Кои са предизвикателствата пред детското четене?

Национална кръгла маса за детското четене
Обновена: 2 апр 2013 10:01 | 2 апр 2013 10:01, Мария Дуковска
Кои са предизвикателствата пред детското четене?
Снимка: Асоциация "Българска книга"

Детският онлайн портал Az-deteto.bg, част от медийна група Инвестор.БГ, съвместно със Столична библиотека ще проведе Национална кръгла маса за детското четене. Темата ще бъде "Детската литература - предизвикателства и възможности". Кръглата маса ще се състои на 4 април 2013г. в Американския център към Столична библиотека София, която се намира на пл. "Славейков" 4А.

Събитието е част от националната кампания "Забавното лятно четене”, както и от „Похода на книгите”, организиран от Асоциация на българската книга.

Ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред детското четене, както и възможности и идеи за стимулиране на четенето сред учениците. Темите ще обхванат ролята на библиотеките и издателите в детското четене, значението на българските автори, отношението на учителите и подходите на образователната система към темата.

В дискусиите ще вземат участие представители на Министерството на образованието и науката, Столична община, библиотеки от цялата страна, училища, книгоиздателства, млади автори, не правителствени организации и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации