Пет млрд. евро от ЕЦБ със самолет за кипърските банки

Кипърци и руснаци са създали нова банка
Обновена: 28 мар 2013 14:48 | 28 мар 2013 11:42, Елка Василева
37
Пет млрд. евро от ЕЦБ със самолет за кипърските банки
Пет милиарда евро са пристигнали за рефинансиране на кипърските банки. Снимка: архив, Reuters

Пет милиарда евро са пристигнали със самолет от Европейската централна банка за рефинансиране на кипърските банки, които отварят днес в 12 ч., съобщават вестниците в Никозия.

Самолетът е излетял от Германия и е кацнал на летището в Ларнака. В документите на самолетите парите били записани като облигации, за да не предизвикат съмнения. Те били натоварени в шест контейнера и при засилени мерки за сигурност са транспортирани до столицата Никозия, за да бъдат съхранени в сейф на централната банка, уточняват изданията.

В. "Филелефтерос" пише, че кипърци и руснаци са учредили нова банка и че се очаква разрешението за нея от централната банка. Първоначалният капитал на новата банка щял да бъде 30 млн. евро. В операцията освен руски бизнесмени участвали и гърци. Полагали се усилия да се увеличи първоначалният капитал на банката.

Новата банка била с капитали от Индия. В нея ще участва и бившият кипърски финансов министър Харилаос Ставракис. Банката ще бъде базирана в Никозия.

В. "Политис" обявява, че трима бивши съдии са привлечени в състава на комисията, която е натоварена да разследва причините за банковия крах в Кипър. Те ще проверяват всичко от 2006 г. насам. Разследващата комисия смята да покани и представители от чужбина.

В. "Сайпръс мейл" изтъква, че чуждите компании в Кипър засега са заели изчаквателна позиция, за да видят как ще протече операцията по преструктуриране на банковия сектор на острова.

Икономическите издания на острова поместват и мрачни прогнози на Европейската комисия, според които в следващите три години кипърската икономика се очаква да се свие от 15 до 25 на сто, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На нас няма кой да даде искат да ни унищожат ,българин един да не остане такава ни е политиката ,а България ще е закупят западните колонизатори
9
1
 
17
 
! Отговори
така така преди 11 години
"В операцията освен руски бизнесмени участвали и гърци. Полагали се усилия да се увеличи първоначалният капитал на банката." и "Новата банка била с капитали от Индия. В нея ще участва и бившият кипърски финансов министър Харилаос Ставракис." - е, това е батко, още не е минал скандала от фалита и мафиотите са готови с новата банка. Закривайте го и тоя ***, стига сме ги хранили и тия готованци...
8
0
 
20
 
! Отговори
ined преди 11 години
Сега ако имахме работещо ПВО да го свалим тоя самолет докато прелита над България - щяхме да си оправим икономиката и най-после да излезем от кризата.
7
5
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
шума, шума, ама с нея мога да те купя и да те продам, пък нека да е за баламурници.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шума ! Няма златно покритие няма нищо, само за баламурници !
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В нея ще участва и бившият кипърски финансов министър Харилаос Ставракис.-----------------------Ей това е достатъчно за новата банка. Този би трябвало да е в затвора, а не да прави нова банка. Закриват Laiki, хората си губят парите, а те откриват нова банка и започват начисто.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я дайте и насам бе. Какво само на паляци, маляци, ***, мигани и разни такива давате. За бели хора такив аработи няма а ?!
3
4
 
12
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
5 милиарда кеш мале мале :)
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откъде толкова кеш аз мислех , че парите са само в компютрите!!!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАШАЛААА

Спонсорирани публикации