонсорирани публикации